Superskaparna

Premiär 21 februari!
Premiär 21 februari!

Senaste från Superskaparna

Hallå, juryn i Superskaparna!

Träffa Superskaparnas expertjury som består av Jonas Sandström, mångsidig kreatör som bland annat inrett designhotell i Kapstaden och Maria Westerberg,...

Träffa Superskaparnas expertjury som består av Jonas Sandström, mångsidig kreatör som bland annat inrett designhotell i Kapstaden och Maria Westerberg, prisbelönt formgivare och programledare för barnprogrammet Junk.

Berätta om Superskaparna!

Jonas: Det är ett kreativt inspirationsprogram med härliga personligheter från hela vårt avlånga land som utmanar varandra och sig själva i att skapa fantastiska saker på tid.

Maria: De sätts på prov av Jonas och mig att skapa saker under tidspress inom olika teman i varje avsnitt. Det har varit otroligt spännande att se deltagarnas resa under programmet och jag har blivit imponerad många gånger av deras skapelser.

Hur kan man beskriva deltagarna?

 Maria: De tävlande är ett härligt gäng med en otroligt varm och fin gemenskap som är en brokig skara av både stilar och personligheter. En perfekt mix av personer där alla tillför både programmet och gruppen.

Jonas: De är personliga och kreativa med glimten i ögat. Alla väldigt olika men en härlig gemenskap mellan dem. Duktiga på olika saker i sitt skapande.

Hur bedömer ni deras arbete?

Maria: Vi har bedömt utifrån flera kriterier. Idé, utförande, tolkning av uppgift och kvalitet/slutfinish och det har varit ett väldigt svårt men dock ärorikt uppdrag. Alla deltagare är så duktiga på olika sätt, så det har inte varit enkla beslut. Men Jonas och jag har varit ett bra team och vi har med våra olika bakgrunder kunnat tillsammans fatta beslut som vi kan stå för. Även om jag gärna hade låtit alla vara vinnare men då blir det ju ingen tävling...

Varför har DIY-trenden blivit så stor?

Jonas: Jag tror det är en protest mot det massproducerade. Vi vill vara individuella.

Maria: Ja, det är nog en motreaktion mot den digitala världen vi lever i samtidigt som människor mår bra av att skapa och arbeta med sina händer. Att det dessutom har en miljömässig vinning att göra saker själv och ger ett mervärde med känslan av något man själv gjort som inte är masstillverkat i fabrik påverkar också. Jag är övertygad om att det inte är en tillfällig trend utan DIY är här för att stanna och ta över världen och kommer göra att färdiga produkter får mindre plats i framtidens konsumtion.

Vad är roligast med att skapa nya saker?

Jonas: Att man aldrig vet vad det blir!

Maria: Om man kombinera en fantastisk idé som är unik och att det blir något man både kan använda och som blir vackert så är det en väldigt tillfredställande känsla. 

MARIA WESTERBERG
Prisbelönt formgivare, jobbar mycket med recycling
Programledare för barnprogrammet Junk 
Gjort remake-collection för Indiska

KAN BEDÖMA MED FOKUS PÅ: 
Det kreativa och skapande 
Fantasi och genomförande 

JONAS SANDSTRÖM
Mångsidig kreatör, kommersiell utvecklare och inredare
Tidigare setts i TV ibland annat Room service, Äntligen Hemma.
Inrett allt från designhotell i Kapstaden skapat Åhléns alla matkoncept sjösatt MOOD STOCKHOLM

KAN BEDÖMA MED FOKUS PÅ
Det kommersiella, Trendkänslan, nytänkandet 

0:24
Spela
Ska Henrick lyckas skapa ett smycke av elkabel?

Ska Henrick lyckas skapa ett smycke av elkabel?

Inredaren Henrick Eriksson får stora problem när han skapar smycke av koppartråd. Superskaparna avsnitt 1.

Inredaren Henrick Eriksson får stora problem när han skapar smycke av koppartråd. Superskaparna avsnitt 1.

0:32
Spela
"Jag vill bli Sveriges pysseldrottning"

"Jag vill bli Sveriges pysseldrottning"

Instagramprofilen Kreativa Karin vill att folk ska tänka på henne när de hör ordet pyssel. Se henne i Superskaparna!

Instagramprofilen Kreativa Karin vill att folk ska tänka på henne när de hör ordet pyssel. Se henne i Superskaparna!

0:51
Spela
Simon bor i en gammal gymnastiksal

Simon bor i en gammal gymnastiksal

18-åriga Simon Olsson bor med sin familj i en gammal gymnastiksal. Inte konstigt att man blir kreativ då. Superskaparna avsnitt 1.

18-åriga Simon Olsson bor med sin familj i en gammal gymnastiksal. Inte konstigt att man blir kreativ då. Superskaparna avsnitt 1.

Deltagarna i Superskaparna.
Visa bildspel

Här är deltagarna i Superskaparna

Den 21 februari blir det massor av hemmafix, pyssel och remakes i rutan. I Sjuans nya program Superskaparna skapar sju kreativa deltagare allt från takkronor...

Den 21 februari blir det massor av hemmafix, pyssel och remakes i rutan. I Sjuans nya program Superskaparna skapar sju kreativa deltagare allt från takkronor till hundkojor med hjälp av olika material och en stor dos fantasi. Programledare är Marie Serneholt och i expertjuryn sitter Jonas Sandström och Maria Westerberg.

I Superskaparna utmanas sju deltagare, med ett brinnande intresse för hemmafix, ”remakes” och pyssel, i olika tävlingar som sätter deras kunskaper och kreativitet på prov. I studion finns allt en riktigt kreativ person kan drömma om och det blir en kamp mot klockan när de skapar allt från drömfångare till designsmycken.

