Renée Nyberg

Namn: Renée Nyberg.

Född:17 maj 1966.

Uppvuxen i: Stockholm.

Familj: man och tre barn.

Bor: Bromma.

Karriär: Började som programledare för Tur i Kärlek i TV 4 1992. Under 18 år programledare för dokumentärserier som 45 Minuter och Livet blir Bättre, stor underhållning såsom Sing Along, Blåsningen och Landskampen samt talkshowen Renées Rubriker på TV 3. Sedan 2014 tillbaka på TV 4 med antikprogrammet Bytt är Bytt och intervjuserien Renées Brygga.

Dold talang: Kan stå på händer på någon annans knäskålar.

Bästa resmål: På sommaren Kroatien och på vintern Kenya.

Favoritserie: House of cards.

Favoritmaträtt: Torskrygg med räkor, skirat smör och pepparrot samt tacos, fast bara i smyg.

Intressen: Önskar att jag hade ett helt eget och unikt intresse men mina intressen är mina barn, min hund, min båt, mitt hus och min man. Och ungefär i den ordningen.

Utmärkelser: Kristallen för bästa programledare 2007. Bästa programidé på Riagalan för Bytt är Bytt 2015.

Mest stolt över: Mina ungar.

Aktuell: Ny säsong av Bytt är Bytt till hösten 2015 samt Renées Brygga säsong 2 till våren 2016.

Renée Nyberg i sociala medier

Artiklar

Renée Nyberg bjuder in till klassfest i TV4 i höst

Kända svenskar tar tidsmaskinen tillbaka till sina högstadiekorridorer när det klassiska formatet Klassfesten äntligen tar plats i TV4:s tablå. Nu är det dags...

Kända svenskar tar tidsmaskinen tillbaka till sina högstadiekorridorer när det klassiska formatet Klassfesten äntligen tar plats i TV4:s tablå. Nu är det dags för kändisar som Morgan Alling, Agneta Sjödin, Stefan Holm och Camilla Läckberg att göra upp i syslöjd, matte och musik och att tävla om vem som minns mest i sin egen historia. Och på vägen blir det självklart många skratt och härliga avslöjanden om våra kändisars tonårsliv.

– Det känns väldigt roligt att få leda Klassfesten igen och jag ser fram emot att bjuda tittarna på en härlig blandning av roliga minnen och spännande tävlingsmoment. Allt i en kunskapsbaserad tappning där tittarna bjuds på både nostalgi och får möjlighet att testa sina kunskaper, säger Renée Nyberg, programledare.

Vem minns sina klasskompisar och vem har glömt allihop? Vem är bäst i klassiska skolämnen som matte, syslöjd och musik, och vem minns allt i sin egen historia? I närgångna samtal och engagerande utmaningar får vi reda på allt som är värt att veta om våra kändisars liv innan de blev berömda. Allt från kvarsittningarna och första uppträdandet, till okända talanger och första kyssen. Några av deltagarna i höstens säsong av Klassfesten är Morgan Alling, Kalle Moraeus, Agneta Sjödin, Stefan Holm och Camilla Läckberg. Den klass som vinner bjuds på en lyxig klassfest direkt efter inspelningen.

– Har vi inte alltid undrat hur Leif GW egentligen var som tonåring? Och iscensatte Camilla Läckberg mord på roliga timmen? Spelade Kalle Moraeus bara fiol eller hängde han i rökrutan också? I höst kommer våra tittare att få veta, när dessa modiga kändisar bjuder på sig själva och sin historia. Det kommer att bli överraskande, spännande och roligt, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent på TV4.

Klassfesten har premiär under hösten 2017 i TV4 och TV4 Play.