Modus

Senaste från Modus

8:37
Spela
Komplikationer i inspelningen av Modus – "de fick skriva om hela manuset"

Komplikationer i inspelningen av Modus – "de fick skriva om hela manuset"

Succéserien Modus är tillbaka med flera internationella stjärnor. Huvudrollsinnehavarna Melinda Kinnaman och Henrik Norlén gästade Nyhetsmorgon och berättar om alla turerna kring inspelningen.

Succéserien Modus är tillbaka med flera internationella stjärnor. Huvudrollsinnehavarna Melinda Kinnaman och Henrik Norlén gästade Nyhetsmorgon och berättar om alla turerna kring inspelningen.

Det här är skådespelarna i Modus – premiär den 2 november på C More

Melinda Kinnaman och Henrik Norlén får i den andra säsongen av Modus sällskap av internationella skådespelarstjärnor som Kim Cattrall, Greg Wise, Billy...

Melinda Kinnaman och Henrik Norlén får i den andra säsongen av Modus sällskap av internationella skådespelarstjärnor som Kim Cattrall, Greg Wise, Billy Campbell och Paprika Steen. Och även av en skådespelardebuterande Sigge Eklund.

I övriga roller syns etablerade skådespelare som Johan Rabaeus, Anja Lundqvist, Samuel Fröler, Nina Zanjani, Simon J Berger, Jonas Malmsjö, Annika Hallin, Gerhard Hoberstofer och Marika Lagercrantz.

Torsdagen den 2 november är det premiär för Modus andra säsong, då släpps de två första avsnitten på C More och därefter släpps ett avsnitt i veckan på streamingtjänsten.

Hela den hyllade första säsongen av Modus finns att streama på C More

Modus säsong 2 – premiär 2 november på C More

Torsdagen den 2 november är det premiär för dramathrillern Modus andra säsong. Modus är en originalserie från C More och den första säsongen hyllades stort och...

Torsdagen den 2 november är det premiär för dramathrillern Modus andra säsong. Modus är en originalserie från C More och den första säsongen hyllades stort och fick en publik över stora delar av världen.

När Modus andra säsong tar sin början är den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) på statsbesök i Stockholm när hon under mystiska omständigheter försvinner spårlöst. Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon.

Samtidigt befinner sig Inger Johanne och Ingvar själva i sitt gemensamma livs största förändring – de har flyttat ihop och väntar barn. Men, allt ställs på sin spets när Warren Shifford (Greg Wise), Inger Johannes tidigare mentor från FBI och presidentens närmaste man, dyker upp. Hans oväntade ankomst tvingar Inger Johanne att konfrontera smärtsamma hemligheter från sitt förflutna när Warren återigen nästlar sig in i hennes liv.

Torsdagen den 2 november är det premiär för Modus andra säsong, då släpps de två första avsnitten på C More och därefter släpps ett avsnitt i veckan på streamingtjänsten. 

Hela den hyllade första säsongen av Modus finns att streama på C More. 

Så blir Modus andra säsong på C More 2017 – Johan Rabaeus, Paprika Steen och Sigge Eklund ansluter till succéthrillern

Den 2 november är dramathrillern Modus tillbaka med en minst sagt stjärnspäckad säsong. Förutom internationella stjärnor som Kim Cattrall, Greg Wise och Billy...

Den 2 november är dramathrillern Modus tillbaka med en minst sagt stjärnspäckad säsong. Förutom internationella stjärnor som Kim Cattrall, Greg Wise och Billy Campbell gör bland andra Paprika Steen, Johan Rabaeus, Anja Lundqvist, Samuel Fröler, Nina Zanjani och skådespelardebuterande Sigge Eklund huvudrollsinnehavarna Melinda Kinnaman och Henrik Norlén sällskap. Modus andra säsong är en originalserie från C More med exklusiv premiär på streamingtjänsten.

