Malin Söderström älskar matlagning och har gjort det så länge hon kan minnas. Redan som 10-åring gick hon sin första matlagningskurs. Hon står för en anspråkslös matlagning där det inte spelar någon roll om det är vardagsmat eller Nobelmiddag - det viktigaste är att gästen tycker om maten.

Första kvinnan i kocklandslaget

Malin Söderström var första kvinnan att bli medlem i Svenska Kocklandslaget och har varit kock på Paul & Norbert. I dag driver Malin Söderström restaurangen på Moderna museét. Hennes största utmaning hittills var när hon stod för Nobelmiddagen 2011. Ett jobb hon utförde med bravur och fick högsta betyg för.

Se när hon förberedde inför Nobelfesten

Malin har skrivit ett flertal kokböcker, bland annat Malins mat, Malin Söderströms middagstips och Mat för blå dagar tillsammans med Tomas Tengby.

Här kan du se Malin Söderström när hon förberedde Nobelfesten 2011 i TV4 Play.

Se Malin Söderströms samlade recept på recept.nu.

Namn: Malin Söderström

Ålder: 43
Bostadsort: Stockholm
Yrke: Kock
Familj: Sambo och dotter

Vilken är din favoritkrydda?

- Just nu, enbär (i väntan på viltköttet).

Vilket köksredskap kan du inte vara utan?

- Självklara saker som en rejäl skärbräda, sen har jag en helt underbar stavmixer. 

Fredagsmys – vad lagar du då?

- En favorit just nu är fish tacos med nyfriterad abborre. Det är perfekt plock- och pillmat. 

Läs mer om kockarna i Kockarnas kamp

Leif Mannerström

Tommy Myllymäki

Stefano Catenacci

Carina Brydling

Stefan Karlsson

Christian Hellberg

Paul Svensson