Martin Timell

Martin Timell, född 1957 i Stockholm, är en svensk snickare, komiker och programledare i tv. Han medverkar återkommande i TV4-produktioner som Äntligen hemma, Fuskbyggarna och Time out. Han är bror till radioprataren Anders Timell.

Klipp

Spela
Inför Nyhetsmorgon lördag

Inför Nyhetsmorgon lördag

Spela
Inför Nyhetsmorgon lördag

Inför Nyhetsmorgon lördag

Titta nu
Spela
Minns säsongen som varit tillsammans med programledarna

Minns säsongen som varit tillsammans med programledarna

Titta nu
Spela
Martin och Björn bygger växthus del 2

Martin och Björn bygger växthus del 2

Titta nu
Spela
Så gör du Erik Lallerstedts gumröra

Så gör du Erik Lallerstedts gumröra

Titta nu
Spela
Så gör du Erik Lallerstedts marängdessert

Så gör du Erik Lallerstedts marängdessert

Titta nu
Spela
Så gör du Erik Lallerstedts torskrygg med räkhollandaise

Så gör du Erik Lallerstedts torskrygg med räkhollandaise

Titta nu
Visa fler

Artiklar

Fuskbyggarna tar grävande journalistik till ny nivå

Ingen byggare går säker när Fuskbyggarna gräver vidare för femte säsongen. Martin Timell och Per Nyberg går på djupet för att ta fram sanningen och hjälpa...

Ingen byggare går säker när Fuskbyggarna gräver vidare för femte säsongen. Martin Timell och Per Nyberg går på djupet för att ta fram sanningen och hjälpa utsatta familjer att färdigställa sina byggprojekt.

Martin Timell har programlett Fuskbyggarna sedan starten och till denna femte säsong har han Per Nyberg vid sin sida. Nyberg är journalisten som bland annat har lett Nyhetsmorgon och nu leder den del av programmet där hantverkaren letas upp och krävs på svar varför bygget gått snett. Ett lika svårt arbete som viktigt och ställer höga krav på det journalistiska hantverket.

– Min roll i programmet är att vara programledare för det som traditionellt har kallats för jaktsidan, dvs där vi gräver på djupet i alla detaljer kring byggaren och letar rätt på den ansvarige för att få svar på varför bygget blev som det blev. Eftersom jag har bott och jobbat som journalist i London sedan 2008 har jag inte sett de tidigare säsongerna, så när jag började med programmet blev jag verkligen chockad över hur dessa fuskbyggare har lurat och ställt till det för familjerna. Därför har det känts som att vi verkligen har gjort en insats när vi avslöjar och berättar något som verkligen har allmänintresse, hur byggare fuskar, ljuger och lämnar kunder med undermåliga byggen som skulle blivit våra familjers drömhem. Samtidigt har vi möjlighet att kliva in och hjälpa dessa familjer som mått så fruktansvärt dåligt och blivit så grundlurade av sina byggare. Vi skickar in våra proffsbyggare som ordnar upp och rättar till familjernas förstörda hem. Dessutom har programmet ett tredje syfte, att sätta stopp för och få bort byggare och hantverkare som inte hör hemma i byggbranschen så att inte vanliga människor som du och jag ska behöva drabbas av dom. Att få vara med och leda ett sådant program där vi tar den grävande journalistiken till en ny nivå, där vi tydligt gör skillnad, det är verkligen ett hedersuppdrag, säger Per Nyberg.

Vad kan tittarna förväntas sig av denna säsong – femte i ordningen?

– Vi går verkligen på djupet i denna säsongen och gör allt för att få fram sanningen bakom det som har hänt. Programmen bygger på omfattande research där vi samlar ihop och sammanställer allt material i tjocka pärmar för att reda ut alla detaljer. Verkligheten är ofta att både byggaren och familjerna har begått misstag, och då ger vi tips till tittaren på vilka misstag man själv ska undvika för att hamna i den här situationen och vilka rättigheter man har som kund. Dessutom ger vi byggarna alla möjligheter att komma till tals för att höra deras sida av hur bygget gick och varför det blev som det blev. Det är en grundläggande princip i journalistiken att höra båda sidor, och därför har mycket tid lagts på att få fram byggarna för att få ställa våra frågor och ge dem en chans att bemöta dessa.

Dessutom går vi in och vänder på alla stenar och kontaktar samtliga som varit inblandade, pratar med experter och granskar dokument och besiktningar. Jag som programledare på jaktsidan har sett till att granska allt material och all fakta om fallet innan vi gett oss in i samtalen med byggaren för att till hundra procent ha koll på när dom talar sanning och när dom försöker slingra sig.

De byggen vi granskar handlar om allt från livsfarlig el, badrum där tätskikt saknas, familjer som pressats på pengar och hela hem som riskerar att falla ihop. Det kommer att bli en väldigt intressant säsong för våra tittare hoppas jag.

Vilka egna erfarenheter har du av hantverkare?

