Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från augusti 2017

Statsminister Stefan Löfven håller sommartal

Läs hela

22-åring jagas efter terrordåden i Spanien

Polisen i Barcelona jagar just nu en 22-årig man född i Marocko, som huvudmisstänkt för att ha kört skåpbilen på La Rambla i förrgår. Det rapporterar BBC. 22-åringen kommer från orten Ripoll, norr om Barcelona, där 3 av i nuläget fyra gripna misstänkta bor. Polisen har därmed släppt teorin att skåpbilen kördes av en 17-åring, som var bland dom fem misstänkta polisen sköt ihjäl vid attentatet i Cambriles.

Läs hela

Knivattacken utreds som terror

Två personer dödades och åtta skadades i samband med knivdådet strax efter klockan fyra på eftermiddagen. De skadade vårdas på Åbo universitetscentralsjukhus, en del av dem på intensiven. Alla de skadade är vuxna.
Polis sköt den misstänkte gärningsmannen i låret och grep honom. Han är ännu inte helt identifierad, men polisen uppgav sent på kvällen att det rör sig om en ganska ung man. Han opererades och vårdades under kvällen på intensiven.

Läs hela

Nu inleds granskningen av IT-skandalen på Transportstyrelsen

Idag inleddes riskdagens granskning av hur regeringen hanterade IT-skandalen. Granskningen ser ut att bli lång och kan bli besvärlig för regeringen. Troligen blir den klar kort innan riksdagsvalet 2018. Dessutom håller Alliansen fast vid att rikta misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Läs hela