Ålder: 18 år
Yrke: Läser sista året på Hotell & Restaurangprogrammet.
Ort: Lindome

Varför sökte du till Sveriges Mästerkock?

Mat har alltid betytt mycket för mig! Och jag har valt att spendera mitt liv i köket. Det här är en chans för mig att utvecklas, och så är det en erfarenhet för livet.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Husmanskost och desserter.

Hur började ditt matintresse?
När jag var liten fick jag alltid laga mat med min gamla mormor Edith, hon inspirerade mig.

Har du något särskilt matminne som ligger dig varmt om hjärtat?
Min gamlamormors hemmagjorda korvar som vi alltid åt vid jul. Självklart fick jag vara med och stoppa korvarna.

Vad klarar du dig inte utan i köket?
Bra knivar! Termometer är också bra att ha, speciellt vid desserter.

Favoriträtt?
Kåldolmar.

Finns det något du absolut inte äter?
Leverkorv.

Vad är din strategi för att vinna Sveriges Mästerkock?
Göra mitt bästa och ta åt mig all kritik för att kunna utvecklas och göra bättre!