–  Jag har själv sedan i höstas hållit på med en totalrenovering som drog ut på tiden med flera månader. Tur nog har jag haft en bra dialog med min byggare som förstått min situation så att vi kunnat lösa de problem som uppstått. Men jag vet verkligen hur det är att inte kunna sova och må dåligt över att leva med ett bygge som känns som att det aldrig blir färdigt. Värre var det då med en elektriker som jag fick kasta ut när han hotade och krävde betalt trots att arbetet inte var klart, och en leverantör som än idag inte vill ta sitt fulla ansvar för en felaktig produkt som de levererade. Mina egna upplevelser har hjälpt mig i att kunna sätta mig in i våra familjers situation, och förstå den desperation som de känner. Det har också gjort mig än mer övertygad om hur viktigt programmet Fuskbyggarna är. Det allra bästa vore om jag inte hade något att göra på jobbet därför att det inte fanns några fuskbyggare att undersöka, men så är tyvärr inte fallet...

Fuskbyggarna startar 6 mars, 21.00 i TV4. Programleder gör Martin Timell och Per Nyberg.

Välkommen till bröderna Timells skärgårdskök

I vår får tittarna följa med bröderna Timell till Mjölkö, Martin Timells härliga sommarparadis i Stockholms skärgård. Anders och Martin bjuder på inspirerande...

I vår får tittarna följa med bröderna Timell till Mjölkö, Martin Timells härliga sommarparadis i Stockholms skärgård. Anders och Martin bjuder på inspirerande och rolig matlagning i vackra miljöer tillsammans med några av Sveriges mest välkända kockar. Timells skärgårdskök sänds i tio delar och har premiär i april. - I vårt program får alla lära sig både kökstips och trix och massor med härliga recept. Det är inte illa att få stå och laga mat i vacker skärgårdsmiljö, välkomna hem till oss! säger Martin Timell.

Svensk sommar i idyllisk skärgårdsmiljö, ett utomhuskök och massor av härliga matlagningstips är några av ingredienserna i Timells skärgårdskök.  I vår bjuder Martin Timell tillsammans med sin lillebror Anders Timell hem tio av Sveriges bästa kockar till sitt landställe på Mjölkö, i Stockholms skärgård med vidunderlig utsikt över öar och hav. De matlagningsintresserade bröderna gör sitt bästa för att lära sig tips och tricks av superproffsen.

- Jag ser verkligen fram emot att få se Anders och Martin hacka, steka och bryna tillsammans med några av Sveriges mest välkända kockar. Det är på tiden att vi får se bröderna Timell i ett eget program och nu är det äntligen dags, säger Maria Mowbray, programchef på TV4-Gruppen.

I varje avsnitt lagar bröderna en trerättermiddag tillsammans med en av de inbjudna stjärnkockarna. Det blir allt från egenfiskad abborre och råstekt kungskrabba till havtornscurd och rabarberpaj på farmors vis. Under programmets gång får tittarna mängder av användningsbara matlagningstips, i en fantastiskt somrig skärgårdsmiljö.

Timells skärgårdskök sänds i 10 avsnitt och har premiär i april. Kockarna som medverkar är Stefano Catenacci, Tommy Myllymäki, Malin Söderström, Christian Hellberg, Håkan Thörnström, Karin Fransson, Melker Andersson, Erik Lallerstedt, Anders Dahlbom och Johan Jureskog

Inköpslista för Martin Timells soffbord i Äntligen hemma 3 december 2013

Martin Timell bygger ett soffbord av ändträbitar. Här hittar du hans inköpslista.

Martin Timell bygger ett soffbord av ändträbitar. Här hittar du hans inköpslista.

Jotun
Telefon: 031-69 63 00
www.jotun.se
Färg 
 
FREDELLS
Telefon 08-723 47 00
www.fredells.se
45x95 väggregel
MDF board 19x1220x2440
Bordsben – Stål, Vinkelstång, liksidig 50x50x5 mm

Seasea
Telefon: 08-6440000
http://www.seasea.se
Nm båtepoxi

ESSVE
Telefon: 08-623 61 00 
www.essve.se
Träskruv Cutter 4,5 x 30
Esswood trälim

Mäster Målarverktyg
Telefon: 08-80 21 60
www.master.nu
Penslar
Limspridare

Milwaukee
Telefon: 08-24 60 30
www.milwaukeetool.se
Elverktyg

Ryobi
Telefon: 08-24 60 30
www.ryobi-nordic.com
Elverktyg

Luna
Telefon: 0322-60 60 00
www.luna.se
Handverktyg
Verktygslåda
Verktygsskåp

tesa A/S
Telefon: +45 45998200
www.tesa.com
Tejp

Hultafors Group Sverige AB
Telefon: 033-723 74 00
www.hultaforsgroup.se
Hultafors Handverktyg
Wibe Stegar
Wibe Ladders Arbetsbockar
Wibe Ladders Ställningar

 
NU
 
Visa hela tablån