Handboll: Avkast

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Handboll: Avkast

28:01
Spela
Avkast special - säsongsavslutning

Avkast special - säsongsavslutning

Avkast special - säsongsavslutning.

Avkast special - säsongsavslutning.

20:14
Spela
AVKAST: Slutspelsspecial

AVKAST: Slutspelsspecial

Handbollsmagasinet Avkast bjuder på Slutspelsspecial.

Handbollsmagasinet Avkast bjuder på Slutspelsspecial.

21:51
Spela
Avkast avsnitt 5

Avkast avsnitt 5

21:24
Spela
Avkast: avsnitt fyra

Avkast: avsnitt fyra

Avkast. Säsong 3 avsnitt fyra.

Avkast. Säsong 3 avsnitt fyra.

Månadens spelare: Linus Arnesson

Som vanligt utser TV4:s handbollsmagasin Avkast ”Månadens spelare” och under december var det knivskarp konkurrens mellan framför allt Malmös Dan Beutler och...

Som vanligt utser TV4:s handbollsmagasin Avkast ”Månadens spelare” och under december var det knivskarp konkurrens mellan framför allt Malmös Dan Beutler och Redbergslids Linus Arnesson. Det var den sistnämnde som drog det längsta strået.
”Linus har blivit något av en Avkast-favorit, något som han verkligen förtjänar”, konstaterar Tomas Axnér, handbollsexpert i TV4.

December månad har varit intensiv i Handbollsligan. Lugi har fått tillbaka fråntagna poäng och det har ritat om tabellen. Igen. Dessutom har många spelare och lag presterat bra, vilket resulterar i en lång lista av snygga sekvenser i Avkast när handbollsmagasinet summerar månaden. Självklart är Dan Beutlers spektakulära straffräddning mot Kristianstad ett av huvudnumren. 

– Den räddningen avgör matchen och det är typiskt Dan Beutler känns det som, konstaterar Christian Albinsson som är Avkasts programledare. Även om Beutler förtjänar priset som ”Månadens spelare” blev det ändå inte han utan istället RIK:s härförare Linus Arnesson som bedöms ha större påverkan på sitt lags prestation totalt sett. 

– Linus styr spelet framåt och har varit bra även bakåt. Dessutom gör han ju några magiska handbollsmål och prenumererar på en plats på vår snyggast-lista varje månad. Dessutom har RIK gått bra under december, mycket tack vare honom, konstaterar Tomas Axnér. 

Det är andra gången som Linus utses till ”Månadens spelare”. Flera som tidigare har fått utmärkelsen har blivit proffs utomlands, kanske dags för Linus snart?

– Han borde vifta med utmärkelsen för agenter runt om i Europa så tror jag att han får några spännande anbud, menar Christian Albinsson. 

Det nya avsnittet av Avkast sänds ikväll 21.00 på TV4 Sport och finns förstås även på TV4 Play.

Lista över pristagare hittills:

Linus Arnesson, Redbergslids IK

IFK Kristianstad (hela laget)

Josef Pujol, Hammarby

Charlie Sjöstrand, Redbergslids IK

Lukas Nilsson, Ystads IF

Nebojsa Simic, IFK Kristianstad 

Nisse Pettersson, Hammarby 

Rickard Lönn, Redbergslids IK

Hampus Jildenbäck, Lugi

Olle Forsell Schefvert, IK Sävehof 

Lars Möller Madsen, IFK Karlskrona

Linus Arnesson, Redbergslids IK

Simon Jeppsson, Lugi

21:14
Spela
Mattias Gustafsson gästar Avkast, avsnitt 3

Mattias Gustafsson gästar Avkast, avsnitt 3

Säsongens tredje avsnitt av Avkast gästas av före detta landslagsspelaren Mattias Gustafsson.

Säsongens tredje avsnitt av Avkast gästas av före detta landslagsspelaren Mattias Gustafsson.

Månadens spelare: Simon Jeppsson

Som vanligt utser TV4:s handbollsmagasin Avkast månadens bästa spelare i Handbollsligan. Den här gången blev det Simon Jeppsson, Lugis kanonskytt, som tog hem...

