Gunde Svan

Fullständigt namn: Anders Gunde Svan

Födelseår: 1962

Bor: Vansbro

Karriär: Gunde Svan är en före detta längdskidåkare med fyra olympiska guldmedaljer och sju VM-guld från 1980-talet och början av 1990-talet. Han är också programledare på TV4 och har arbetat med program som Fångarna på fortet, Gladiatorerna, Bingolotto och i Huvudet på Gunde Svan.

Utmärkelser: Svenska dagbladets guldmedalj 1984 och Holmenkollenmedaljen 1985.

Dold talang/detta vet de flesta inte om mig: Kan köra grävmaskin.

Största rädsla: Att bli sjuk igen.

Bästa resmål: Vår sommarstuga.

Favoritmaträtt: Lasagne.

Intressen/Vad jag gör när jag inte syns på TV: Skogsarbete.

Eventuella utmärkelser/priser: Kristallen och OS guld.

Mest stolt över: Våra barn.

Aktuell: I Fångarna på fortet och I huvudet på Gunde Svan.

Artiklar

Visa bildspel

Rikard Wolff ny gåtställare i Fångarna på fortet

TV4 kan nu avslöja att en av Sveriges största skådespelare blir ny att axla rollen som gåtställare i tornet, nämligen Rikard Wolff. – Det ska bli väldigt kul...

TV4 kan nu avslöja att en av Sveriges största skådespelare blir ny att axla rollen som gåtställare i tornet, nämligen Rikard Wolff. – Det ska bli väldigt kul att få vara med i detta legendariska program, säger Wolff.

Skådespelaren och artisten Rikard Wolff är ny gåtställare i Fångarna på fortet. Rikard är känd för sina skådespelarinsatser i bland annat Änglagård, rösten som Scar i Lejonkungen och varit verksam vid stora uppsättningar på Dramaten sedan 90-talet. Rikard Wolff tar nu över rollen som Papá Fouras, som Le Wolff

- Det är en ära att inta tornet och jag ser fram emot att utmana årets deltagare med kluriga gåtor. Jag skulle beskriva min karaktär som den som dödade Mofasa i Lejonkungen. Jag är en god men rättvis Fader Fouras som nu är omdöpt till Le Wolff, säger Rikard Wolff.

Tidigare säsonger av Fångarna på fortet har rollen som gåtställaren i fortets torn spelats av Stig Ossian EricsonFelix HerngrenRolf SkoglundLasse BrandebyPeter Magnusson och senast Börje Ahlstedh. Nu är det alltså klart att en ny svensk skådespelare är klar för rollen, nämligen Rikard Wolff. Rikard Wolff tar därmed plats tillsammans med Agneta Sjödin och Gunde Svan på Fort Boyard.

Fångarna på Fortet sändes första gången 1990 i TV4 och är ett av kanalens mest klassiska program. Programmet spelas in på Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust. Deltagarna tävlar genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet. Säsong 18 har säsongsstart 18 augusti 20.00 på TV4.