TV4

Senaste från TV4

Baren gör comeback!

Baren är tillbaka och blir startskottet för en period av de största digitala satsningarna i TV4 Plays historia. – Vi vet att många tittare har ändrat sin...

Baren är tillbaka och blir startskottet för en period av de största digitala satsningarna i TV4 Plays historia. – Vi vet att många tittare har ändrat sin konsumtion av rörligt material. Därför är det en kul och kreativ utmaning för vår programavdelning att nu få medel till en väldigt offensivinnehållssatsning på starka format för TV4 Play som huvudsakling plattform, säger Anton Glanzelius, biträdande kanaldirektör för TV4-Gruppen.

I mitten av april gör den klassiska dokusåpan Baren comeback. I programmet kommer Sveriges skönaste dokusåpakändisar tävla i att driva den roligaste pop-up-baren under ledning av Paolo Roberto. - Jag älskar att Baren är tillbaka, jag älskar att vi fått Paolo Roberto som programledare och jag älskar att vi gör ett knasigt roligt event på tre veckor med sändning dygnet runt, säger Anton Glanzelius.

Men inte nog med det; samma månad lanseras även Brynolf och Ljung – streetmagic. Trollkarlarna har fått världen att häpna och nu är de tillbaka på hemmaplan för att trolla skjortan av svenska kändiseliten.

Baren har premiär måndagen den 13 april och kommer att sändas dygnet runt i TV4 Play under tre veckor, samtidigt som ett rykande färskt avsnitt sänds i TV12 och på TV4 Play varje kväll. Brynolf & Ljung sänds i TV4 torsdag den 9 april. Därefter produceras 6 avsnitt unikt för TV4 Play. 

Prova TV12 gratis i helgen

TV4-Gruppen, Boxer och Sappa bjuder på frivisning av TV12 mellan fredagen den 6 mars och måndagen den 9 mars.

TV4-Gruppen, Boxer och Sappa bjuder på frivisning av TV12 mellan fredagen den 6 mars och måndagen den 9 mars.

I helgen erbjuder TV4-Gruppen, Boxer och Sappa sina kunder att prova TV12. På lördagen sänds bland annat första Play-in-matchen till SM-slutspelet mellan Luleå – Djurgården och fotboll från spanska La Liga. På söndagen visas tre toppmatcher från Serie A, samt två dokumentärer om två av världens bästa skidåkare: ”Dokumentären om Charlotte Kalla och ”Cirkus Northus – vägen tillbaka”. 

Här hittar du tv-tablån och dina favoritprogram! 

Dramathrillern Modus
Visa bildspel

TV4 storsatsar på nordic noir-drama – Modus

Nya kriminalthrillern Modus är baserad på Anne Holts bästsäljare Frukta inte och bakom dramat finns Emmy-belönade manusförfattarna Mai Brostrøm och Peter...

Nya kriminalthrillern Modus är baserad på Anne Holts bästsäljare Frukta inte och bakom dramat finns Emmy-belönade manusförfattarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe och guldbaggebelönade Bron-regissören Lisa Siwe.

Modus kommer att spelas in som en sammanhängade historia i åtta delar där och bygger fritt på norska deckarförfattaren Anne Holts roman Frukta inte. Serien kretsar kring kriminalpsykologen Inger Johanne Vik som spelas av Melinda Kinnaman där Viks dotter blir vittne till ett mord och dras i samma veva själv in i en utredning av ett antal brutala våldsdåd. Vik upptäcker snart kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk och en ursinnig jakt på gärningsmannen tar sin början.

– Jag är så stolt över vår nya serie Modus! Det kommer bli en nagelbitare med komplexa karaktärer, relationer och en avancerad brottsutredning i centrum. Dessutom med ett ämne som tar pulsen på vårt samhälle idag. Det har varit en ynnest att arbeta fram serien med ett team i världsklass, säger Josefine Tengblad, dramachef TV4.

Författaren bakom boken, Anne Holt, uttrycker själv sina förväntingar av flimatiseringen: 

– Efter att ha läst manuset har jag enorma förväntningar på Modus. Att få människor man skapat överförda från böcker till film är alltid spännande. Roman och tv-serie är två olika uttrycksformer och som författare måste man vara öppen för att genreskifte kräver nya berättargrepp. Likväl upplever jag att Modus är trogen min historia, mina karaktärer och historiens själ, säger Anne Holt, författare.

Manusföfattarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe har haft stora framgångar inom dansk television och skrivit bland annat Mordkommissionen, Ørnen och Livvakterna som alla tre belönats med Emmys. Arbetet med Modus är dock första gången Peter och Mai skriver en serie på svenska.

