Om man inte är mästare på att måla på frihand kan det vara skönt att ta hjälp av en projecerad bild för att måla stödlinjer. Antingen kan man använda en gammal overheadprojektor och skriva ut bilden på ett transparent papper. Papperna finns i en vanlig kontorsaffär och passar de flesta skrivare.
Har man istället tillgång till en datorprojektor kan man istället använda denna och projecera upp en bild från datorn. För att få den önskade storleken flyttar man helt enkelt projektorn närmare eller längre ifrån väggen.

1. Använd ett vattenpass för att mäta både horisontellt och vertikalt för att se att målningen kommer bli rak. Skissa sedan med en blyerspenna efter konturerna och tänk på att det är väldigt viktigt att projektorn står still. Om den ändras kan det bli jobbigt att göra om.

2. Ta hjälp av en mindre pensel och måla utkanterna i önskad färg. Fyll sedan i hålrummen med en tjockare, och tänk på att försöka måla åt samma håll hela tiden.

3. Låt färgen torka och sudda sedan ut blyertslinjerna. Eventuellt kan kanterna behövas snyggas till med samma färg som underlaget har.

Lycka till!