Martin och Björn maximerade ytan i ett litet sovrum genom att bygga öppningsbar fondvägg som döljer både en utfällbar dubbelsäng och en lekhörna åt barnen.

Skåpets konstruktion är ganska enkel, och utgår från samma principer som när man bygger en innervägg. Läs om hur du bygger innervägg här intill.

Det är dock mycket viktigt att tänka på att sätta reglarna på så vis, att sängen beslag får tillräckligt med plats för att kunna fällas in och ut utan att sängen fastnar.

Beslaget är den del som gör att sängen går att fälla in och ut, och går att köpa hos vissa sängåterförsäljare. Där finns även fällbara fotbyglar att köpa eller beställa.
Sängskåpsbeslagen består av ett antal fjädrar, något som man justerar efter hur mycket vikt man vill att det ska klara, alltså hur mycket motkraft man behöver. Det bästa är att testa sig fram, helt enkelt.

Tänk på att det är bra att montera på handtag på sängens bottenskiva, för att underlätta när sängen fälls in och ut. Vill du göra plats för förvaring, är det bara att bygga in denna i väggkonstruktionen. Martin och Björn byggde, till exempel hyllor på sidorna med plats för böcker.

För att hålla bäddningen och madrass på plats är det bra att skruva fast ordentliga spännband på sidorna, två eller tre stycken beroende på behov.
Konstruktionen kan användas till mycket mer än bara säng, även andra funktioner som man ibland känner att man vill kunna ”trolla bort”, som hemmakontor, syplats eller lekhörna.