– Modus är vår första adaption. I modern dansk tv-drama har vi inte traditionen med litterära förlagor. Vi läste Anne Holts tankeväckande roman igen och igen innan vi la den åt sidan och började transformationen från litteratur till tv-serie. Modus handlar om kärlek – och hat. Det är en mörk labyrintisk samtidsberättelse om dödlig, helig vrede, säger Mai Brostrøm och Peter Thorsboe, manusförfattare.

Helge Skoog gör comeback i Klockan nio hos stjärnorna

Katrin Zytomierska, Lars Ohly och Marcus Oscarsson är några av kändisarna som öppnar upp sina hem och vässar sina köksknivar när Klockan nio hos stjärnorna är...

Katrin Zytomierska, Lars Ohly och Marcus Oscarsson är några av kändisarna som öppnar upp sina hem och vässar sina köksknivar när Klockan nio hos stjärnorna är tillbaka i rutan. Helge Skoog gör comeback som speaker och kommenterar stjärnornas matlagning med sin legendariska berättarröst. Klockan nio hos stjärnorna har säsongsstart den 2 februari i TV4.

- Efter att ha kommenterat över 550 matlagningsprogram i TV4 kände jag en viss mättnad. Nu har matlusten återkommit och jag är fett sugen på att titta in hos ett gäng kändisar som tävlar med varandra i konsten att umgås några kvällar vid niotiden, över god och hemlagad mat, säger Helge Skoog.

Det är återigen dags för kändisarna att visa upp sina färdigheter i köket och betygsätta varandras matlagning på bästa sändningstid. Den tredje säsongen av Klockan nio hos stjärnorna bjuder bland annat på en ninjaburgare, en mangoorgasm, mängder av skratt, kämpaglöd men framför allt - mängder av hackad lök. I programmet turas fyra kända svenskar om att bjuda varandra på middag, den som får bäst betyg får skänka 15 000 kronor till valfritt välgörande ändamål.

Deltagarna är:

Avsnitt 1: Tommy Nilsson, Regina Lund, Mohombi och Katrin Zytomierska

Avsnitt 2: Py Bäckman, Ann Söderlund, Tobias Persson och Mårten Nylén

Avsnitt 3: Anna Benson, Marcus Oscarsson, Mikael Rickfors och Lulu Carter

Avsnitt 4: Paul Tilly, Gunhild Carling, Rickard Söderberg och Alexandra von Schwerin

Avsnitt 5: Martina Thun, Per Holknekt, Josefin Crafoord och Tobbe Blom

Avsnitt 6: Lars Ohly, Jonas Hallberg, Malin Ewerlöf, Cissi Wallin

Avsnitt 7: Patrik Isaksson, Unni Drougge, Jesper Blomqvist och Tilde Fröling

Avsnitt 8: Valerie Aflalo, Gladys del Pilar, Bengt Frithiofsson och Anders Ekborg

Klockan nio hos stjärnorna har säsongsstart 2 februari klockan 21.00 i TV4.

Gunde utser Sveriges bästa bonde

Tolv utvalda bönder från hela Sverige tävlar under Gunde Svans ledning om vem som kan mest om livet på landet. Bästa bonden har premiär den 2 februari klockan...

Tolv utvalda bönder från hela Sverige tävlar under Gunde Svans ledning om vem som kan mest om livet på landet. Bästa bonden har premiär den 2 februari klockan 20.00 i TV4.

Nu är det dags att ta reda på vilken bonde som är bäst på att gissa vikten på grisar, köra traktorrace och mjölka kor under tidspress.

Bönderna gör upp om titeln ”Sveriges bästa bonde” och en prissumma på en kvarts miljon kronor. För att ta sig ända in i mål måste deltagarna vinna tävlingar olika tävlingar där det krävs både hjärta, hjärna och uthållighet.

- Det är otroligt kul med tävlingar i bondgårdsmiljö med allt vad det innebär och det blir spännande vill jag lova. Nu är det äntligen dags för bonden i mig att få leda bönderna! säger Gunde Svan.

