Timells skärgårdskök

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Timells skärgårdskök

0:34
Spela
Så lagar du Johans råstekta kungskrabba

Så lagar du Johans råstekta kungskrabba

Till förrätt lagade Johan Jureskog råstekt kungskrabba med brynt smör och citron. Så här gör du. Receptet hittar du på recept.nu.

Till förrätt lagade Johan Jureskog råstekt kungskrabba med brynt smör och citron. Så här gör du. Receptet hittar du på recept.nu.

0:39
Spela
Så lagar du Johans rabarberkompott

Så lagar du Johans rabarberkompott

Johan Jureskogs efterrätt var en läcker rabarberkompott med vanilj och krispig kardemummagrädda. Receptet finns på recept.nu.

Johan Jureskogs efterrätt var en läcker rabarberkompott med vanilj och krispig kardemummagrädda. Receptet finns på recept.nu.

0:56
Spela
Så gör du Johans entrecote med hashbrown

Så gör du Johans entrecote med hashbrown

Till varmrätt bjöd Johan Jureskog på entrecote med hasbrown, stuvad spenat, BBQ och bea. Receptet finns på recept.nu.

Till varmrätt bjöd Johan Jureskog på entrecote med hasbrown, stuvad spenat, BBQ och bea. Receptet finns på recept.nu.

Johan Jureskog lagar entrecote i Timells skärgårdskök

I kvällens avsnitt av Timells skärgårdskök kommer den välkände köttkocken Johan Jureskog på besök.

I kvällens avsnitt av Timells skärgårdskök kommer den välkände köttkocken Johan Jureskog på besök.

Kocken och krögaren Johan Jureskog driver restaurangerna Rolfs kök och AG i Stockholm, varav den senare utsetts till Sveriges köttkrog tre år på raken. Han var medlem i Svenska kocklandslaget under åtta år och var med om att vinna både VM- och OS-guld, samt har förärats Gastronomiska akademiens guldmedalj och Bengt Wedholms minnesmedalj.

Innan han blev sin egen arbetade Johan Jureskog på bland annat restaurangerna Paul & Norbert, Ulriksdals Värdshus och franska Pierre au Palais Royal.

I Timells skärgårdskök bjuder han på följande trerättersmeny:

Förrätt: Råstekt kungskrabba med brynt smör och citron
Varmrätt: Entrecote med hashbrown, stuvad spenat, BBQ & Bea
Efterrätt: Rabarberkompott med vanilj och krispig kardemummagrädde

Recepten finns på recept.nu

Avsnitt 8: Erik Lallerstedts meny

Erik Lallerstedt gästade bröderna Timell i Timells skärgårdskök och lärde de laga tre rätter enligt menyn nedan.

Erik Lallerstedt gästade bröderna Timell i Timells skärgårdskök och lärde de laga tre rätter enligt menyn nedan.

Förrätt

Gumröra på knäckebröd

Varmrätt

Torskrygg med räkhollandaise

Efterrätt

Eriks marängdessert

Alla recept och tillhörande videoklipp hittar du på recept.nu/timells-skargardskok

0:46
Spela
Så gör du Erik Lallerstedts torskrygg med räkhollandaise

Så gör du Erik Lallerstedts torskrygg med räkhollandaise

Till varmrätt bjöd Erik Lallerstedt torskrygg med räkhollandaise i Timells Skärgårdskök.

Till varmrätt bjöd Erik Lallerstedt torskrygg med räkhollandaise i Timells Skärgårdskök.

0:27
Spela
Så gör du Erik Lallerstedts gumröra

Så gör du Erik Lallerstedts gumröra

Till förrätt bjöd Erik Lallerstedt gumröra på knäckebröd i Timells Skärgårdskök.

Till förrätt bjöd Erik Lallerstedt gumröra på knäckebröd i Timells Skärgårdskök.

0:28
Spela
Så gör du Erik Lallerstedts marängdessert

Så gör du Erik Lallerstedts marängdessert

Till efterrätt bjöd Erik Lallerstedt på marängdessert.

Till efterrätt bjöd Erik Lallerstedt på marängdessert.

Spela
Timells skärgårdskök del 8

Timells skärgårdskök del 8

Del 8 av 8. Säsongsavslutning. Bröderna gästas av Erik Lallerstedt som lär dem hur man lagar tre traditionella rätter på hans vis. Martin skryter om sitt...

Del 8 av 8. Säsongsavslutning. Bröderna gästas av Erik Lallerstedt som lär dem hur man lagar tre traditionella rätter på hans vis. Martin skryter om sitt potatisland och Anders gör allt för att imponera på Erik. På menyn står gumröra, torskrygg och marängdessert.

Erik Lallerstedt gästar Timells skärgårdskök

I säsongsavslutningen av Timells skärgårdskök gästas bröderna Timell av stjärnkocken Erik Lallerstedt.

I säsongsavslutningen av Timells skärgårdskök gästas bröderna Timell av stjärnkocken Erik Lallerstedt.

Erik Lallerstedt är matsveriges grand old man och som driver krogarna Eriks Gondolen och Eriks Bakficka . Han har bland annat vunnit priset Restauratörens Hall of Fame 2004 . Han förkommer flitigt i tidningar och tv. Han har även drivit ett tiotal andra restauranger runt om i Sverige. Han har även skrivit boken Your Way: Vägen till ett smalare liv och under arbetet med den gick han ner nästan 20 kilo.

Förutom som kock har Lallerstedt bland annat arbetat som sjöman och receptionist. Hans första anställning var vid det berömda hotellet Waldorf Astoria i New York där han arbetade som portier. Lallerstedt lanserade våren 2008 en såsserie i dagligvaruhandeln under märket Eriks såser.

Här är meny som Erik bjuder Timells på:

Förrätt

Gumröra på knäckebröd

Varmrätt

Torskrygg med räkhollandaise

Efterrätt

Eriks marängdessert

Alla recept och tillhörande videoklipp hittar du på recept.nu/timells-skargardskok

Visa fler
 
NU
 
Visa hela tablån