Elizabeth: Hej Louise! Grattis till segern! Det har varit en fröjd att se dig laga mat. Vad har du gjort sedan du vann?
Louise Johansson: Tack! Jag har bland annat börjat skriva manus till kommande kokbok och startat min blogg, tastebylouise.com.

Håkan: Grattis!!!! Va jag är glad för din skuld:)
Louise Johansson: Stort tack :)

Anders: har / ska du börja jobba som kock nu?
Louise Johansson: Kommer att ta första halvåret som det kommer med olika erbjudanden och uppdrag, sedan kan det nog bli något inom den branchen hoppas jag :)

Ylvali: Tycker du synd om Jennie nu?
Louise Johansson: Det var självklart delade känslor, Jennie är en fantastisk kock. Jag är säker på att hon kommer att slå igenom utan Sveriges Mästerkock, för det är hon värd!

Stina: Hur käns det och att ha vunnit? Ps. Om man fick rösta med telefonen skulle jag rösta MINST 20 gånger varje gång :)
Louise Johansson: Det känns så ofattbart. Jag har varit tyst så länge om det och det är skönt att äntligen få säga hur otroligt glad jag är!

Emelie: Grattis Louise jag har en fråga hur klarade du programmet var du inte nervös
Louise Johansson: Tack :) Visst var det nervöst, men ju mer timmar det gick av programmet desto mer vande man sig vid kamerorna. Men jag har haft nerverna utanför min kropp jätte många gånger, skakat en hel del!

cornelia: Hur kändes de när dom sa 9/10??
Louise Johansson: Helt ofattbart, svårt att sätta ord påp känslorna!

susanne östan: var jobbar du ???heja kungälv
Louise Johansson: Jag "jobbar" hos min kära far på familjeföretaget, men nu har jag haft väldigt hektiska dagar senaste tiden! Jag har startat eget och vill verkligen göra en karriär inom matlagning, kanske TV igen.

jonas: Grattis till vinsten. Är fiskrätter din specialitet?
Louise Johansson: Tack :) Ja fiskrätter ligger mig varmt om hjärtat, jag äter själv en hel del fisk och tycker det är jättegott!

sofie: Hej louise grattis jag häjade på dig hela tiden. var du nervös?
Louise Johansson: Tack, vad fint av dig att hålla på mig. Om jag var nervös!!! Samtidigt var det 16 grader i lokalen och jag och många andra deltagare skakade alltid inför våra uppdrag, som nästan gjorde det lite värrre.

anna: om man fick rösta med telefon skulle jag röstat 1000000000 ggr även om jag inte skulle få av mina föreldrar!! :)
Louise Johansson: Wow, tack!

anna: fick du säga till dina närmaste ? att du vunnit ? (: GRATTIS
Louise Johansson: Det fick jag, berättade för min sambo, familj och min arbetsgivare som också är min pappa :)

Erik: Vart du förvånad när du vann?
Louise Johansson: Självklart, hade aldrig kunnat drömma om det här!

Susanne: Vilken rätt är du mest nöjd med under hela tävlingen?
Louise Johansson: Min varmrätt som jag gjorde idag i finalen, men också dillköttet och den japanska tävlingen!

Filippa: Vad var det roligaste att laga under programmet?
Louise Johansson: Jag tycker allt har varit roligt att tillaga, men finalrätten var absolut den bästa och roligaste! Man hade lite mer tid för finesser och smak.

Marie: Oj vad du är duktig! Kul att du vann, stort grattis och lycka till i fortsättningen! Du har gett ett väldigt samlat intryck under tävlingarna, din nervositet har vi inte sett något av. Bara din skicklighet. Ska du sluta med ditt vanliga jobb och satsa på matlagningen?
Louise Johansson: Tack Marie, roligt att min personlighet slagit igenom rutan. Är glad att jag är framställd som den jag är. Ja, det blir matlagning för hela slanten för min del nu!

evi: hej louise har du något barn ?
Louise Johansson: Hejsan, nej inga barn här ännu.

bajskott: tyckte du att jennie var snäll?
Louise Johansson: Absolut, en härlig tjej. Att hon har en vinnarskalle är ingenting att tveka om, en fantastisk kock och en kuliarisk skatt att följa i framtiden.