- Det är helt fantastiskt att vi har lyckats få den här makalösa ensemblen! Det är mycket tack vare att den första säsongen blivit en sådan succé, både i Sverige och internationellt. Serien är på många sätt banbrytande och att den spelas in på svensk mark med en cast av den här kalibern gör oss otroligt stolta, säger Josefine Tengblad, dramachef för C More och TV4.

Vem kan man lita på? Spänning, kärlek, hämnd och dolda hemligheter som hotar att omkullkasta allt. När Modus andra säsong tar sin början är den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) på statsbesök i Stockholm när hon under mystiska omständigheter försvinner spårlöst.Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon.

Samtidigt befinner sig Inger Johanne och Ingvar själva i sitt gemensamma livs största förändring – de har flyttat ihop och väntar barn. Men, allt ställs på sin spets när Warren Shifford (Greg Wise), Inger Johannes tidigare mentor från FBI och presidentens närmaste man, dyker upp. Hans oväntade ankomst tvingar Inger Johanne att konfrontera smärtsamma hemligheter från sitt förflutna när Warren återigen nästlar sig in i hennes liv. 

I succéthrillern dyker än fler välkända skådespelare upp. Johan Rabaeus (Ondskan, Den girige), Paprika Steen (Gisslantagningen, Festen), Anja Lundqvist, (Gåsmamman, Sune-filmerna), Samuel Fröler, (Saknad, Nobel), Nina Zanjani, (Wallander, Se upp för dårarna)och skådespelardebuterande Sigge Eklund är några som tar sig alla an roller i serien. 

Paprika Steen är en av Danmarks mest välkända skådespelare och har nu senast sett i svensk-danska serien Gisslantagningen. I Modus tar hon sig an rollen som Alva Roos, poliskommissarie och chef för den svenska task forcen som leder utredningen kring presidentens försvinnande.

- Jag är alltid tacksam och glad när jag blir tillfrågad att arbeta i ett annat land än mitt eget. Jag har jobbat i Sverige förut och trivdes väldigt bra. Rollen som Alva Roos kändes spännande då jag gillade Modus första säsong och gärna ville jobba med Melinda Kinnaman som jag verkligen beundrar, säger Paprika Steen.

För Sigge Eklund innebär rollen som påstridiga nyhetsreportern Gustav en skådespelardebut.

-Jag tackade ja till rollen för att Modus regisseras av Lisa Siwe som tidigare regisserat Bron och I taket lyser stjärnorna, jag tycker hon är enormt begåvad. Det kändes väldigt lyxigt att få chansen att göra sin skådespelardebut med en regissör i världsklass. De erfarna skådespelarna var generösa med tips vilket gjorde att jag kände mig trygg på inspelningen, säger Sigge Eklund.

Modus andra säsong är en berättelse om svek, hämnd och moraliska ställningstaganden. Om dolda hemligheter som, om de kommer upp till ytan, kan omkullkasta allt – och hur mycket var och en är villig att offra för att hålla dem gömda. I övriga biroller syns bland andra Simon J Berger, Jonas Malmsjö, Annika Hallin, Gerhard Hoberstrofer och Marika Lagercrantz

Seriens konceptuerande regissör är Guldbaggebelönade Lisa Siwe (Modus säsong 1, Bron, I taket lyser stjärnorna). Serien produceras av Sandra Harms på Miso Film. Modus har exklusiv streamingpremiär på C More den 2 november och kommer därefter sändas senare i TV4.

Streama Modus första säsong, och från och med 2 november andra säsongen, på C More.

