Familjen Annorlunda

Sponsorer

Nästa avsnitt sänds i TV4
Nästa avsnitt sänds (R) i  
Spela
Familjen annorlunda del 2

Senaste avsnittet: Familjen annorlunda del 2

Familjen Norrström besöker en brandstation som har öppet hus. Sedan ordnar de en egen brandövning. Familjen Wahlström åker och campar för att umgås och ladda batterierna. Familjen Ilmrud besöker en inspelningsstudio för att spela in en Pippi Långström-låt men alla är inte med på noterna.

Senaste från Familjen Annorlunda

Spela
Familjen Annorlunda del 10

Familjen Annorlunda del 10

Del 10 av 10. Säsongsavslutning.

Del 10 av 10. Säsongsavslutning.

Spela
Familjen Annorlunda del 9

Familjen Annorlunda del 9

Svensk dokumentärserie från 2014. Säsong 6. Avsnitt 9 av 10. Om familjer med många barn. Deras liv ser inte riktigt ut som andra barnfamiljers och de tvingas...

Svensk dokumentärserie från 2014. Säsong 6. Avsnitt 9 av 10. Om familjer med många barn. Deras liv ser inte riktigt ut som andra barnfamiljers och de tvingas hitta nya vägar för att vardagen ska fungera. Men föräldrarna har ändå den viktigaste ingrediensen för att få livet att fungera, kärleken till barnen och till varandra.

Spela
Familjen Annorlunda del 8

Familjen Annorlunda del 8

Del 8 av 10. Del 8 av 10.

Del 8 av 10. Del 8 av 10.

Spela
Familjen Annorlunda del 7

Familjen Annorlunda del 7

Del 7 av 10. Svensk dokumentärserie från 2014. Om familjer med många barn. Deras liv ser inte riktigt ut som andra barnfamiljers och de tvingas hitta nya vägar...

Del 7 av 10. Svensk dokumentärserie från 2014. Om familjer med många barn. Deras liv ser inte riktigt ut som andra barnfamiljers och de tvingas hitta nya vägar för att vardagen ska fungera. Men föräldrarna har ändå den viktigaste ingrediensen för att få livet att fungera, kärleken till barnen och till varandra.

Spela
Familjen Annorlunda del 6

Familjen Annorlunda del 6

Del 6 av 10. Både familjen Lindén och familjen Norrström ställer till med födelsedagskalas. Hos Lindéns är det barnen Anna och Arvid som ska firas och hos...

Del 6 av 10. Både familjen Lindén och familjen Norrström ställer till med födelsedagskalas. Hos Lindéns är det barnen Anna och Arvid som ska firas och hos Norrströms fyller tre av barnen år. Familjen Davidsson besöker lantbruksmässan.

Spela
Familjen Annorlunda del 5

Familjen Annorlunda del 5

Del 5 av 10. Svensk dokumentärserie från 2014. Om familjer med många barn. Deras liv ser inte riktigt ut som andra barnfamiljers och de tvingas hitta nya vägar...

Del 5 av 10. Svensk dokumentärserie från 2014. Om familjer med många barn. Deras liv ser inte riktigt ut som andra barnfamiljers och de tvingas hitta nya vägar för att vardagen ska fungera. Men föräldrarna har ändå den viktigaste ingrediensen för att få livet att fungera, kärleken till barnen och till varandra.

Spela
Familjen Annorlunda del 4

Familjen Annorlunda del 4

Del 4 av 10. Familjen Linden beger sig iväg på trolljakt vilket blir ett riktigt äventyr för de mindre barnen. Familjen Norrström ska piffa till barnens...

Del 4 av 10. Familjen Linden beger sig iväg på trolljakt vilket blir ett riktigt äventyr för de mindre barnen. Familjen Norrström ska piffa till barnens vardagsrum vilket kräver en stor portion tålamod. Hos bondefamiljen Davidsson är det dags för en av årets höjdpunkter, att skörda majsen.

Spela
Familjen Annorlunda del 3

Familjen Annorlunda del 3

Del 3 av 10. Familjen Norrström beger sig ut på fisketur men fisken lyser med sin frånvaro. Familjen Lindén åker till Jönköping för att titta på ishockey när...

Del 3 av 10. Familjen Norrström beger sig ut på fisketur men fisken lyser med sin frånvaro. Familjen Lindén åker till Jönköping för att titta på ishockey när deras favoritlag ska spela mot varandra. Hos familjen Davidsson får pappa Fredrik ta hand om hushållet när mamma Linda åker bort.

Lär känna familjerna i Familjen Annorlunda

I 2014 års säsong av Familjen Annorlunda följer vi tre familjer med sammanlagt 29 barn. Lär känna familjerna Norrström, Davidsson och Lindén.

