Carina Brydling intresserades sig som fyraåring för matlagning och är en "ekonörd". Hon strider för det ekologiska köket. Brydling, som blev mamma i vintras, har jobbat mycket med mat och klimatfrågor under en lång tid. För henne är det viktigt att råvarorna är ekologiska.

Andra plats i Global chef

På meritlistan finns bland annat en andraplats i Global chef och har varit med i svenska kocklandslaget. 1998 startade hon tillsammans med två andra personer reastaurangen Marmite i Åre. En restaurang som utsetts till en av Sveriges bästa i White guide.

Namn: Carina Brydling 
Ålder: 39
Bostadsort: Bålsta utanför Stockholm
Yrke: Kock
Familj: Son på åtta månader

Vilken är din favoritkrydda?

- Förutom salt och peppar är det timjan. Det använder jag till mycket – men framför allt till grytor och kött i panna. Jag använder timjan även till barnmat.

Vilket köksredskap kan du inte vara utan?

- En mycket vass kniv. 

Fredagsmys – vad lagar du då?

- Då blir det grillat. Grilla kan man göra året runt.

Leif Mannerström

Malin Söderström

Tommy Myllymäki

Stefano Catenacci

Stefan Karlsson

Christian Hellberg

Paul Svensson