Istället för att ta bort det gamla golvet och lägga underlagspapp som stegdämpare så låter du det ligga kvar. Lägg golvet i rummets längdriktning, det ger ett harmoniskt intryck.

Det första skiftet är det svåraste att lägga då det är jätteviktigt att det blir rakt. Dessutom måste en luftspalt på 5-10 mm läggas till mot väggen runt om. För att hålla luftspalten fast medan golvet läggs så används kilar. Du kan extrakontrollera att första skiftet är spikrakt med hjälp av ett snöre som spänns i golvets längdriktning mot noten.
Använd golvskruv med extra liten skruvskalle för att undvika sprickor i brädorna. För att det ska bli materialeffektivt så påbörjas ett nytt skift hela tiden med de delar som blev över från föregående skift.

Kapningar av befintliga lister blir snygga med hjälp av en japansk såg. Se till att fasa av den sista golvplankan som ska ligga mot väggen så blir det lättare att få den på plats. Den plankan skruvas i plankans ovansida men så nära väggen att den döljs av den nya sockeln som ska sättas dit. Glöm inte luftspalten.

Att tänka på är att den här typen av golv är känsliga. Rengör med återfettande golvsåpa och inte grön- eller gulsåpa då det torkar ut golvet. Eftersom det är fabriksoljat så behövs det inte oljas in igen förrän 3-4 år efter inläggningen. Var försiktig och dra inte in grus i onödan. Det kan lätt stampas ned i trät.