Kockarnas kamp

Sponsorer

Slut för säsongen
Slut för säsongen
Spela
Kockarnas kamp del 8

Senaste avsnittet: Kockarnas kamp del 8

Säsongsavslutning. Det är dags för final och alla deltagare har återvänt till gården för att rösta fram vinnaren. Finalisterna ställs inför en medaljtävling där det gäller att plocka flest medaljer för att få ett försprång. Sedan är det upp till bevis när de ska laga sin egen trerättersmeny.

Senaste från Kockarnas kamp

Kockarna går upp i kamp, igen!

I höst är Kockarnas kamp tillbaka för fjärde säsongen med ett nytt gäng tävlingslystna kockar som ska kämpa i yrkesskicklighet. I årets upplaga tävlar bland...

I höst är Kockarnas kamp tillbaka för fjärde säsongen med ett nytt gäng tävlingslystna kockar som ska kämpa i yrkesskicklighet. I årets upplaga tävlar bland andra Alexandra Zazzi, Leila Lindholm, Nils Molinder och Robert Maglia. Likt tidigare säsonger är det Pär Lernström som håller i taktpinnen.

– Kockarnas kamp har blivit en riktig publikfavorit och det känns såklart jättekul att vi nu är inne på fjärde säsongen. Sverige har så ofantligt talangfulla mästerkockar som förtjänar att lyftas. Jag kommer sitta bänkad när programmet sänds i höst, säger Susanna Jacobsson, exekutiv producent Kockarnas kamp.

De rutinerade kockarna har alla en lång och diger meritlista i bagaget och kommer, förutom att uppvisa matlagning på hög nivå, även att bjuda på berättelser från sina framgångsrika karriärer. Under tidspress utmanas kockarna i snabbhet, precision, stresstålighet, kreativitet och analytisk förmåga. En efter en slås kockarna ut till dess att endast en står kvar som vinnare och kan titulera sig som den främste kocken av dem alla.

Förra säsongen kammade Gustav Trägårdh hem segern efter en rafflande finalomgång mot Frida Nilsson. Vem som tar hem den prestigfulla vinsten den här säsongen visas i TV4 i höst.

Årets tävlande kockar:

Karl Ljung, 42 år, Stockholm. Karl arbetade hos Anders och Jonas Dahlbom på Trädgården i Göteborg när han vann Årets kock 1999, sedan arbetade han på Operakällaren i Stockholm. De senaste åren har Karl arbetat inom Stureplansgruppen och har byggt upp deras restauranger till absolut toppklass.

Robert Maglia, 50 år, Göteborg. Robert har jobbat i toppskiktet inom svensk gastronomi de senaste 15 åren med bland annat internationella tävlingar, matgästspel och produktutveckling – oftast tillsammans med Leif Mannerström. Driver kvarterskrogenEnoteca Maglia med, enligt Robert själv, Sveriges bredaste italienska vinlista.

Peter J Skogström, 43 år, Malmö. Driver sex restauranger, med flaggskeppet Mat och vin Slottsparken i Malmö. Peter är delägare i ytterligare fyra restauranger och blev korad till Årets kock 2006. Under många år har Peter varit med i Svenska kocklandslaget och två OS-guld från denna tävling.

Alexandra Zazzi, 48 år, Göteborg. Flitigt anlitad tv-kock, matskribent och kokboksförfattare. Karriären tog sin början med att servera hamburgare i Kungsträdgården i Stockholm, vidare till en krog i New York och därefter har hon drivit två restauranger i Göteborg. Alexandra blev även vinnare i riksmästerskapet i matlagning 2006 tillsammans med Leif Mannerström och har lagat mat till stjärnor som David Bowie och Andrea Bocelli. 

Robert Nilsson, 46 år, Lund. Operativ chef för tre hotell i Lund, bland annat Grand Hotel. Robert har lagat mat på restauranger i både Sverige, Paris och Köpenhamn och är även kocklöftet som blev fotomodell av bara farten. Robert har även tävlat en hel del i matlagning, och en av alla vinster är Årets kock 1998.