Om Modus:
Modus första säsong sändes i TV4 2015 och lockade då miljonpublik. Serien nominerades till Kristallen för Årets tv-drama och Årets manliga skådespelare i en tv-produktion (Krister Henriksson) och har därefter sålts till flera länder såsomStorbritannien, Tyskland, USA, Frankrike, Spanien, Australien och Japan. Den första säsongen kretsade kring hatbrott och jakten på en iskall mördare med kopplingar till ett internationellt nätverk där Inger Johanne slutligen fick kämpa för sitt liv. Serien fick även pris på QX-galan i kategorin Årets tv-program. Modus baseras fritt på Anne Holts böcker om Inger Johanne Vik och i säsong två dyker flertalet internationella storstjärnor upp såsom Kim Cattrall, mest känd för sin närmast kultförklarade tolkning av den livstörstiga, smått hämningslösa New Yorkern Samantha Jones i den ikoniska tv-serien Sex and the City. Kim har en imponerande karriär med kritikerrosade internationella storfilmer och tv-serier i bagaget och hon har vid flertalet tillfällen nominerats till och vunnit några av film och tv-världens allra finaste priser, bland annat en Golden Globe för sin roll som Samantha. Förutom Cattrall medverkar även Greg Wise och Billy Campbell. Greg Wise är känd från succér som Jane Austen-klassikern Förnuft och känsla och nu allra senast Netflix-serien The Crown. Billy Campbell har medverkat i succéer som The Killing och den hyllade miniserien Cardinal.

Stjärntätt i Modus – fler internationella stjärnor dyker upp i andra säsongen

Det är sedan tidigare klart att världsstjärnan Kim Cattrall medverkar i C More och TV4:s thrillerserie Modus andra säsong, i rollen som den amerikanska...

Det är sedan tidigare klart att världsstjärnan Kim Cattrall medverkar i C More och TV4:s thrillerserie Modus andra säsong, i rollen som den amerikanska presidenten – och nu ansluter ytterligare två internationella stjärnor till serien, Greg Wise och Billy Campbell. Greg Wise är en är en brittisk skådespelare med succér som Jane Austen-klassikern Förnuft och känsla och nu allra senast Netflix-serien The Crown i bagaget. Billy Campbell har medverkat i succéer som The Killing och den hyllade miniserien Cardinal. Efter stora streamingsuccéer som Farang och Saknad kommer Modus andra säsong ha sin premiär på C More under hösten.

Greg Wise slog genom som John Willoughby i Förnuft och känsla 1995 och har därefter medverkat i flertalet olika serier och filmer. Senast känns han igen från den prisade brittiska succéserien The Crown. I Modus spelar han Warren, Inger Johannes (Melinda Kinnaman) tidigare mentor från FBI.

- Warren och Inger Johanne har ett väldigt komplicerat förflutet. Det var verkligen en spännande utmaning att ta sig an rollen eftersom Warren har en mycket mörk sida inom sig; han är den ultimata narcissisten, är machiavellisk och njuter av att ständigt tänja på gränserna. Tittarna kommer nog inte veta vad de egentligen ska tycka om honom – och det är just det som är det roliga med att spela rollen, säger Greg Wise.

Billy Campbell har senast medverkat i den kanadensiska succéserien Cardinal. Dessförinnan har han medverkat i serier som The Killing, Once and Again och The 4400. I Modus tar han sig an rollen som Dale Tyler, presidenten Helen Tylers (Cattrall) make.

- Jag spelar Dale Tyler, den amerikanska presidentens make. Dale är presidentens man och förtrogne men deras förhållande har förändrats under åren. Det som nu binder dem samman är deras dotter och en mörk hemlighet som de burit på i flera år, säger Billy Campbell.

Stjärnorna verkar ha trivts under sin tid i Sverige medan inspelningen pågått.

- Jag har haft jättekul i Stockholm. De senaste fyra månaderna har jag haft tid att utforska den vackra staden men har fortfarande inte kunnat sätta fingret på vad som gör svenskar lyckliga... Jag har fått höra att ”sommarsvenskarna” snart dyker upp – solen lockar fram dem och öppnar deras hjärtan, säger Greg Wise.

- Att filma i Sverige var en fantastisk upplevelse. Jag har tyckt om Skandinavien under många år. Jag är faktiskt gift med en norska och vi bor i Danmark nu så när jag jobbade med Modus i Stockholm kändes det som att ännu en pusselbit föll på plats. Stockholm är underbart på våren! säger Billy Campbell.