I expertjuryn sitter Jonas Sandström, mångsidig kreatör som bland annat inrett designhotell i Kapstaden och Maria Westerberg, prisbelönt formgivare och programledare för barnprogrammet Junk. Vinnaren får äran att titulera sig ”Årets Superskapare 2017”. Programmet har premiär den 21 februari kockan 21.00 i Sjuan. 

Deltagarna är (från vänster i bild):

Anna María Larsson, 29, Hägersten. Art Director

Bor i en funkistvåa som hon älskar att inreda. Pysslade med mamma och mormor som liten. Stilen är modern och formsäker. Anna María drömmer om att jobba heltid med DIY och inspirera andra.

Ted Lillevold, 24 år, Borlänge. Mekaniker

Uppfinnare från Dalarna som bor på en gård. Kan skapa både snygga såväl som fiffiga saker. Buggar och åker motorcykel på fritiden.

Fanny Erkelius, 23 år, Uppsala. Slöjdlärare

Fanny är en all around-konstnär och jobbar med allt från tyg till trä, papper och grafisk design. Superskaparna ser hon en unik chans att utmana sig själv och att växa som människa.

Karin Andersson, 38 år, Göteborg. Proffspysslare och bloggare

Karin har 43000 följare på instagram och är en av Sveriges kändaste pysslare som medverkar i tv, tidningar och skriver böcker.

Linda Kalkan, 41 år, Åre. Designer och lärare i textilslöjd och sportdesign

Bygger tillsammans med sin man ett eget drömhus som hon även varit med och ritat. Utbildad inom flera olika material. Mönsterformgivare och illustratör.

Simon Olsson, 18 år, Klippan. Student

Programmets yngsta deltagare är en 18-åring bloggare som älskar inredning och att pyssla, göra om/måla/patinera möbler. Är full av nya idéer och drömmer stort om att göra karriär inom DIY och inredning.

Henrick Eriksson, 45 år, L.A och Orust. Inredare och stylist

Kvällsmänniska som dricker över 20 koppar kaffe om dagen. Kommer från en hantverkarfamilj, pysslar med allt från smått till bygger stort. Dolph Lundgrens inredare.

Mer om tävlingen: I varje avsnitt testas deltagarnas fantasi och fingerfärdighet i två olika kreativa utmaningar. Det blir en spännande och visuell tävling där deltagarna blir bedömda på kreativitet, och teknisk skicklighet. Varje vecka får en deltagare lämna programmet och tillslut återstår en lycklig vinnare som kan titulera sig ”Årets Superskapare 2017”.

Superskaparna har premiär den 21 februari klockan 21 i Sjuan.

Superskaparna - nytt program i vår

I vår har ett nytt fantasisprakande gör-det själv- program premiär i Sjuan. I Superskaparna möts kreativa deltagare i spännande tävlingar där deras skapelser...

I vår har ett nytt fantasisprakande gör-det själv- program premiär i Sjuan. I Superskaparna möts kreativa deltagare i spännande tävlingar där deras skapelser bedöms av en stilsäker jury. Vinnaren kammar hem den prestigefyllda titeln ”Årets Superskapare 2017” och programmet leds av Marie Serneholt.

Trenden att skapa själv, oavsett om det gäller bakning, pyssel eller hemmafix, är fortsatt stark. Efter succéer som Hela Sverige bakar och Det stora tårtslaget är det dags för ett nytt kreativt skaparprogram att ta plats i Sjuan. I Superskaparna tävlar sju färgstarka deltagare - som älskar att förvandla föremål, pyssla hemma och skapa - om titeln ”Årets Superskapare 2017”. Här testas deras fantasi och fingerfärdighet i olika kreativa utmaningar och det kommer att skapas allt från imponerande takkronor till härliga hundbäddar.

-  I Superskaparnas värld finns inga kreativa gränser, jag blir så inspirerad av deltagarnas påhittighet! De kommer bjuda på en fantastisk säsong, där vi kommer se otroliga saker växa fram och många saker jag inte sett förut, säger Marie Serneholt, programledare.

I studion finns allt en riktigt kreativ person kan drömma om – allt från borrmaskiner till sockervadd. Under tidspress ska de tävlande komma på och utföra helt egna och nya idéer som förvandlar ett till synes vardagligt föremål till något unikt och inspirerande. Varje avsnitt av Superskaparna bjuder på två tävlingar, en snabbutmaning och en större och längre utmaning där en deltagare får lämna programmet. En efter en åker de tävlande ut, tills slutligen en av dem står som segrare.

-  Oerhört många tittare skapar själva, allt från små delikata inbjudningskort till fantastiska omgörningar av auktionsfynd, för att göra tillvaron vackrare och mer personlig. Med Superskaparna får de sitt eget TV-program, för lust, för inspiration och för den härliga känslan av att se mästare i arbete, säger Marit Danielsson, kanalchef Sjuan.

Superskaparna har premiär våren 2017. De sju tävlande deltagarna offentliggörs i samband med säsongsstarten. Juryn som består av Maria Westerberg och Jonas Sandström som kommer att bedöma deltagarnas insatser.

Fakta Jury:

MARIA WESTERBERG
Prisbelönt formgivare, jobbar mycket med recycling
Programledare för barnprogrammet Junk
Gjort remake-collection för Indiska

KAN BEDÖMA MED FOKUS PÅ:
Det kreativa och skapande
Fantasi och genomförande 

JONAS SANDSTRÖM
Mångsidig kreatör, kommersiell utvecklare och inredare
Tidigare setts i TV ibland annat Room service, Äntligen Hemma.
Inrett allt från designhotell i Kapstaden skapat Åhléns alla matkoncept sjösatt MOOD STOCKHOLM

KAN BEDÖMA MED FOKUS PÅ
Det kommersiella, Trendkänslan, nytänkandet