I en exklusiv intervju berättar kronprinsessan Victoria och Daniel Westling öppenhjärtigt om sin kärlek, om bröllopet och om det gemensamma liv som ligger framför dem i bostaden på Haga slott.

– Vi blev vänner och sen började vi umgås även utanför min arbetsplats. Det ledde till kärlek och i dag, nio år senare, är det snart dags för bröllop, berättar Daniel Westling.

– Det är väldigt dags för bröllop, skulle jag vilja säga, fyller kronprinsessan Victoria i.

Den prisbelönte dokumentärfilmaren Gregor Nowinski har under två års tid genomfört många och långa intervjuer med kungahusets familjemedlemmar, vilket resulterat i vårens omtalade TV4-serie, Familjen Bernadotte.

Nu har han, som en av få utvalda journalister, fått tillfälle att samtala med kronprinsessparet i en längre intervju om tiden inför bröllopet och om deras drömmar om framtiden.

Den norske hovexperten Carl-Erik Grimstad, svenska hovets tidigare medarbetare Elisabeth Tarras-Wahlberg och dokumentärfilmaren Gregor Nowinski analyserar intervjun efteråt i studion. Carl-Erik Grimstad kallar bland annat den svenska monarkin för en Chippendale-monarki och menar att Daniel Westling objektifieras i rollen som kronprinsessans man.