Varför sökte ni till Hela Sverige bakar? Vad var det som lockade?

-Jag sökte till programmet för jag ville se hur långt jag kan gå i tävlingen. Och mäta mina krafter mot andra fantastiska hemmabakare.


Hur föddes ditt intresse för bakning?

-Den person som alltid har inspirerat mig till att bjuda på hembakt bröd i stället för att kasta fram en pistagelängd till kaffet är min farmor. Jag lär en henne internationella bakverk och hon ger mig gamla tjuvknep.

Vilket är ditt första bakminne?

-Egentligen började allt när jag kaxigt trodde det var lika lätt att baka som att slänga ihop en god maträtt. Lite mjöl, lite nötter och lite dekoration, hur svårt kan det vara? Jag lyckades med konststycket att baka en smaklös brun hög med blå glasyr.

Vilket är ditt bästa bakminne?

-När min mamma fyllde 40 år kom vi sjungandes in i sovrummet på morgonen med kaffe och tårta. Efter lite för många hurra! och flams slår vi oss ned försiktigt på sängen. Alla utom pappa som satte sig i bara kalsongerna mitt på princesstårtan!

Vilket är ditt värsta bakminne?

Det var när jag hittade min egenhändigt komponerade pepparkakskarusell i backen. Jag hade slitit i säkert tio timmar med den och dessutom lyckats sälja in den till ett julbord. Och så ligger den bara där, kraschad. 

Vilken är din favoritbakelse?

-Allt med citron, tosca, och kokt smörkräm! Jag ber att få återkomma när jag uppfunnit den ultimata bakelsen.

Varför kommer just du att vinna Hela Sverige bakar?

-Jag kommer att ta hem titeln för att jag kan skapa en bröllopstårta av en kanelbulle. Inga problem förblir olösta och kreativiteten flödar hos Maria ”Sugarmama” Ahlin.

Vill du läsa mer om Maria Ahlin kan du besöka hennes blogg här.

Läs mer om varje deltagare genom att klicka på namnen nedan.

Charlotta Hellström

Peter Berg

Ronnie Nilsson

Christina Gyllner

Elin Werjefelt

AnnCharlotte Jensen

Emelie Ullberg

Martin Jansson

Nina Hermansen

Paulo Sebastiao

Josephine Palm