Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall styr och ställer i Förkvällsköket nu i jul. Det kommer att bakas och fixas godsaker i en väldig fart. Emma Hamberg som inte gillar högtider så mycket gör ett undantag för julen som hon helt och fullt anammar.
- Vi är laddade och har en hel massa recept klara. Det kommer att bli en massa gott.

Under julen har Emma det lite lugnare och då är det perfekt för henne att sätta igång ugnen för bak.
- Det är ju kul att baka med barnen och man får strunta i eventuell kladdångest. Ett tips är att inte sätta igång i ett nystädat kök. Vänta med att städa så får man ta det efter baket, säger Emma.

I kväll ska Emma laga en juldessert med frusna och muscovado kolasås. Hon gör också två sorters kokostoppar. En julig och en lite mer karibisk.
- Jag tänkte att jag skulle göra en för alla som firar jul i tropikerna också, säger Emma.

Anette är lite vågad i sitt bak och lanserar en semla för juletider.
- Det är en saffranssemla och jag tycker faktiskt inte att man behöver vänta. Jag ska också göra chokladkola med olika spännande toppings, säger Anette Rosvall.


Här håller Husmorsorna till.