Modus

Senaste från Modus

Stjärntätt i Modus – fler internationella stjärnor dyker upp i andra säsongen

Det är sedan tidigare klart att världsstjärnan Kim Cattrall medverkar i C More och TV4:s thrillerserie Modus andra säsong, i rollen som den amerikanska...

Det är sedan tidigare klart att världsstjärnan Kim Cattrall medverkar i C More och TV4:s thrillerserie Modus andra säsong, i rollen som den amerikanska presidenten – och nu ansluter ytterligare två internationella stjärnor till serien, Greg Wise och Billy Campbell. Greg Wise är en är en brittisk skådespelare med succér som Jane Austen-klassikern Förnuft och känsla och nu allra senast Netflix-serien The Crown i bagaget. Billy Campbell har medverkat i succéer som The Killing och den hyllade miniserien Cardinal. Efter stora streamingsuccéer som Farang och Saknad kommer Modus andra säsong ha sin premiär på C More under hösten.

Greg Wise slog genom som John Willoughby i Förnuft och känsla 1995 och har därefter medverkat i flertalet olika serier och filmer. Senast känns han igen från den prisade brittiska succéserien The Crown. I Modus spelar han Warren, Inger Johannes (Melinda Kinnaman) tidigare mentor från FBI.

- Warren och Inger Johanne har ett väldigt komplicerat förflutet. Det var verkligen en spännande utmaning att ta sig an rollen eftersom Warren har en mycket mörk sida inom sig; han är den ultimata narcissisten, är machiavellisk och njuter av att ständigt tänja på gränserna. Tittarna kommer nog inte veta vad de egentligen ska tycka om honom – och det är just det som är det roliga med att spela rollen, säger Greg Wise.

Billy Campbell har senast medverkat i den kanadensiska succéserien Cardinal. Dessförinnan har han medverkat i serier som The Killing, Once and Again och The 4400. I Modus tar han sig an rollen som Dale Tyler, presidenten Helen Tylers (Cattrall) make.

- Jag spelar Dale Tyler, den amerikanska presidentens make. Dale är presidentens man och förtrogne men deras förhållande har förändrats under åren. Det som nu binder dem samman är deras dotter och en mörk hemlighet som de burit på i flera år, säger Billy Campbell.

Stjärnorna verkar ha trivts under sin tid i Sverige medan inspelningen pågått.

- Jag har haft jättekul i Stockholm. De senaste fyra månaderna har jag haft tid att utforska den vackra staden men har fortfarande inte kunnat sätta fingret på vad som gör svenskar lyckliga... Jag har fått höra att ”sommarsvenskarna” snart dyker upp – solen lockar fram dem och öppnar deras hjärtan, säger Greg Wise.

- Att filma i Sverige var en fantastisk upplevelse. Jag har tyckt om Skandinavien under många år. Jag är faktiskt gift med en norska och vi bor i Danmark nu så när jag jobbade med Modus i Stockholm kändes det som att ännu en pusselbit föll på plats. Stockholm är underbart på våren! säger Billy Campbell.

Att producera högkvalitativt lokalt innehåll är ledstjärnan när C More under våren lanserat originalserier som Saknad och Farang med exklusiv premiär på streamingtjänsten. Inom kort börjar även inspelningarna av två nya internationella storsatsningar, thrillerserierna Hamilton och Gråzon, som likt Modus också är originalserier från C More.

- Det känns fantastiskt att vi med Modus har kunnat locka hit en internationell cast av kalibern Greg Wise, Billy Campbell och naturligtvis Kim Cattrall; det höjer såväl dramat som den internationella kraften i Modus. Vi har en mycket spännande och visuellt suggestiv andra säsong som vi längtar efter att få visa för publiken senare i år, säger Johanna Bergenstråhle, tf dramachef på C More och TV4. 

Modus produceras av Sandra Harms Miso Film och manus är skrivet av Mai Brostrøm och Peter Thorsboe .Serien regisseras av Lisa Siwe och Håkan Lindhé. Serien har premiär på C More i höst. 

