Slut för säsongen
Spela
Grillmästarna del 1

Grillmästarna del 1

Del 1 av 6. Programstart. Närmare hundra entusiastiska grillare kämpar om de tio åtråvärda platserna i Grillmästarna. Med egen grill och valfria råvaror ska de imponera på juryn och bevisa att de platsar i tävlingen. De som blir uttagna samlas i studion där de får sig en rejäl överraskning.

Senaste från Grillmästarna

Spela
Sök till Grillmästarna 2014

Sök till Grillmästarna 2014

Är du en mästare vid grillen? Upp till bevis! Sök till Grillmästarna 2014.

Är du en mästare vid grillen? Upp till bevis! Sök till Grillmästarna 2014.

Andreas Mathiasson: "Jag grillar jämt!"

Sveriges första grillmästare 2013 blev Andreas Mathiasson. Han vann bland hundratals konkurrenter. Är du Sveriges nästa grillmästare? Missa inte att söka nu!

Sveriges första grillmästare 2013 blev Andreas Mathiasson. Han vann bland hundratals konkurrenter. Är du Sveriges nästa grillmästare? Missa inte att söka nu!

Varför sökte du till Grillmästarna 2013?

- Jag gillar ju att grilla och sedan tycker jag om utmaningar så jag tänkte varför inte. Jag hade tidigare blivit inkallad till audition till Sveriges mästerkock men aldrig tagit steget. När grillningen kom så tänkte ja att nu kör vi.

Hur var det att vara med i Grillmästarna 2013?

- Jobbigt, roligt, påfrestande, nervöst och förbaskat jäkla skoj.

Vad tog du med dig ifrån tävlingen?

- Jag kom hem med ett otroligt stort självförtroende och mycket erfarenhet. Jag lärde mig mycket och träffade goda vänner som jag fortfarande har kontakt med.

Vad lärde du dig under tävlingen?

- För det första så lärde jag mig att man skall gå på magkänsla, det var de gångerna det gick bäst.

- Sedan hade vi den Italienska dagen. Innan den tävlingen var jag mer osäker kring råvarorna i detta kök.  Numera använder jag mig mer av skaldjur och grillar dessa utan att krångla till det.

Hur var det att bedömas av stjärnkockar?

- Det var fantastiskt kul att få beröm av stjärnkockarna vid de tillfällen som de gillade det jag gjorde. Och de gångerna de inte gillade min mat så gällde det att ta det som en lärdom och inte ta illa upp.

Beskriv känslan av att vinna?

- Att vinna var hur grymt som helst, svincoolt. När jag skickade in ansökan tänkte jag att jag kanske skulle komma en bit… men inte vinna. Jag är mycket stolt.

Varför tror du att du vann?

- Överlag tror jag att jag hade bäst mat, upplägg och tänk. Sedan tror jag att personlighet spelar in. Man måste vara självsäker för att vinna. Man måste tro på sig själv.

Vad är det absolut viktigaste att tänka på när det gäller grillning?

- Ha rätt temperatur annars får du kött som antingen ej är färdigt eller som grillas så att det blir torrt.

Vad är det vanligaste felet en nybörjare gör kring grillning?

- De fyller hela grillen med kol och tändvätska. Det blir jävligt varmt. Sedan vänder de på det som grillas femtioelva gånger och det blir helt torrt.

Vilka egenskaper tror du vinnaren av Grillmästarna 2014 bör ha?

- Självförtroende, breda grillkunskaper och dessutom måste man äta gott. Om du inte äter gott så kan du inte grilla gott.

Vilket tips skulle du ge till en deltagare av årets Grillmästarna 2014?

- Mitt tips är att bestäm dig fort vad du skall göra och gör en plan hur du skall gå tillväga innan du gör något. Allt går mycket fortare då.

Vad lägger du allra helst på grillen?

- Clubsteak eller entrecote med ben.

Tröttnar du aldrig på att grilla?

- Jo, jag har gått in i grillväggen några gånger. Då gör jag långkok istället, chiligryta på högrev eller något annat gött.

Har du vad som krävs för att bli årets grillmästare?

ANSÖK HÄR >>

Ansök här

Här söker du till årets säsong av Grillmästarna.

Här söker du till årets säsong av Grillmästarna.