I 2014 års säsong av Familjen Annorlunda följer vi tre familjer med sammanlagt 29 barn. Lär känna familjerna Norrström, Davidsson och Lindén.

Familjen Norrström: 12 barn

I Sverige finns det drygt en miljon familjer. Endast 45 av dem har tio barn eller fler. Familjen Norrström är en av dem.

Norrströms är vår mesta och största familj, med 12 barn i syskonskaran! Under tre säsonger har vi följt deras vardag i Familjen Annorlunda. Nu har det gått drygt ett år sedan vi träffade dem senast. Mycket har hänt, bland annat har familjen flyttat igen, denna gång till Björklinge ett par mil norr om Uppsala. 

Förutom de 12 barnen består familjen av mamma Mirka, som är stabil, trygg och rak. Pappa Peter är en driftig pappa med många järn i elden. Han ser till att få saker gjorda och drar sig inte för större projekt med barnen.

I den här familjen finns inga skrivna regler. Familjen lever istället efter mottot: se och lär. Barnen tar efter varandra och det tycker mamma och pappa fungerar bra. Rutiner däremot håller familjen hårt på eftersom det underlättar för alla. Knepet är att hålla sig de etablerade rutinerna, och till slut bär det frukt och kommer naturligt för barnen.

Familjen Davidsson: 8 barn

Lantbrukarfamiljen Davidsson med 8 barn, katter och 130 kossor bor strax utanför Tranås. De är jordnära, öppna, chosefria, naturliga och har ett helt gäng sprudlande ungar. Deras hjärtlighet, underfundigheter och skratt smittar av sig.

Livet på landet genomsyrar stora delar av familjens vardag. Har man en bondgård med djurhållning är det arbete i princip 365 dagar om året och således svårt med ledigheter. Om de skulle få åka på semester tillsammans är deras största önskan att få åka utomlands, eftersom barnen aldrig varit utomlands. 

Djurintresset har gått i arv till barnen, särskilt till äldste sonen Karl, som gärna hjälper pappa i ladugården och ute i arbetet på gården. Pojkarna gillar maskinerna och åker gärna med i traktorn. Djur i allmänhet intresserar alla familjemedlemmar, inte minst en av tvillingdöttrarna som regelbundet vistas i stallet som ligger ett stenkast från hemmet.

Mamma Linda är familjens nav och centrala punkt. Hon är den som driver vardagen framåt och är både glad, pratsam och ordningsam. Pappa Fredrik är lite mer blyg och återhållsam men mycket tålmodig och stabil. Bakom hans hemlighetsfulla blick döljer sig mycket humor.

Familjen Lindén: 9 barn

Visingsö-familjen Lindén med sina nio barn bor riktigt idylliskt, med sjöutsikt från huset åt både öst och väst, stor tomt och egen strand att leka på. 

Mamma Inger är en charmig och pigg kvinna som håller skeppet flytande genom att ha koll på allt och alla. Hon har mycket energi och lätt och ledigt om allt mellan himmel och jord. Pappa Kenneth har lätt för att prata men är oftast en tidsoptimist, och förlägger helst aktiviteter hemma. Mamma tycker att pappa är händig praktiker och själv skriver han under på det!

Den här familjen har ett livspussel att klara av: Som pendlande ö-bor med småbarn har dygnet för få timmar, och utan skrivna regler eller uppdelade sysslor är det ett knepigt maskineri att driva. Men med en nybliven studerande mamma kommer hösten att behöva innebära förändring och förnyelse.

Familjen annorlunda - säsong fem

I säsongen av Familjen annorlunda som sändes våren 2013 medverkade återigen tre familjer som har ett gemensamt - att de har ovanligt många barn.

I säsongen av Familjen annorlunda som sändes våren 2013 medverkade återigen tre familjer som har ett gemensamt - att de har ovanligt många barn.

Här följer man familjen Wallquist som bor i Säffle med sju av sina tio barn sedan de tre äldsta flyttat hemifrån. Köket är den centrala samlingspunkten för familjen. Här pysslas det och bakas, allt från äppelpajer till kebabtårtor.

Familjen Ilmrud i Motala har åtta barn i åldrarna 0 till 14 år. Det är en ung familj som alltid är i farten och de försöker leva ett hälsosamt liv.

Algesons i Örsundsbro har tio barn i åldrarna 0 till 14 år. Familjen ägnar mycket tid åt sport och natur. Är det inte fotbollsträning så är det innebandyträning och det gäller att hålla reda på vem som ska skjutsas var.

Familjernas vardag ser inte riktigt ut som andra barnfamiljers. De måste vara kreativa för att få allt att fungera när de är så många. Men trots de vardagliga bekymren har föräldrarna ändå den viktigaste ingrediensen för att få ett bra liv, kärleken till sina barn och till varandra.

Se tidigare säsonger med TV4 Play Premium

Visa fler
 
NU
 
Visa hela tablån