Renée Nyberg

Namn: Renée Nyberg.

Född:17 maj 1966.

Uppvuxen i: Stockholm.

Familj: man och tre barn.

Bor: Bromma.

Karriär: Började som programledare för Tur i Kärlek i TV 4 1992. Under 18 år programledare för dokumentärserier som 45 Minuter och Livet blir Bättre, stor underhållning såsom Sing Along, Blåsningen och Landskampen samt talkshowen Renées Rubriker på TV 3. Sedan 2014 tillbaka på TV 4 med antikprogrammet Bytt är Bytt och intervjuserien Renées Brygga.

Dold talang: Kan stå på händer på någon annans knäskålar.

Bästa resmål: På sommaren Kroatien och på vintern Kenya.

Favoritserie: House of cards.

Favoritmaträtt: Torskrygg med räkor, skirat smör och pepparrot samt tacos, fast bara i smyg.

Intressen: Önskar att jag hade ett helt eget och unikt intresse men mina intressen är mina barn, min hund, min båt, mitt hus och min man. Och ungefär i den ordningen.

Utmärkelser: Kristallen för bästa programledare 2007. Bästa programidé på Riagalan för Bytt är Bytt 2015.

Mest stolt över: Mina ungar.

Aktuell: Ny säsong av Bytt är Bytt till hösten 2015 samt Renées Brygga säsong 2 till våren 2016.

Renée Nyberg i sociala medier

Artiklar

Stark start för Klassfesten i TV4

Lördagens premiär av Klassfesten hade 870 000 tittare och slog därmed SVT:s lördagssatsning Duellen både i tittarantal och i andelar, enligt preliminära...

Lördagens premiär av Klassfesten hade 870 000 tittare och slog därmed SVT:s lördagssatsning Duellen både i tittarantal och i andelar, enligt preliminära siffror från MMS. – Vi har skrattat oerhört mycket under inspelningarna och nog haft på känn att publiken skulle hitta till Klassfesten, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent TV4.

Renée Nyberg bjöd in till klassfest när det klassiska formatet Klassfesten åter tog plats i tv-rutan. Och vilken fest det blev. Premiäravsnittet där Maria Lundqvist och Morgan Alling tävlade sågs av 870 000 tittare med en tittarandel på 33,5 procent i åldersspannet 15-65.

– Lördagens gäster Morgan Alling och Maria Lundkvist bjöd verkligen på sig själva och jag vågar lova att vi har många fler roliga och överraskande program att bjuda på i höst. Redan på lördag kommer Camilla Läckberg och Anders Bagge till Klassfesten-studion och vi har grävt fram alla deras gamla gymnasiesynder, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent TV4.

Kampen om tittarna under lördagskvällen vanns, om än knappt av TV4 och Klassfesten då SVT:s Duellen nådde 865 000 tittare och andelen 29,9.

– Det är alltid svårt att presentera nya program i tablån. Speciellt då SVT:s Duellen hade premiär redan veckan innan med stor publik. Att då så många av tittarna valde Renée Nybergs roliga Klassfest i lördags är ett kvitto på att gammal god underhållning fortfarande håller. TV4 vinner fajten!, slår Hans fast.

Här är höstens alla gäster och programmet sänds lördagar 20.00 i TV4 och på TV4 Play

26/8 – Morgan Alling och Maria Lundqvist

2/9 – Camilla Läckberg och Anders Bagge

9/9 – Björn Ferry och Lotta Engberg

16/9 – Peter Magnusson och Pernilla Wahlgren

23/9 – Stefan Holm och Marie Serneholt

30/9 – Andreas Lundstedt och Pia Johansson

7/10 – Kalle Moraeus och Agneta Sjödin

14/10 – Dragomir Mrsic och Magdalena Forsberg