Stefan Holmström, 64 år, Halmstad/Falkenberg. Driver restaurangen l’Ecurie strax utanför Falkenberg och korades till svensk mästare i desserter 1988. Arbetat på Michel Rostang, en restaurang i Frankrike med två Michelin-stjärnor. Har lagat mat till bland annat USA:s president, Sveriges kungapar och Frank Zappa.

Leila Lindholm, 39 år, Mariefred. Har arbetat på Ulla Winbladh och med Marcus Samuelsson på Aquavit i New York. ÄvenOperakällarenF12 står med i hennes resumé och hon var med och startade Restaurang, sedermera SMAK. Vann årets kvinnliga kock 1999 och har skrivit sju böcker, varav tre bakböcker.

Nils Molinder, 46 år Stockholm. Driver Melanders fisk med sin bror samt krogarna Wedholms fiskUlla Winbladh,Sjöpaviljongen och Ångbåtsbryggan. Wedholms fisk har tidigare haft en Michelin-stjärna.

Spela
Medalj till Myllymäki

Medalj till Myllymäki

I dag har den favorittippade svenska kocken Tommy Myllimäki tävlat i världens främsta kocktävling - Bocuse d'Or.

I dag har den favorittippade svenska kocken Tommy Myllimäki tävlat i världens främsta kocktävling - Bocuse d'Or.

De 28 mest episka missarna i TV4:s historia

Fredagen den 9 januari kl 20:00 sänds programmet 20 år med nyårskarameller för att fira att det nu är 20 år sen Agneta Sjödin började gräva fram bloopers och...

Fredagen den 9 januari kl 20:00 sänds programmet 20 år med nyårskarameller för att fira att det nu är 20 år sen Agneta Sjödin började gräva fram bloopers och bortklippt material ur TV4-arkivet. Här presenterar hon sina 28 favoriter från 1995 fram till i dag.

Vilken är din favorit? Titta och dela till dina vänner. Ju fler klick desto högre upp på topplistan kommer just ditt favoritklipp.

1. TV4-stjärna ormbiten i direktsändning. Gör allt för att hålla masken

2. TV4:s nyhetsstjärna kallar honom falukorv. TVÅ gånger…

3. Hon kräks i direksändning, men fortsätter leda TV4-programmet

4. Sportankaret på TV4 vägrar tro att han är i direktsändning

5. Tone Bekkestad med andan i halsen under kamerakaos i TV4:s väderstudio

6. HIV-71? Är det verkligen ett hockeylag?

7. Det här ordet var för svårt för nyhetsankaret i TV4

8. Klassikern ”Kryptonit i fi**an”

9. TV4:s nyhetsstudio har aldrig varit mer förvirrad

10. Malou von Sivers blir nerkissad i TV4

11. Här brister det totalt för komikern Robert Gustafsson i TV4

12. Loket ringer Rut i Bingolotto, men hon lägger på

13. Loket ringer Robin i Bingolotto, men får ett oväntat svar

14. Martin Timells konstigaste TV4-program någonsin

15. Onanichock i Jeopardy i TV4

16. Malou von Sivers och Lasse Bengtsson kan inte hålla masken

17. Stjärnkocken pruttar – TV4-kameran rullar

18. Så här vill du inte bli väckt av en mästerkock

19. En modern klassiker: tyfonen Fittov

20. Nyhetsankaret kan inte räkna

21. Bengt Magnusson tror att det är repetition – gör bort sig i direktsändning

22. Solsidan-Ove får Felix Herngren att balla ur

23. Peter Jihde är nära att kvävas i TV4

24. Maria Montazami trampar rejält i klaveret i Let’s dance

25. Steffo Törnquist kan inte säga ”tweets”

26. Pär Lernström säger könsord på bästa sändningstid i TV4

27. Den trevliga programledaren i TV4 säger plötsligt ”Fuck you” till en tävlande

28. David Hellenius totalt förvirrad efter Hollywoodkyssen

0:43
Spela
Bloopers: Stjärnkocken pruttar i tv

Bloopers: Stjärnkocken pruttar i tv

Stjärnkocken pruttar – TV4-kameran rullar.