Att producera högkvalitativt lokalt innehåll är ledstjärnan när C More under våren lanserat originalserier som Saknad och Farang med exklusiv premiär på streamingtjänsten. Inom kort börjar även inspelningarna av två nya internationella storsatsningar, thrillerserierna Hamilton och Gråzon, som likt Modus också är originalserier från C More.

- Det känns fantastiskt att vi med Modus har kunnat locka hit en internationell cast av kalibern Greg Wise, Billy Campbell och naturligtvis Kim Cattrall; det höjer såväl dramat som den internationella kraften i Modus. Vi har en mycket spännande och visuellt suggestiv andra säsong som vi längtar efter att få visa för publiken senare i år, säger Johanna Bergenstråhle, tf dramachef på C More och TV4. 

Modus produceras av Sandra Harms Miso Film och manus är skrivet av Mai Brostrøm och Peter Thorsboe .Serien regisseras av Lisa Siwe och Håkan Lindhé. Serien har premiär på C More i höst. 

Streama Modus första säsong, och från och med 2 november andra säsongen, på C More.

Världsstjärnan Kim Cattrall spelar USA:s president i Modus - exklusiv premiär på C More i höst

Hollywoodstjärnan Kim Cattrall kommer medverka i succéserien Modus andra säsong som i höst har exklusiv premiär på C More.

Hollywoodstjärnan Kim Cattrall kommer medverka i succéserien Modus andra säsong som i höst har exklusiv premiär på C More.

Cattrall är en av världens främsta skådespelare, mest känd för sin närmast kultförklarade tolkning av den livstörstiga, smått hämningslösa New Yorkern Samantha Jones i den ikoniska tv-serien Sex and the City. Kim har en imponerande karriär med kritikerrosade internationella storfilmer och tv-serier i bagaget och hon har vid flertalet tillfällen nominerats till och vunnit några av film och tv-världens allra finaste priser, bland annat en Golden Globe för sin roll som Samantha. I Modus tar hon sig an rollen som den amerikanska presidenten som kommer till Stockholm för ett statsbesök, ett besök som får oanade och ödesdigra konsekvenser.

- Jag är glad att vara med i Modus andra säsong och ser fram emot att få tillbringa tid i Sverige, ett land jag alltid velat besöka. Som ett fan av den stora svenska regissören Ingmar Bergman ser jag fram emot min tid här, säger Kim Cattrall. 

Modus andra säsong spelas just nu in i Stockholmsområdet och tidigare i veckan anlände en av succéseriens nya stora internationella stjärnor till inspelningen – ingen mindre än världsstjärnan Kim Cattrall. För den breda publiken är hon nog mest känd som den ohämmade och sexuellt frigjorda femme fatalen Samantha i succéserien Sex and the City, som sedan även blev film. En rollprestation hon flerfaldigt nominerats och prisats för med en Golden Globe och två ensemblepris på Screen Actors Guild Awards.

Under sin minst sagt imponerande karriär har hon medverkat i allt från Polisskolan till Porky’s, Big Trouble in Little China,Crossroads och senast 2015 Emmy-nominerades hon för sin roll i den hyllade kanadensiska serien Sensitive Skin, som hon också var med och producerade.

- Vi är så stolta och glada att Kim tackat ja till att spela den amerikanska presidenten i Modus, det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse! I säsong två tar serien klivet ut på den internationella arenan och detta i en tid då ingen kan hålla ögonen borta från amerikansk politik och dess konsekvenser långt utanför USAs gränser. Kim är inte bara en helt fantastisk skådespelerska med tung auktoritet utan har också djup kunskap och stort engagemang i amerikansk politik vilket redan tillfört karaktären och historien mycket. Den här säsongen av Modus kommer bli riktigt storslagen! säger Sandra Harms, producent på Miso Film. 