Världsstjärnan Kim Cattrall spelar USA:s president i Modus - exklusiv premiär på C More i höst

Hollywoodstjärnan Kim Cattrall kommer medverka i succéserien Modus andra säsong som i höst har exklusiv premiär på C More.

Hollywoodstjärnan Kim Cattrall kommer medverka i succéserien Modus andra säsong som i höst har exklusiv premiär på C More.

Cattrall är en av världens främsta skådespelare, mest känd för sin närmast kultförklarade tolkning av den livstörstiga, smått hämningslösa New Yorkern Samantha Jones i den ikoniska tv-serien Sex and the City. Kim har en imponerande karriär med kritikerrosade internationella storfilmer och tv-serier i bagaget och hon har vid flertalet tillfällen nominerats till och vunnit några av film och tv-världens allra finaste priser, bland annat en Golden Globe för sin roll som Samantha. I Modus tar hon sig an rollen som den amerikanska presidenten som kommer till Stockholm för ett statsbesök, ett besök som får oanade och ödesdigra konsekvenser.

- Jag är glad att vara med i Modus andra säsong och ser fram emot att få tillbringa tid i Sverige, ett land jag alltid velat besöka. Som ett fan av den stora svenska regissören Ingmar Bergman ser jag fram emot min tid här, säger Kim Cattrall. 

Modus andra säsong spelas just nu in i Stockholmsområdet och tidigare i veckan anlände en av succéseriens nya stora internationella stjärnor till inspelningen – ingen mindre än världsstjärnan Kim Cattrall. För den breda publiken är hon nog mest känd som den ohämmade och sexuellt frigjorda femme fatalen Samantha i succéserien Sex and the City, som sedan även blev film. En rollprestation hon flerfaldigt nominerats och prisats för med en Golden Globe och två ensemblepris på Screen Actors Guild Awards.

Under sin minst sagt imponerande karriär har hon medverkat i allt från Polisskolan till Porky’s, Big Trouble in Little China,Crossroads och senast 2015 Emmy-nominerades hon för sin roll i den hyllade kanadensiska serien Sensitive Skin, som hon också var med och producerade.

- Vi är så stolta och glada att Kim tackat ja till att spela den amerikanska presidenten i Modus, det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse! I säsong två tar serien klivet ut på den internationella arenan och detta i en tid då ingen kan hålla ögonen borta från amerikansk politik och dess konsekvenser långt utanför USAs gränser. Kim är inte bara en helt fantastisk skådespelerska med tung auktoritet utan har också djup kunskap och stort engagemang i amerikansk politik vilket redan tillfört karaktären och historien mycket. Den här säsongen av Modus kommer bli riktigt storslagen! säger Sandra Harms, producent på Miso Film. 

Modus har tidigare gjort succé utomlands, i bland annat England på BBC, och att serien lanseras som en C More originalserie är ytterligare en del av C More och TV4s gemensamma dramasatsning.

-Det är fantastiskt att Modus andra säsong kommer att bjuda tittarna på ett lokalt drama på internationell nivå. Kim är en oerhört spännande skådespelerska med imponerande meriter och jag är övertygad om att hon tillsammans med resten av casten gör Modus andra säsong till något alldeles speciellt. Det är extra roligt att vi med C Mores originalserier som Modus, Saknad och Farang visar på möjligheterna och kraften som finns när C More och TV4 storsatsar tillsammans på exklusivt kvalitetsdrama, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör C More och TV4.

Modus kommer sändas i åtta avsnitt och är en originalserie från C More med exklusiv streamingpremiär på tjänsten i höst med senare sändning i TV4. Under året lanseras även andra stora satsningar inom svenskt drama på C More såsom Colin Nutleys serie Saknad som hade premiär i januari, kommande dramathrillern Farang och efterlängtade uppföljningen av Torpederna, som är tillbaka med en andra säsong under våren. 

Även den andra säsongen är skriven av Emmy-belönade manusförfattarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe och för regi står guldbaggebelönade Lisa Siwe ochHåkan Lindhé. Lär mer om Modus här.