Årets tävling kommer att vara uppdelad i tre steg. Kvaltävlingar kommer att hållas på alla City Gross butiker runt omkring i Sverige under perioden 26 april – 11 maj. Semifinalen hålls i Stockholm lördagen den 24 maj och själva huvudtävlingen – där årets grillmästare ska koras – under de första veckorna i juni.

Du börjar med att ansöka till kvaltävlingen via vårt ansökningsdokument. Här fyller du i uppgifter om dig själv och ditt grillintresse samt vilken kvaltävling du önskar att medverka i.

Lycka till!

ANSÖK HÄR >>

Så blir du grillmästare

Grillmästarna, det populära grill- och matlagningsprogrammet på TV4, kommer tillbaka i TV-rutan för en andra säsong. Nu har du chansen att bli en av de som...

Grillmästarna, det populära grill- och matlagningsprogrammet på TV4, kommer tillbaka i TV-rutan för en andra säsong. Nu har du chansen att bli en av de som tävlar om att ta hem den ärofyllda titeln - årets grillmästare 2014.

ANSÖK HÄR >>

Som deltagare grillar du på hobbynivå och har inte grillning eller annan matlagning som sysselsättning. Tävlingen är individuell och kommer att var uppdelad i tre steg; kval – semifinal – huvudtävling. Nedan finner du de olika stegen och reglerna kring dessa.

Kvaltävlingar

Kvaltävlingar kommer att hållas runtom i Sverige vid City Gross alla butiker helgerna under perioden 26 april – 11 maj. Varje kvaltävling pågår under en dag.

Under kvaltävlingarna kommer samtliga deltagare att grilla följande: 

 • Fläskfilé och majs
 • Entrecote och bröd
 • Kyckling och tomat
 • All utrustning och alla råvaror finns tillgänglig under tävlingen. Det är tillåtet att ta med sin egen sås, marinad och glaze.

  Du kommer av en jury bedömas utifrån tre kriterier, enligt följande:

  • Smak
  • Kreativitet
  • Presentation

  Från varje separat kvaltävling kommer två stycken deltagare gå vidare till semifinaltävlingen i Stockholm lördagen den 24 maj. Därtill kommer en del wildcards delas ut.

  Semifinal

  Semifinalen kommer att hållas i Stockholm lördagen den 24 maj. Under semifinalen råder ”fri grillning” vilket innebär att de tävlande själva väljer och tar med såväl utrustning som råvaror och tillbehör (Det kommer även finnas möjlighet att låna grill på plats).

  Som deltagare väljer du själv grilltid från 60 upp till 180 minuter. Som deltagare förväntas du presentera minst en grillrätt. Du kommer av en jury bedömas utifrån samma kriterier som vid kvaltävlingen. Ur semifinalen väljs finalisterna som går vidare till den stora finaltävlingen av Grillmästarna 2014.

  Huvudtävling

  Huvudtävlingen av Grillmästarna 2014 kommer att hållas i Stockholm under de första veckorna i juni. Ur huvudtävlingen kommer Grillmästaren 2014 koras.

  ANSÖK HÄR >>

  Christian Hellbergs enkla grilltips

  Kocken Christian Hellberg bjuder på sina bästa grilltips.

  Kocken Christian Hellberg bjuder på sina bästa grilltips.

  Christian Hellberg älskar grillat och själv grillar han året om. Förr, när han inte hade balkong grillade han till och med inomhus, han ställde grillen på spisen, fyllde på med kol och grillade under fläkten.

  Rätt! (Eller: Använd mycket kryddor och glaze)

   -  När man grillar och vad man än grillar så är det viktigt att använda mycket kryddor, mycket glaze, tänk mycket smak helt enkelt– viktigaste är att blanda starkt med milda tillbehör, berättar Christian.

  - Här kommer ett tips på världens enklaste sås som passar till allt! Allt du behöver är en burk yoghurt och en lime. Pressa lime och riv skalet, blanda ner i yoghurten, smaka upp med socker – klart!

  Fel! (Eller: Så bränner du inte köttet)

  -   De vanligaste felen folk gör är att få panik vid grillen när något sitter fast. Låt det vara, det kommer att släppa när det är färdiggrillat. Dessutom tror många att man bara ska vända köttbiten en gång vid direkt grillning, tipsar Christian. Det är helt fel! Man ska vända ofta och mycket, annars bränns det! 

