Ålder: 37 år
Yrke: Egenföretagare (minnesstundssamordnare)
Ort: Sollefteå

Varför sökte du till Sveriges Mästerkock?
För att hela mitt liv handlar om mat, och mat får mig att må bra. Och min stora dröm är att öppna egen restaurang.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag lagar helst desserter och smarriga kötträtter.

Hur började ditt matintresse?

Har alltid varit intresserad av mat, men då utbudet i Sollefteå är obefintligt så ökade intresset att skapa magiska rätter hemma i köket.

Har du något särskilt matminne som ligger dig varmt om hjärtat?
När våra kära vänner åt hos oss och blev tårögda och rörda för att maten var god och lagad med en massa kärlek.

Vad klarar du dig inte utan i köket?
Underbara råvaror, musik och riktigt bra och snygga köksredskap.

Favoriträtt?
Hjortinnerfilé med tryffel och jordärtskocka. Fläsklägg och rotmos.

Finns det något du absolut inte äter?
Nä, inte direkt.

Vad är din strategi för att vinna Sveriges Mästerkock?
Att inte tappa bort mig själv i tävlingen och laga maten med mycket kärlek och glädje.