Martin Timell

Fullständigt namn: Carl Martin Timell.

Född: 13 november 1957.

Uppvuxen i: Stockholm.

Bor: Stockholm.

Karriär: Innan Martin Timell slog igenom som en TV-profil med Bullen år 1987 har han bland annat jobbat i Svenska kyrkan, på en avgiftsavdelning för narkomaner och drivit egen byggfirma. Efter 30 år inom TV-branschen har du bland annat sett honom i Äntligen hemma, När & Fjärran, Småstjärnorna, Fuskbyggarna, Time out och På rymmen.

Dold talang: Är hyfsad på att meka med bilar och en jävel på att rensa fisk.

Största rädsla: Att bli tvingad att vara med i Paradise Hotel.

Bästa resemål: Maldiverna.

Ser helst på TV: Det engelska QI.

Favoritmaträtt: Bruna bönor med fläsk.

Intessen: Meka med veteranbilar och odla på landet.

Utmärkelser: Martin Timell har blivit utsedd till Sveriges bästa programledare och fått pris för bästa program.

Mest stolt över: Att Äntligen hemma funkar efter 20 år.

Pinsammaste som hänt i rutan: Saker går hela tiden fel, men det gör faktiskt ingenting. Tror att folk gillar att allt inte går som det ska.

Aktuell: I Äntligen hemma.

Artiklar

Drömhuset blev en mardröm

Fuskbyggarna är tillbaka! Den här gången har Martin Timell en ny parhäst i form av Anders Öfvergård och tillsammans ska de ta sig an Sveriges mest oseriösa...

Fuskbyggarna är tillbaka! Den här gången har Martin Timell en ny parhäst i form av Anders Öfvergård och tillsammans ska de ta sig an Sveriges mest oseriösa hantverkare.

I första avsnittet träffar vi Laura från Upplands Väsby. Laura hade en dröm om att renovera sina föräldrars hus. Det skulle bli nytt kök, badrum och vardagsrum men drömmen krossades när hon råkade ut för fuskbyggaren Lars.

När hon äntligen får hjälp av Martin och Anders har hon och hennes familj bott i en byggarbetsplats, utan kök och utan badrum, i ett halvår.

Lars har tagit pengarna och försvunnit.

När Martin och Anders tar en närmare titt visar det sig att Laura inte är ensam; Lars har lurat både andra kunder och sina egna underentreprenörer.

Nu är det upp till Martin och Anders att få bort Lars från branschen.

Fuskbyggarna har säsongsstart tisdag den 22 augusti klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.