Deltagarna i Bästa bonden är:

Kristian Gustafsson, 31 år, Gotland, mjölkproduktion och växtodling. 
Leif Nilsson, 50 år, Ystad, grönsaks- och växtodlare, äger 700 får tillsammans med sin fru. 
Stefan Åkerlund, 23 år, Östersund, mjölkproduktion och växtodling. 
Thomas Åkerlund, 23 år, Enånger, mjölkproduktion och växtodling.
Maria Eriksson, 26 år, Lilla Edet, mjölkproduktion. 
Patrik Gunnarsson, 25 år, Skövde, ekologisk mjölk- och nötproduktion. 
Anders Olsson, 54 år, Karlskrona, grönsaksodling och köttdjur. 
Ulla Nicklasson, 58 år, Göteborg, ekologisk grönsaksodlare och mjölkbonde. 
Anneli Wallin, 44 år, Mörkö, fårbonde.
Svante Gustafsson, 35 år, Vårgårda, kravmärkt nötproduktion. 
Erik Ohlsson, 18 år, Edsbyn, kviguppfödare. 
Jeanette Elander, 44 år, Västerås, grisuppfödning.

TV4 Play nu med Chromecast-stöd

Nu finns TV4 Play för Chromecast, Googles enhet för att sända innehåll från mobilen, surfplattan och datorn direkt till tv:n. Allt TV4 Plays och TV4 Play...

Nu finns TV4 Play för Chromecast, Googles enhet för att sända innehåll från mobilen, surfplattan och datorn direkt till tv:n. Allt TV4 Plays och TV4 Play Premiums innehåll – inklusive hela Premium Sport – går därmed enkelt att strömma till tv:n via TV4 Play-appen i mobilen eller surfplattan, både för iOS- och Androidanvändare.

Nu kan både iOS- och Androidanvändare se allt innehåll som finns i TV4 Plays mobilapp direkt på sin tv med Chromecast. Tack vare Chromecastfunktionen i TV4 Play-appen kan användarna enkelt strömma TV4 Plays hela utbud, inklusive Premiummaterial, tv-kanaler, filmer och hyrfilmer. Med Chromecast går också allt TV4 Play Premium-Sport-innehåll att se.

- Det känns så klart bra att vi nu kan erbjuda det lagom till julledigheten. Vi har ambitionen att skruva upp förändringstakten och satsningarna på våra digitala tjänster och ser fram mot ett 2015 med många spännande nyheter, säger Mathias Berg, kanaldirektör TV4-Gruppen.

För mer information om Chromecast, se www.google.com/chromecast och support.google.com/chromecast/

Anna Brolin leder TV4:s julfirande

TV4 presenterar stolt årets julvärd Anna Brolin. Anna lovar att bjuda tittarna på personliga reflektioner kring julen, spännande gäster, musik, julgodis och en...

TV4 presenterar stolt årets julvärd Anna Brolin. Anna lovar att bjuda tittarna på personliga reflektioner kring julen, spännande gäster, musik, julgodis och en och annan Zlatan-anekdot.
¬- Jag är så otroligt hedrad över förtroendet och vill att alla därute, stora som små sällskap, unga som gamla ska känna sig delaktiga och få så mycket härlig julstämning som möjligt genom rutan, säger Anna Brolin.

Det lackar mot jul. På julafton kommer Anna Brolin att hålla TV4-tittarna sällskap från eftermiddagen och genom hela kvällen. Anna fyller sin julstudio med massor med gäster, sportvänner och artister som hälsar på för att pratar om jul, roliga anekdoter och spela musik. 

I tablån trängs mat, deckare, julpyssel, filmer, klassiska julprogram och julspecialer från höstens mest omtyckta serier när TV4-Gruppen laddar inför årets mest älskade högtid. Först ut är TV4:s egen pysseltomte Ernst Kirchsteiger som verkligen vet hur man får till julmyset i Jul med Ernst. Bondesäsongen når sin kulm när bönderna gör sina avgörande val i finalen av Bonde söker fru och artisterna samlas igen i Så mycket bättre – återträffen. På julafton leder Gry Forssell O, helga natt, den stämningsfulla konserten från Örebro som i år gästas av bland andra Carola och Peter Jöback. Julafton avslutas i vanlig ordning med TV4-klassikern - och mörka komedin - Tomten är far till alla barnen.

Nyhetsmorgon är uppe i ottan under jul – och nyårshelgen. Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist är på plats i studion och fyller på med nyheter blandat med julstämning och besök av spännande gäster. Förutom Jenny och Steffo lotsar Tilde de Paula Eby, Peter Jihde och Jessica Almenäs med kollegor. Dessutom får redaktionen förstärkning av Agneta Sjödin och Lotta Engberg som gästar som programledare den 21 respektive 28 december. Recensenterna Ronny Svensson och Fredrik Strage presenterar med sina årsbästalistor och under storhelgen sänds reportageserien Följ en kändis på jobbet där tittarna får hänga med bland andra Måns Zelmerlöw och Isabella Löwengrip till deras arbetsplaster.

