Tinas sommarkök

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Tinas sommarkök

Alla recept från Tinas sommarkök 2012

Tinas sommarkök är slut för den här omgången. Här hittar du recepten på alla säsongens läckra maträtter.

Tina Nordström lagade lyxmat med Pernilla Wiberg

I säsongens fjärde och sista avsnitt av Tinas sommarkök begav sig Tina Nordström till Idre för att laga mat tillsammans med Pernilla Wiberg.

I säsongens fjärde och sista avsnitt av Tinas sommarkök begav sig Tina Nordström till Idre för att laga mat tillsammans med Pernilla Wiberg.

Med två så "folkliga" och "helylle" profiler i ett och samma program kan man lätt tro att det skulle bjudas på sedesam hälsokost, men Tina Nordström har planerat lyxmat istället.

Första anhalten är en fäbod där Tina Nordström och Pernilla Wiberg lagar halstrade pilgrimsmusslor med melonsallad. Musslorna får extra stuns av att paneras med krossade cornflakes innan de steks i generöst med olivolja. Anrättningen kompletteras med ägg fyllda med marinerad laxrom.

Därefter tar Tina en avstickare för att hälsa på Peter Andersson som visar hur man gör suovas, en läcker samisk specialitet som består av saltat och rökt renkött. Tina får med sig en bit av delikatessen direkt från rök-kåtan och drar upp på fjället där hon serverar köttet tillsammans med en frittata på sötpotatis och sparris.

Tillbaka i en av Idres skidbackar tar Tina hjälp av Pernilla Wiberg igen för att laga grillad lammbog som serveras med en ljummen äppelvinaigrette och tomatsallad. Efter att ha beundrat alla medlajer i Pernillas troféskåp bjuder Tina till sist på en riktigt läcker sommardessert i form av zabaglione med sommarbär och prosecco.

Du hittar alla recepten ur programmet på recept.nu.

Spela
Tinas sommarkök del 3

Se tredje delen av Tinas sommarkök 2012

I säsongens tredje avsnitt träffade Tina Nordström Robert Aschberg. Han hämtade upp henne i sin båt i Stockholms skärgård för att åka ut till Högmarsö varv.

I säsongens tredje avsnitt träffade Tina Nordström Robert Aschberg. Han hämtade upp henne i sin båt i Stockholms skärgård för att åka ut till Högmarsö varv.

På vägen dit lagade de en ratatouille med bakade ägg.

Tina Nordström passade också på att ta en avstickare till Norges västkust där hon fick se hur laxen från havet till slut hamnar på tallriken. Sedan lagade hon en laxrätt på en klippa i Nordsjön.

Innan hon återvände till Högmarsö passade hon på att dyka efter ostron som hon tog med sig till Robert Aschberg.

Tillbaka på ön bjöd hon Robert på olika sorters ostron och han berättade om sina vanor i köket. Dessutom lagades det rårakor med griljerad ost. Kvällen avslutades med en öl på Högmarsö krog.

Här hittar du Tinas recept från besöket hos Robert Aschberg

Tina Nordström besökte Robert Aschberg den 18 juli 2012. På recept.nu hittar du recepten till rätterna.

Tina Nordström besökte Robert Aschberg den 18 juli 2012. På recept.nu hittar du recepten till rätterna.

Till recepten:
Salmalax med tillbehör

Ostron med gurka-anjovis

Grillat ostron på glödbädd med citron och grön tabasco

Griljerad ost med rårakor och citron

Bakade ägg med ratatouille

Spela
Tinas sommarkök del 2

Se andra delen av Tinas sommarkök 2012

I säsongens andra avsnitt begav sig Tina Nordström till Eslöv i Skåne för att laga mat med komikern Johan Glans.

I säsongens andra avsnitt begav sig Tina Nordström till Eslöv i Skåne för att laga mat med komikern Johan Glans.

Bland annat lagade de en efterrätt med nutella och pratade om Johans uppväxt och Tina gav honom en lektion i hur man använder en kockkniv.

Efter besöket i Eslöv åkte de två till Lund där de grillade vildsvinskarré och Johan visade Tina sitt gamla studentrum på Lundagård.

Tina gav sig också ut på vildsvinsjakt tillsammans med jägaren Jöns-Lennart och efter jakten lagade de hamburgare.

Här hittar du alla recepten från programmet.

Här hittar du Tinas recept från besöket hos Johan Glans

Tina Nordström besökte Johan Glans den 11 juli 2012. På recept.nu hittar du recepten bakom rätterna.

Tina Nordström besökte Johan Glans den 11 juli 2012. På recept.nu hittar du recepten bakom rätterna.

Till recepten:

Grillad vildsvinskarré med äpplesås

Texasburgare med grönmögelost

Nutellamousse

Spela
Tinas sommarkök del 1

Se första delen av Tinas sommarkök 2012

I säsongens första avsnitt begav sig Tina Nordström till Järvsö för att laga mat tillsammans med Barbro "Lill-Babs" Svensson.

I säsongens första avsnitt begav sig Tina Nordström till Järvsö för att laga mat tillsammans med Barbro "Lill-Babs" Svensson.

 

I Lill-Babs trädgård lagade de klassisk ängamat och hemgjord glass. Förutom matlagning blev det samtal om mat och bland annat fick Tina veta att Lill-Babs hatar majonnäs vilket ställde det eftersom Tina senare skulle laga en tryffelmajonnäs.

Tina och Lill-Babs besökte också Lill-Babs Caffär, ett kombinerat café och affär där de lagade två sommarsallader och besökte Lill-Babs utställning.

Dessutom provade Tina på flugfiske i Ljusnans älv tillsammans med den rutinerade flugfiskaren Per-Åke. Fisken de fångat rökte Tina sedan och serverade med en asiatisk dressing.

Se avsnittet ovan.

Här hittar du recepten (extern länk till recept.nu)

 

 

 

Här hittar du Tinas recept från besöket hos Lill-Babs

Tina Nordström besökte Lill-Babs den 4 juli 2012. På recept.nu hittar du recepten bakom rätterna.

Tina Nordström besökte Lill-Babs den 4 juli 2012. På recept.nu hittar du recepten bakom rätterna.

Till recepten:

 

Citronglass med persika och mandel

Ängamat

Rökt öring med asiatisk nypotatissallad

Kycklingsallad med tryffelmajonäs

 

 

 

Tinas sommarkök hem till Lill-Babs

Tina Nordström är tillbaka med sitt sommarkök och i fyra program besöker hon några av Sveriges mest folkkära artister, för att tillsammans med dem laga...

Tina Nordström är tillbaka med sitt sommarkök och i fyra program besöker hon några av Sveriges mest folkkära artister, för att tillsammans med dem laga sommarmat. I första programmet besöker hon Lill-Babs i Järvsö.

I säsongens första avsnitt beger sig Tina Nordström till Järvsö för att laga mat tillsammans med Barbro "Lill-Babs" Svensson.

I Lill-Babs trädgård lagar de klassisk ängamat och hemgjord glass. Förutom matlagning blir det samtal om mat och bland annat får Tina veta att Lill-Babs hatar majonnäs vilket ställer det eftersom Tina senare ska laga en tryffelmajonnäs.

Tina och Lill-Babs besöker också Lill-Babs Caffär, ett kombinerat café och affär där de lagar två sommarsallader och besöker Lill-Babs utställning.

Dessutom provar Tina på flugfiske i Ljusnans älv tillsammans med den rutinerade flugfiskaren Per-Åke. Fisken de fångat röker Tina sedan och serverar den med en asiatisk dressing.