Chrille: Grattis Louise! Var och när öppnar din restaurang?
Louise Johansson: Tack, när rätt tillfälle ges. Nu ska jag landa lite med alla arrangemang och uppdrag som ges mig den närmaste tiden, samt min kokbok som kommer ut lite senare.

Linnea: Om du fick välja två ingredienser att jobba med vilka skulle det blivit? :D
Louise Johansson: Citron och färska örter!

Hasse: Hur längesen spelades finalen in, och du har tvingats hålla tyst om vinsten??
Louise Johansson: Det var den 15 december närmare bestämt, så jag har varit tyst i många månader. Det är så otroligt skönt att fått släppa på den bördan ;)

matz: hej och grattis , tycker du inte 6 av 10 poäng till Jennie var lite orättvis med tänka på din o jennies resultat från andra rätter
Louise Johansson: Tackar så mycke! Helt omöjligt att tänka på varför de olika jurymedlemmarna gav olika bedömmningar på olika rätter. Känner dock att deras kompetens ger hela tävlingen en rättvis bild.

Magdalena: Grattis :) finns det något som du INTE skulle kunna tänka dig laga?
Louise Johansson: Oj, det är svårt att säga, men jag äter inte kokt ägg och banan. Så det får väl bli det då ;)

jennifer: Vad är det jobbigaste under tävlingen?
Louise Johansson: Pressen, att man var så otroligt nervös. Jag har verkligen skakat en del under tävlingens lopp.

Maria: Vem var din bästa kompis under inspelningen?
Louise Johansson: Jessica, Björn och Johanna. Vi har haft många roliga stunder tillsammans!

Lillian: Har du någon kontakt med någon ur juryn idag
Louise Johansson: Inte dagligen, men har lite kontakt med Marcus som är en jordnära och väldigt trevlig person.

Karin: Kör du på känsla när du lagar eller via recept mest? Grymt att du vann! Fortsätt vara du!
Louise Johansson: När jag lagar mat kör jag på känsla, snackar vi desserter blir det recept.

Evelina: Vad tänkte du när Leif började gråta??
Louise Johansson: Att det var nära till gråt även för mig. Det måste varit svårt att vara sista personen i juryn som avgjorde hela tävlingen.

LousesFan2011: Hur tycker du Adam är? /PS du är bäst! :D skulle vara jätte kul om du tar med min fråga! :D
Louise Johansson: Adam är en såååå skön prick! Den mannens positivitet och kämparglädje hade vi många glädje av!

Ella: Är det sant att du bygger hus i stenungsund?
Louise Johansson: Det stämmer :)

Tobbe: Var det någon annan än Jennie som du hade som favorit?
Louise Johansson: Björn trodde jag skulle kamma hem hela titeln. Han var duktig och självsäker på det som han gjorde, tyvärr räckte det inte hela vägen. Men jag är imponerad av hans kunskaper och god vän med honom i efterhand.

Cecilia: Vad gillar du mest med matlagning? P.s. Grattis!
Louise Johansson: Att få lägga upp maten vackert och snyggt!

Rafael: Hej Louise. Vad tycker du är roligaste: lagar avancerat gourmet mat eller enkla vardagliga mat? Grattis till vinsten!
Louise Johansson: Jag går ju mer igång på att laga avancerad mat, men önskar att jag hade mer fantasi till vardagsmat.

Yvette: Är du helt självlärd, eller har du någon kockutbildning från ex gymnasiet, som Jennie?
Louise Johansson: Jag har gått hotell och restaurangprogrammet i Göteborg, Ester Mosessons :)

Louise Johansson: Hej då alla underbara människor, jag är så otroligt glad. Nu ska jag fira detta tillsammans med min familj och vänner. Följ mig gärna vidare på min blogg http://tastebylouise.com. Vänliga hej från mig, Louise!

moderator: Då stänger vi chatten för i kväll! Tack Louise som tog sig tid att chatta, och tack alla ni som ställde frågor. God natt!