Tommy Myllymäki har arbetat på flera välrenommerade krogar i Stockholm som Eriks Bakficka, Pontus by the sea och Gondolen. I dag driver han Julita Wärdshus utanför Katrineholm och Bistro Stortorget.

Myllymäki är en sann tävlingsmänniska. Oavsett om det handlar matlagning, löpning eller cykelrace på gården i Katrineholm där han växte upp, har drivkraften alltid varit att bli bättre.

Vann årets kock

Årets kock vann han 2007 och slutade på andra plats i Bocuse d´Or 2011 - EM för kockar.

För Myllymäki handlar matlagning om att förädla råvaror. Sina matlagningsrötter kommer från finska Österbotten där han spenderade många somrar hos sin mormor under uppväxten. Tommy Myllymäki väljer sina råvaror med omsorg och använder alltid ekologiskt odlade grönsaker.

När Tommy inte lagar mat ägnar han sig gärna åt musik och träning.

Här kan du se klipp från Mitt kök i TV4 Play.

Se Tommy Myllymäkis samlade recept på recept.nu.

Namn: Tommy Myllymäki

Ålder: 34 år
Bostadsort: Jönköping
Yrke: Kock
Familj: Sambo Malin och Dotter Nahla snart 3 år  

Vilken är din favoritkrydda?

- Salt och om jag vill använda en ört Timjan. 

Vilket köksredskap kan du inte vara utan?  

- En bra kniv.

Fredagsmys – vad lagar du då?  

- Jag lagar bar och schyssta Tacos!

Läs mer om kockarna i Kockarnas kamp:

Leif Mannerström

Malin Söderström

Stefano Catenacci

Carina Brydling

Stefan Karlsson

Christian Hellberg

Paul Svensson