Modus har tidigare gjort succé utomlands, i bland annat England på BBC, och att serien lanseras som en C More originalserie är ytterligare en del av C More och TV4s gemensamma dramasatsning.

-Det är fantastiskt att Modus andra säsong kommer att bjuda tittarna på ett lokalt drama på internationell nivå. Kim är en oerhört spännande skådespelerska med imponerande meriter och jag är övertygad om att hon tillsammans med resten av casten gör Modus andra säsong till något alldeles speciellt. Det är extra roligt att vi med C Mores originalserier som Modus, Saknad och Farang visar på möjligheterna och kraften som finns när C More och TV4 storsatsar tillsammans på exklusivt kvalitetsdrama, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör C More och TV4.

Modus kommer sändas i åtta avsnitt och är en originalserie från C More med exklusiv streamingpremiär på tjänsten i höst med senare sändning i TV4. Under året lanseras även andra stora satsningar inom svenskt drama på C More såsom Colin Nutleys serie Saknad som hade premiär i januari, kommande dramathrillern Farang och efterlängtade uppföljningen av Torpederna, som är tillbaka med en andra säsong under våren. 

Även den andra säsongen är skriven av Emmy-belönade manusförfattarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe och för regi står guldbaggebelönade Lisa Siwe ochHåkan Lindhé. Lär mer om Modus här.

Fakta om Kim CattrallKim Cattrall är född i England, uppvuxen i Kanada och bor nu i New York. Hon inledde sin karriär 1975 i filmen Rosebud och har därefter medverkat i flera stora film-och tv-produktioner samt i olika teaterproduktioner. En av Kims mest kända och omtalade roller är hennes roll i den ikoniska serien Sex and the City där hon spelade ohämmade Samantha Jones under åren 1998 – 2004. Serien blev till film 2008 och 2010 kom uppföljaren. Kim har vid flera tillfällen nominerats till och vunnit några av film och tv-världens allra finaste priser, bland annat en Golden Globe för sin roll som Samantha. Hennes senaste Emmy-nominering fick hon för sin medverkan i kanadensiska serien Sensitive Skin, som hon både spelar i och har producerat.

Serier och filmer i urval: Rosebud (1975), Polisskolan (1984), Mannequin (1987), Star Trek VI (1991), Sex and the City (serien: 1998 – 2004, filmerna: 2008, 2010), Crossroads (2002), The Ghost Writer (2010), Sensitive Skin (2014 – nu), Witness for the Prosecution (2016).

Streama Modus första säsong, och från och med 2 november andra säsongen, på C More.

Visa bildspel

Exklusiv smygtitt från första inspelningsdagen av Modus andra säsong

Modus har tagit tittare och kritiker både i Sverige och utomlands med storm. Nu är inspelningarna av den andra säsongen i full gång och i höst har serien...

Modus har tagit tittare och kritiker både i Sverige och utomlands med storm. Nu är inspelningarna av den andra säsongen i full gång och i höst har serien exklusiv premiär på C More, Sveriges snabbast växande streamingtjänst som fortsätter sin storsatsning på svenskt innehåll.
-Det känns skitbra att vara igång med inspelningen, säger Melinda Kinnaman.

I slutet av den första säsongen förenades seriens huvudpersoner Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) efter en spännande jakt på en kallblodig mördare som slutade med att kriminalpsykologen och den före detta FBI-profileraren Inger Johanne fick kämpa för sitt liv. När historien tar vid efter den dramatiska avslutningen är det med ett inte så litet avslöjande om den kommande säsongen.

- Ja, det har ju hänt lite grejer, säger Henrik och pekar demonstrativt på Melindas mage.

Det visar sig nämligen att relationen mellan de två huvudpersonerna har utvecklats och djupnat - de ska bli föräldrar.