  Är du Sveriges nästa grillmästare?

  Har du passionen, glöden och förmågan? Är du en grillare utöver det vanliga? Bra, då har du kommit rätt. Vägen är nu öppen för just dig att bli Sveriges...

  Har du passionen, glöden och förmågan? Är du en grillare utöver det vanliga? Bra, då har du kommit rätt. Vägen är nu öppen för just dig att bli Sveriges grillmästare 2014!

  Så här gör du:

  Kvaltävling

  Du börjar med att ansöka till en av de alla kvaltävlingar som kommer att hållas runt om i landet. Väl där imponerar du med dina grillkunskaper och serverar juryn en saftig kyckling, en mör entrecôte och en fläskfilé som de sällan kommer att glömma - och vips så är du en av två som från varje kvaltävling direktkvalificeras till semifinal. Om du mot förmodan inte lyckas fullt ut så se till få tag i ett av de wildcarden som delas ut under resans gång.

  Semifinal

  När du har kvalificerat dig ifrån kvaltävlingen så drar du till Stockholm för semifinal. Dit plockar du med dig din egen grill (om du önskar) och ditt allra bästa recept. Sedan bjuder du på en grillad smakupplevelse utöver det vanliga. Juryn kan inte få nog av din grillning och du blir en av de lyckliga som får chansen att delta i huvudtävlingen av grillmästarna 2014.

  Huvudtävling

  Har du briljerat och tagit dig till huvudtävlingen, kommer dina grillkunskaper verkligen att sättas på prov. Vi kommer att testa din smaksäkerhet, din kreativitet och din teknik på allra bästa sätt. Du kommer att inspireras av våra stjärnkockar, pressas av dina motståndare och svettas bland glödande kol och förhoppningsvis är det sedan just du som till slut kan titulera dig ’Grillmästare 2014’. 

  ANSÖK HÄR >>

  Var med i TV4 - sök till programmen

  Ta chansen att vara med i ditt favoritprogram på tv. Här är alla TV4-program som söker publik och deltagare. Den här sidan uppdateras regelbundet så ta för...

  Ta chansen att vara med i ditt favoritprogram på tv. Här är alla TV4-program som söker publik och deltagare. Den här sidan uppdateras regelbundet så ta för vana att titta in med jämna mellanrum.

  Sveriges mästerkock 2015

  Sök till She's got the look

  Sök till Grillmästarna

  Sök till Idol

  Bygglov söker nya projekt

  Fuskbyggarna

  Äntligen hemma

  Tipsa i Äntligen hemma

  Spårlöst

  Det okända

  Sök till Halv åtta hos mig

  Tävla om en statistroll i nya Johan Falk-filmen

  Dessa program söker publik:

  Se Let's dance på plats - Fullbokat 

  Bingolotto 

  Sitt i publiken till Bingolottos Upp till miljonen

  Spela
  Grillmästarna del 6

  Grillmästarna del 6

  Del 6 av 6. Säsongsavslutning. Det är dags för final och de deltagare som är kvar får i första tävlingen grilla fisk. I den andra tävlingen ska de som tog sig...

  Del 6 av 6. Säsongsavslutning. Det är dags för final och de deltagare som är kvar får i första tävlingen grilla fisk. I den andra tävlingen ska de som tog sig vidare från den första på två timmar göra en personlig grilltallrik. Gästdomare är svenska grillandslagets lagledare Ulrik Lindelöv.

  Spela
  Finalisterna i Grillmästarna

  Finalisterna i Grillmästarna

  Andreas och Per är de två finalisterna i Grillmästarna

  Andreas och Per är de två finalisterna i Grillmästarna

  Spela
  Grillmästarna del 5

  Grillmästarna del 5

  Del 5 av 6. Jurymedlemmen Melker Andersson visar hur han tillagar sin personliga favorit, oxbringa. I utslagstävlingen tar juryn hjälp av Cecilia Andersson,...

  Del 5 av 6. Jurymedlemmen Melker Andersson visar hur han tillagar sin personliga favorit, oxbringa. I utslagstävlingen tar juryn hjälp av Cecilia Andersson, årets konditor, när deltagarna ska göra efterrätter på grillen.

  Visa fler
   
  NU
   
  Visa hela tablån