Bagaren Jessica Häggqvist tillhör en av alla de svenskar som älskar surdegsbröd. Passionen startade under en semester på Gotland när hon köpte en enkel baguette och grillad kyckling.
-  Jag hade aldrig tidigare smakat något så gott. Sen for jag hem till Härnösand och tänkte att jag ville ha lika gott bröd här, men det fanns inte, berättar Jessica Häggqvist.

Vad har med surdegsbröd som gjort att det blivit så väldigt populärt i Sverige?
- Det har varit mycket att vi vill ha äkta vara och vi vill känna hantverket i produkterna. Under lång tid fanns det bara industrialiserat bröd som var ganska sött och som inte var levande. Man vill ha den här skorpan och ibland kanske lite bränt. Sen är ju smaken helt annorlunda och det blir en helt annan känsla. Och den kulturen var ju borta under en lång lång tid. Nu finns det helt andra valmöjligheter och det tycker jag är otroligt kul, säger Tommy Myllymäki.

Se klippet för att få Jessica Häggqvists bästa tips för hur du lyckas med surdegen.