Vicky och Cristina är två amerikanska väninnor som ska fira sommaren tillsammans i Barcelona då Vicky slutför sin examen i Katalansk kultur och Cristina vill koppla av efter ett jobbigt år. Vicky är den stadgade typen som ska gifta sig till hösten medan Cristina är en sökande själ som är nyfiken på livet.
De kommer i kontakt med Juan Antonio, en spännande konstnär som flirtar vilt med bägge kvinnorna men vad de inte vet är att Juans förra fru är en svartsjuk kvinna utan bromsar!

Woody Allens rullar är sällan eller aldrig dåliga men han gör ibland mellanfilmer som underhåller för stunden men som inte riktigt fastnar. Om dramat Match Point hör till kategorin mästerverk med sin moraliska frågeställning så är Vicky Cristina Barcelona en mer lättsmält karamell som roar genom miljöer, kvicka repliker och situationer. Scarlett Johansson känner vi till sedan tidigare men Rebecca Hall är en ny ljuvlig bekantskap som den ambivalenta Vicky som har svårt att ge sig hän åt sina innersta känslor. De trygga birollsskådisarna Patricia Clarkson och Kevin Dunn assisterar tjejerna fint och det spanska paret Penélope Cruz/ Javier Bardem stjäl många poäng!
BETYG: 3 solar

Ronny Svensson