-Planen var från början att Inger Johanne och Ingvar flyttat ihop sedan säsong ett och under andra säsongen skulle de få reda på att de väntade barn. Men sen ändrade Melinda den planen genom att bli gravid på riktigt så då fick vi anpassa innehållet –vilket visade sig vara innehållsmässigt ännu mer spännande! Vi kommer dem båda närmre i den här säsongen dels för att de blivit ett par som väntar barn och dels för att Inger Johanne under säsong 2 kommer behöva konfronteras med en del mörka hemligheter från sitt förflutna, säger Sandra Harms, producent för Modus på Miso Film.

Även den andra säsongen är skriven av Emmy-belönade manusförfattarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe och för regi står guldbaggebelönade Lisa Siwe och Håkan Lindhé. Inspelningarna pågår i Stockholmsområdet och kommer pågå under våren och tidig sommar. Modus kommer sändas exklusivt i C More med start i höst. Redan nu kan den nyfikne spana in den första säsongen på C More här

Se avslöjandet i TV4 Play här eller nedan.

Bakom kulisserna på Modus:

0:26
Spela
Nu startar inspelningen av Modus säsong 2

Nu startar inspelningen av Modus säsong 2

Första inspelningsdagen av Modus säsong 2.

Första inspelningsdagen av Modus säsong 2.

1:22
Spela
Årets tv-program: Modus

Årets tv-program: Modus

Under QX Gaygalan 2016 vann tv-serien Modus priset för årets tv-program.

Under QX Gaygalan 2016 vann tv-serien Modus priset för årets tv-program.

Syskonen Kinnaman.
Visa bildspel

Melinda om Hollywood-hjälpen: "Joel gav mig tips"

Melinda Kinnaman berättar hur hon fick hjälp av sin bror, Hollywood-stjärnan Joel Kinnaman, inför rollen som Inger Johanne Vik.

Melinda Kinnaman berättar hur hon fick hjälp av sin bror, Hollywood-stjärnan Joel Kinnaman, inför rollen som Inger Johanne Vik.

I Modus spelar Melinda Kinnaman hjältinnan Inger Johanne Vik - en kriminalpsykolog som blir ofrivilligt inblandad i en utredning om hatbrott mot homosexuella, efter att hennes dotter har bevittnat ett av morden.

I rollen som Inger Johanne ingår ett antal stunts, bland annat en våldsam slagsmålsscen. Och Melinda fick proffshjälp – både av professionell och privat karaktär.

–  Jag hade dels en stuntman som hjälpte mig med förberedelser och vi repade i flera dagar, och sedan pratade jag med min bror Joel Kinnaman. Han gav mig en del användbara tips, och föreslog till exempel att det vore coolt med lite brasiliansk jujutsu, berättar Melinda.

Joel, som just nu gör superkarriär i Hollywood och är känd från filmer som RoboCop och Snabba Cash och serier som The Killing och Johan Falk, ville sätta Melindas slagsmålsförmåga på prov.

–  Han sa åt mig att kolla upp en massa svåra grepp på Youtube. Men när jag tittade på leg triangle- och armbar-grepp så kände jag att det blev lite överkurs för Inger Johanne. Hon är ju en vanlig tvåbarnsmamma som arbetar som psykolog, och är inte tränad i att slåss. Hennes teknik är mer baserad på överlevnad och ursinne.

"Slog till honom på riktigt"

Men trots tanken om en lite mjukare framtoning för Inger Johanne så gick det väl tufft till under en tagning mot Marek Oravec, som spelar mördaren Richard Forrester.

– I scenen skulle jag slå Marek i ansiktet. Jag hade lärt mig hur jag skulle slå bredvid ansiktet på ett trovärdigt sätt, men när det var dags för första tagningen hade jag ett sådant adrenalinpåslag att jag slog till honom på riktigt - med full kraft. Jag kände mig oerhört dum. Han hade fortfarande ont dagen efter, stackaren, skrattar Melinda.

Modus finns att streama på vår betaltjänst C More

Visa fler