Materialguide:
- Ljusmassa och vekgarn
- Blompinnar, eller någon annan liknande typ av pinnar
- Kött- eller karamelltermometer
- Stöpkärl
- Spisplatta
- Kastruller för värming av vatten och ljusmasssa
- Tidningspapper att täcka golvet med
- Hönsnät


Ljusmassan är bäst att köpa i affären. En hobbyaffär, färgaffär eller järnhandel är bästa ställena. Man kan även smälta gamla ljusstumpar och ha i men det är viktigt att man har cirka 30 procent stearin och 70 procent paraffin. Annars går det inte att stöpa bra. 100 procent stearin fungerar inte.


Så här gör du:
1.Smält ljusmassan i ett vattenbad. Det är viktigt att det är i vatten för direkt i kastrullen är brandfarligt.
Värm vatten i en stor kastrull och lägg ljusmassan i en mindre som placeras i den större. Det tar lång tid att smälta ljusmassan så ha tålamod.

2. Sätt termometern på en kartongbit som är längre än diametern på kastrullen så att den kan hänga ned i kastrullen. Håll temperaturen kring 70-75 grader.
Fyll på med 70-75-gradigt vatten i stöpkärlet och fyll på så att ljusmassan nästan når upp till kanten. Ljusmassan flyter då omkring ovanpå vattnet.

3. Kransen som sedan ska doppas bygger du enkelt av hönsnät, fäst ihop rundeln med ståltråd. Knyt sedan fast fyra stycken vekar längst upp på cirkeln.

4. Nu är det bara att börja doppa hela skapelsen i smältkärlet.

6. Efter hand tar det längre tid på sig att svalna. Men det är viktigt att de svalnar mellan doppningarna.
När kransen har nått tillräcklig tjocklek är de färdiga. Låt dem torka.