Fakta om Kim CattrallKim Cattrall är född i England, uppvuxen i Kanada och bor nu i New York. Hon inledde sin karriär 1975 i filmen Rosebud och har därefter medverkat i flera stora film-och tv-produktioner samt i olika teaterproduktioner. En av Kims mest kända och omtalade roller är hennes roll i den ikoniska serien Sex and the City där hon spelade ohämmade Samantha Jones under åren 1998 – 2004. Serien blev till film 2008 och 2010 kom uppföljaren. Kim har vid flera tillfällen nominerats till och vunnit några av film och tv-världens allra finaste priser, bland annat en Golden Globe för sin roll som Samantha. Hennes senaste Emmy-nominering fick hon för sin medverkan i kanadensiska serien Sensitive Skin, som hon både spelar i och har producerat.

Serier och filmer i urval: Rosebud (1975), Polisskolan (1984), Mannequin (1987), Star Trek VI (1991), Sex and the City (serien: 1998 – 2004, filmerna: 2008, 2010), Crossroads (2002), The Ghost Writer (2010), Sensitive Skin (2014 – nu), Witness for the Prosecution (2016).

Visa bildspel

Exklusiv smygtitt från första inspelningsdagen av Modus andra säsong

Modus har tagit tittare och kritiker både i Sverige och utomlands med storm. Nu är inspelningarna av den andra säsongen i full gång och i höst har serien...

Modus har tagit tittare och kritiker både i Sverige och utomlands med storm. Nu är inspelningarna av den andra säsongen i full gång och i höst har serien exklusiv premiär på C More, Sveriges snabbast växande streamingtjänst som fortsätter sin storsatsning på svenskt innehåll.
-Det känns skitbra att vara igång med inspelningen, säger Melinda Kinnaman.

I slutet av den första säsongen förenades seriens huvudpersoner Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) efter en spännande jakt på en kallblodig mördare som slutade med att kriminalpsykologen och den före detta FBI-profileraren Inger Johanne fick kämpa för sitt liv. När historien tar vid efter den dramatiska avslutningen är det med ett inte så litet avslöjande om den kommande säsongen.

- Ja, det har ju hänt lite grejer, säger Henrik och pekar demonstrativt på Melindas mage.

Det visar sig nämligen att relationen mellan de två huvudpersonerna har utvecklats och djupnat - de ska bli föräldrar.

-Planen var från början att Inger Johanne och Ingvar flyttat ihop sedan säsong ett och under andra säsongen skulle de få reda på att de väntade barn. Men sen ändrade Melinda den planen genom att bli gravid på riktigt så då fick vi anpassa innehållet –vilket visade sig vara innehållsmässigt ännu mer spännande! Vi kommer dem båda närmre i den här säsongen dels för att de blivit ett par som väntar barn och dels för att Inger Johanne under säsong 2 kommer behöva konfronteras med en del mörka hemligheter från sitt förflutna, säger Sandra Harms, producent för Modus på Miso Film.

Även den andra säsongen är skriven av Emmy-belönade manusförfattarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe och för regi står guldbaggebelönade Lisa Siwe och Håkan Lindhé. Inspelningarna pågår i Stockholmsområdet och kommer pågå under våren och tidig sommar. Modus kommer sändas exklusivt i C More med start i höst. Redan nu kan den nyfikne spana in den första säsongen på C More här

Se avslöjandet i TV4 Play här eller nedan.

Bakom kulisserna på Modus:

0:26
Spela
Nu startar inspelningen av Modus säsong 2

Nu startar inspelningen av Modus säsong 2

Första inspelningsdagen av Modus säsong 2.

Första inspelningsdagen av Modus säsong 2.

1:22
Spela
Årets tv-program: Modus

Årets tv-program: Modus

Under QX Gaygalan 2016 vann tv-serien Modus priset för årets tv-program.

Under QX Gaygalan 2016 vann tv-serien Modus priset för årets tv-program.

Syskonen Kinnaman.
Visa bildspel

Melinda om Hollywood-hjälpen: "Joel gav mig tips"

Melinda Kinnaman berättar hur hon fick hjälp av sin bror, Hollywood-stjärnan Joel Kinnaman, inför rollen som Inger Johanne Vik.

