Trots att Formexmässan handlar om just kommande trender menar inredaren Jimmy Schönning att trender faktiskt inte är särskilt viktigt.
– Det handlar aldrig om trend längre, ingen uppdaterar ju sitt hem varje säsong. Det handlar om att lägga till saker, sa han i inledningen av sitt föredrag på Formexmässan.

Ett genomgående tema på mässan var naturmaterial. Även Jimmy tycker att man ska plocka in naturen i hemmet på alla sätt man kan.
– Plocka in naturen i alla rum. Det behöver inte vara en kvast med blommor, det kan vara naturens former eller färger eller sätt ihop egensinniga små grönsaksarrangemang. Ett hem utan natur är ointressant.

Jimmy tycker det är viktigt att det får ta tid med inredningen. Att skaffa fram inredningsdetaljer snabbt är ingen bra idé. Enligt Jimmy är det tre frågor man alltid ska ställa sig innan man införskaffar sina inredningsprylar: Vad har jag, vad behöver jag, vad längtar jag efter?
– Fråga dig själv det, inredning är en lång process tycker jag, det borde det vara. Då kan man komma fram till ett mer precist resultat.

Är din favorittröja grön är det stor sannolikhet att du skulle bli nöjd med gröna influenser även i hemmet. Ett tips är alltså att titta på sitt favoritplagg för att hitta sin inredningsstil.
– Ens favoritplagg är oftast väl applicerat på hemmet, det är där färgsättningen ska vara även i hemmet, säger han.

Blandningen mellan gammalt och nytt tycker Jimmy är viktigt och han menar att det inte behöver vara svindyrt att få till en snygg inredning.
– Något som är otroligt viktigt att komma ihåg är att det går utmärkt att skapa en lyxig känsla med små medel. Man behöver bara ha idéerna och så gäller det att inte hasta fram något.

Loppisar och köpsajter är därför något som Jimmy förespråkar.
– Leta efter antikt, gå på second hand. Burkar i alla material är magiskt, vackra plåtburkar kan du ha till allt. Förvaring är vackert.

Även massor av växter är något som faller inredaren i smaken och han tycker att det är helt okej att även ha konstgjorda växter i hemmet.
– Jag älskar växter och slår ett slag för krukväxter i mängder. Och i dag finns det fruktansvärt mycket vackra fuskväxter, man kan ju blanda med äkta och fusk.

Slutligen tipsar Jimmy om att ha koll på måtten i hemmets alla vrår.
– Att bli vän med sitt måttband är viktigt, ha koll på hemmets mått. Om man har koll på soffans utrymme så kan man laborera mycket mer, säger han och tipsar om att skriva ner hemmets alla mått i sin telefon så att man alltid har med sig dem.