Hur tänker man när man tävlar i en internationell drinktävling med deltagare från hela världen, alla med olika smaklökar?
- Det handlar väldigt mycket om att ta med sina smaker hemifrån. Jag använder en hel del punsch. Jag såg också mycket thé från asiatiska länder. Självklart vill man dela med sig av sitt ursprung, säger Rikard Enell.

Han berättar också att han ser en trend att alkoholfria drinker nu stiger i popularitet:

- Framförallt så har alkoholfria drinkar blivit inte bara ett alternativ till drinken utan också till måltidsdrycken och det är lite roligare att blanda smaker och leka med smaker, vilket jag tycker är jättekul.

I Nyhetsmorgon bjuder Rickard Enell på drinkarna Morning glory fizz, Royal Bermuda Yacht club, Bijou och flera alkoholfria alternativ.

Fler drinktips från Rickard Enell.

Här hittar du recepten:

Morning glory fizz

50ml Johnnie Walker Black Label Scotch
4ml Absinth
22ml Sockerlag
30ml Citron
10ml äggvita
Peychauds bitter
Soda

Skaka i en shaker utan is och sen med is. Häll upp i ett högt glas utan is och toppa med soda. Garnera med citron zest.

Alk Fri /Lemonade

40ml Citron
30ml Sockerlag
soda

Bygg i ett högt glas med is och toppa med soda.

Royal Bermuda Yacht club

50ml Ron Zacapa
15ml Grand Marnier
5ml Falernum
5ml Sockerlag
22ml Lime juice

Skaka och servera i ett cocktailglas med apelsin zest.

Alk Fri /The Soda Cocktail

Soda
2 stänk Angostura bitter

Bygg i ett högt glas med mycket is.

Bijou

40ml Tanqueray N10
12ml Grön Chartreuse
18ml Söt Vermouth

Rör med mycket is och servera i ett cocktailglas med citron zest


Alk Fri /Ginger Lemonade

30ml Lime
30ml Sockerlag
40ml Tranbärsjuice
5ml Ingerfärsjuice
soda

Skaka och servera i ett högt glas med is. Toppa med soda och garnera med mynta och lime.