Melinda Kinnaman berättar hur hon fick hjälp av sin bror, Hollywood-stjärnan Joel Kinnaman, inför rollen som Inger Johanne Vik.

I Modus spelar Melinda Kinnaman hjältinnan Inger Johanne Vik - en kriminalpsykolog som blir ofrivilligt inblandad i en utredning om hatbrott mot homosexuella, efter att hennes dotter har bevittnat ett av morden.

I rollen som Inger Johanne ingår ett antal stunts, bland annat en våldsam slagsmålsscen. Och Melinda fick proffshjälp – både av professionell och privat karaktär.

–  Jag hade dels en stuntman som hjälpte mig med förberedelser och vi repade i flera dagar, och sedan pratade jag med min bror Joel Kinnaman. Han gav mig en del användbara tips, och föreslog till exempel att det vore coolt med lite brasiliansk jujutsu, berättar Melinda.

Joel, som just nu gör superkarriär i Hollywood och är känd från filmer som RoboCop och Snabba Cash och serier som The Killing och Johan Falk, ville sätta Melindas slagsmålsförmåga på prov.

–  Han sa åt mig att kolla upp en massa svåra grepp på Youtube. Men när jag tittade på leg triangle- och armbar-grepp så kände jag att det blev lite överkurs för Inger Johanne. Hon är ju en vanlig tvåbarnsmamma som arbetar som psykolog, och är inte tränad i att slåss. Hennes teknik är mer baserad på överlevnad och ursinne.

"Slog till honom på riktigt"

Men trots tanken om en lite mjukare framtoning för Inger Johanne så gick det väl tufft till under en tagning mot Marek Oravec, som spelar mördaren Richard Forrester.

– I scenen skulle jag slå Marek i ansiktet. Jag hade lärt mig hur jag skulle slå bredvid ansiktet på ett trovärdigt sätt, men när det var dags för första tagningen hade jag ett sådant adrenalinpåslag att jag slog till honom på riktigt - med full kraft. Jag kände mig oerhört dum. Han hade fortfarande ont dagen efter, stackaren, skrattar Melinda.

Modus finns att streama på vår betaltjänst C More

0:20
Spela
Trailer för Modus avsnitt sju

Trailer för Modus avsnitt sju

0:20
Spela
Trailer för Modus avsnitt sex

Trailer för Modus avsnitt sex

1:11
Spela
En försmak av avsnitt sex av Modus

En försmak av avsnitt sex av Modus

Vem är det som är Anki Lidéns världskände son?
Visa bildspel

Han är Modus-stjärnans världskände son

Visste du att Modus-skådisen Anki Lidén, som i serien spelar Gunilla, har en son som är en av Sveriges mest kända män?

Visste du att Modus-skådisen Anki Lidén, som i serien spelar Gunilla, har en son som är en av Sveriges mest kända män?

I rollen som Gunilla Larsson i Modus har skådespelerskan Anki Lidén spelat mamma till sonen Robin, som blir brutalt mördad i ett hatbrott mot homosexuella.

I verkligheten är Anki dock mamma till en annan mycket välkänd svensk – nämligen house-dj:n och superstjärnan Avicii, eller Tim Bergling, som han egentligen heter. 

För den som fullkomligt vill grotta ner sig i familjens kreativa förmåga så är det denna höst en perfekt tid, då både mamma och son är aktuella i nya produktioner - Anki i Modus och sonen Tim med nya albumet "Stories".

Men Avicii är inte Modus-stjärnans enda barn med kreativa talanger, även programledaren och skådespelaren Anton Körberg - vars pappa är Tommy Körberg - är hennes son. Det är helt enkelt mycket begåvning i generna från mamma Anki.

Anki Lidén har innan Modus synts i många svenska roller, bland annat i produktioner som Morden i Sandhamn, Irene Huss, I taket lyser stjärnorna och Skeppsholmen.

Bläddra i bildspelet ovan för att se Anki Lidén och hennes söner. Och kolla in Ankis karaktär Gunilla Larsson i Modus på vår betaltjänst C More

Visa fler