Mitt kök: Sverigeresan fortsätter sin resa runt om i landet och nu har turen kommit till Ven, där programledare Johan Maceus besöker whiskeytillverkaren Henric Molin för att få en inblick i whiskeyframställningens ädla konst.

 - Enkelt sett är whiskey ingenting annat än destillerad öl och öl är flytande bröd, säd, jäst och vatten. Dessa tre variabler kan vi förändra i det oändliga, precis som färgerna i tv, berättar Henric Molin.

Henric Molins destilleri är ett av de mindre som finns och han medger att det krävs lite kamp för att lyckas konkurrera med den högklassiga och mångfaldiga skara som finns världen över.

Vidare tar Johan Maceus en tur runt destilleriet och kommenterar den stora mängd utrustning som verkar behövas för att ta fram whiskey. Det kan inte vara helt gratis?

 - Nej, helt gratis är det inte, svarar Henric Molin. Blod, svett och hjärta behövs för att lyckas!

Henric Molin fortsätter med att berätta hur de går tillväga när de förfinar ölen till whiskey. Om du är nyfiken på hur detta går till - se hela klippet här ovanför!


FLER KLIPP FRÅN MITT KÖK - SVERIGERESAN I VEN:

Sverigeresan besöker Ven och lokalproducent av durumvete
Det smakas på grillad purjolök, getost och whiskey i Sverigeresan