Stjärnkocken pruttar – TV4-kameran rullar.

1:03
Spela
Vad är Danyel Couet värsta minne från Kockarnas kamp?

Vad är Danyel Couet värsta minne från Kockarnas kamp?

Inför finalen av Kockarnas kamp 2014 har samtliga kockar samlats för att heja fram vinnare och det dröjer inte länge förrän minnen från tävlingen tas upp i samtalet under middagen.

Inför finalen av Kockarnas kamp 2014 har samtliga kockar samlats för att heja fram vinnare och det dröjer inte länge förrän minnen från tävlingen tas upp i samtalet under middagen.

0:51
Spela
Vilka tävlar i finalen av Kockarnas kamp 2014?

Vilka tävlar i finalen av Kockarnas kamp 2014?

Här får du en snabb uppdatering om de två kockarna som tävlar i finalen av Kockarnas kamp 2014.

Här får du en snabb uppdatering om de två kockarna som tävlar i finalen av Kockarnas kamp 2014.

0:52
Spela
Blooper: Pär Lernström snubblar på orden och brister ut i läktarsång

Blooper: Pär Lernström snubblar på orden och brister ut i läktarsång

Pär Lernström leder Kockarnas kamp med fast hand, men i detta klipp får den normalt ordsäkre programledaren stora problem med en ynka mening och påkallar högre makter.

Pär Lernström leder Kockarnas kamp med fast hand, men i detta klipp får den normalt ordsäkre programledaren stora problem med en ynka mening och påkallar högre makter.

Final i Kockarnas kamp 17 november

Det är dags för final i Kockarnas kamp och alla deltagare har återvänt till gården för att rösta fram årets vinnare. Kampen står mellan Gustav Trägårdh och...

Det är dags för final i Kockarnas kamp och alla deltagare har återvänt till gården för att rösta fram årets vinnare. Kampen står mellan Gustav Trägårdh och Frida Nilsson.

Finalisterna Gustav Trägårdh och Frida Nilsson ställs inför en medaljtävling i tre steg, det gäller att plocka flest medaljer för att få ett försprång i den andra och avgörande tävlingen. Sedan är det upp till bevis för deltagarna när de ska laga sin egen trerättersmeny i toppklass.

På grund av att TV4 sänder Fotbollsgalan 10:e november sänds finalen av Kockarnas kamp måndag 17:e november.

Här ser du finalen av Kockarnas kamp 17 november i TV4 och i TV4 Play

Spela
Kockarnas kamp del 7

Kockarnas kamp del 7

Tre kockar återstår och i den första tävlingen ställs de inför ett smaktest och det blir en jämn kamp. I den andra tävlingen gäller det att både vara snabb och...

Tre kockar återstår och i den första tävlingen ställs de inför ett smaktest och det blir en jämn kamp. I den andra tävlingen gäller det att både vara snabb och noggrann och minsta misstag kan bli förödande. Sedan är det dags för den sista såsduellen.

Spela
Kockarnas kamp del 6

Kockarnas kamp del 6

I dagens första tävling gäller det för kockarna att ha fingertoppskänsla för vikt. Något som visar sig svårare än väntat. I den andra utmaningen krävs kraftigt...

I dagens första tävling gäller det för kockarna att ha fingertoppskänsla för vikt. Något som visar sig svårare än väntat. I den andra utmaningen krävs kraftigt handlag och noggrannhet. Middagen står Gustav Trädgårdh för och han berättar om hur han lyckas hålla balansen mellan jobb- och privatliv.

Visa fler
 
NU
 
Visa hela tablån