Som vanligt utser TV4:s handbollsmagasin Avkast månadens bästa spelare i Handbollsligan. Den här gången blev det Simon Jeppsson, Lugis kanonskytt, som tog hem priset.

Simon Jeppsson leder skytteligan och ligger trea i assistligan. Egentligen räcker det som motivering, men Avkasts jury framhåller även Jeppssons nyckelroll i Lugi.

– Simon styr allt anfallsspel och kan både hitta passningar, göra genombrott och skjuta utifrån. Han kan ju göra mål från 32 meter om han vill, konstaterar Avkastjuryn.

Före detta landslagsspelaren Mattias Gustafsson gästar dagens avsnitt av Avkast och betonar det svåra i att försvara sig mot Simon Jeppsson.

– Det går inte att försvara sig på ett traditionellt sätt mot Jeppsson eftersom han har så bra skott och kommer så högt upp i luften, konstaterar han. 

 Simon själv blir glad över utmärkelsen, men vill inte själv svara på om utmärkelsen är välförtjänt. Han framhåller istället att Lugi som lag har gått bra under hela hösten. Jeppsson berättar också i Avkast att drömmen är att ta steget utomlands efter säsongen. Simons tränare Tomas Axnér stödjer ett sådant beslut.

– Jag har tränat SImon sedan han var 17 och jag känner att varken Lugi eller jag kan utveckla honom mer. 

 Avkast sänds ikväll kl 21:00 på TV4Sport och Cmore.se. Programmet går dessutom att se på TV4 Play i efterhand. 

21:29
Spela
Avkast avsnitt 2

Avkast avsnitt 2

Handbollsmagasinet Avkast från 27/10.

Handbollsmagasinet Avkast från 27/10.

Månadens spelare: Lars Möller Madsen

Precis som vanligt utser TV4:s handbollsmagasin Avkast månadens spelare i Hanbollsligan. Efter en hel del hårklyverier valdes Karlskronas anfallsbjässe Lars...

Precis som vanligt utser TV4:s handbollsmagasin Avkast månadens spelare i Hanbollsligan. Efter en hel del hårklyverier valdes Karlskronas anfallsbjässe Lars Möller Madsen.

”Big Lars”, som han kallas, är den mest meriterade spelaren i Karlskrona och kan ståta med 74 landskamper för Danmark och flera medaljer i mästerskap. Han kom som bekant till Sverige via IFK Kristianstad och var en gigant i slutspelet 2013 när Kristianstad till slut förlorade finalen oturligt mot Drott. Lars Möller Madsen har haft några lite tyngre år sedan dess och i ärlighetens namn går det inte fort för den långe dansken – men göra mål, det kan han fortfarande. Och faktum är att snabbheten inte är nyckeln ur det estetiska perspektivet om vi ska tro TV4:s expertkommentator Tomas Axnér.

– Han är som en ballettdansör, han dansar över banan och har en otrolig koordination och motorik för sin storlek. Ibland känns det som att vända en Finlands-färja i en liten hamn när Madsen ska vända från anfallet och springa hem till försvaret, men han är otroligt svårstoppad. Han fick våra tvåmetersmän i mittförsvaret att se ut som smurfar när vi i Lugi mötte Karlskrona, konstaterar Axnér. 

Juryn hade dock problem att komma fram till det definitiva beskedet om månadens spelare, det var helt enkelt många om budet. Jennie Linnell höjde en lans för hemvändaren Magnus Persson i Alingsås medan Christian Albinsson imponerade av Kristianstads Nebojsa Simic som ju i en andrahalvlek för någon vecka sedan räknade in otroliga 70% i räddningsstatistiken. 

– Simic är bra, men har primärt spelat i Champions League medan Kristianstad i Handbollsligan använt den stabile Leo Larsson, så jag tycker att Lars Möller Madsen är den som har imponerat mest den gångna månaden, summerar Tomas Axnér. 

Avkast sänds ikväll 21.00 på C More och TV4 Sport. Programmet kan även ses i efterhand på TV4 Play.

21:41
Spela
Avkast avsnitt 1

Avkast avsnitt 1

Handbollsmagasinet Avkast från 13/9.

Handbollsmagasinet Avkast från 13/9.

Visa fler