I Sjuans jul välkomnar Jamie Oliver tittarna hem till sig med programmen Julmat hemma hos Jamie och Jamie Olivers jullovsmat där julmat varvas med familj och traditioner. Kanalen bjuder även på gastkramande säsongsfinal av snackisen En natt på slottet och skrattfest när gubbarna i Monthy Python återförenas på O2 arena i London med showen Monthy Phyton: One down, five to go. Dessutom blir det massor av härliga filmklassiker som Sagan om ringen-triologin och Forrest Gump.

TV12 bjuder på en alternativ jul med massor av sport, action och skräck. Här får alla sportälskare sitt lystmäte i form av Handbolls EM – damer och Innebandy VM – herrar. Travet kör årskrönika med Travåret 2014. Den 27 december blir det reprismataron med alla avsnitt av höstens populära serie Bara bajare. Filmtemat i kanalen är action och skräck.

I TV4 Play samlas mängder av matprogram med profiler som Leila Lindholm, Tina Nordström och Paolo Roberto samt ett härligt buskispaket med välkända profiler som Stefan & Krister. I TV4 Play Premium blir det dokumentärmaraton och svensk deckarfest med mängder av rullar.

Under hela julhelgen dyker det upp personliga julhälsningar från artister och profiler på TV4:s Facebook och via Instagram bjuder TV4-huset på en alternativ julkalender i form av gissa tomten – fullspäckad med kanalens kära profiler maskerade med tomteskägg.

Varm välkomna att fira jul och nyår med hela TV4-Gruppen!

Guldkorn i tv-tablån under julen:

4 december:

Jul med Ernst: TV4:s egen julexpert Ernst Kirchsteiger julpyntar, lagar mat och ger tips på allt som hör julen till.

12 december:

Svenska hjältar-galan: Här hyllas årets vardagshjältar under en känslofylld gala.

13 december:

Det största äventyret: Sportprofiler reser jorden runt för att göra upp om vem som blir årets äventyrare.

16 december:

Äntligen hemma – julspecial: Gänget från Äntligen hemma bjuder på julinspiration och delar med sig av smarta tricks för att skapa härlig julstämning i hemmet.

17 december:

Bonde söker fru-final: I kulmen på den spännande bondesäsongen gör årets bönder sitt sista och avgörande val.

19 december:

Diggiloo:

Se sommarens härliga konsert där Sveriges artistelit står på scen. Även skrattmusklerna får sitt när komikern Per Andersson spexar loss!

22 december:

Bonde söker fru – vad hände sen? Här får vi se hur det har gått för våra bönder i deras sökande efter den stora kärleken.

23 december:

Bingolottos uppesittarkväll: Ingvar Oldsberg med rimsugna gäster håller i en härlig uppesittarkväll med bingo och underhållning fram till midnatt.

Julafton:

Årets julvärd: Anna Brolin håller tittarna sällskap och guidar dem genom TV4:s julafton tillsammans med gäster och musiker som hälsar på henne i julstudion.

O, helga natt: Gry Forssell leder i år den traditionsenliga och stämningsfulla julkonserten från Stortorget i Örebro som gästas av Carola, Peter Jöback, Sean Banan och Åsa Fång.

Tomten är far till alla barnen: Den här svarta komedin - om en julafton som spårar ur rejält - är en riktig TV4 julklassiker! I rollistan syns Peter Haber, Katarina Ewerlöf, Anders Ekborg och Dan Ekborg.

Juldagen:

Så mycket bättre – återträffen: Amanda Jenssen, Ola Salo, Carola, Orup, Kajsa Grytt, Familjen och Love Antell träffas igen för att umgås, minnas, prata om - och lyssna på - årets höjdpunkter.

Annandag jul:

Björn Skifs-special del 1: Björn blickar tillbaka på de senaste årens höjdpunkter i karriären.

28 december:

Björn Skifs-special del 2: Se konsert från sommarens succéturné varvat med intervjusnack med Björn, bandet och hans fru Pernilla som producerat showen.

30 december:

Lunds humorfestival: Möt Sveriges humorelit på Lunds humorfestival. Medverkar gör bland annat, Björn Gustafsson, Petra Mede, Kristoffer Apppelquist och Sissela Kyle och många fler kända komiker.

Nyårsafton:

Bingolottos nyårskväll: Ingvar Oldsberg bjuder på en sprakande, festlig och vinstspäckad bingokväll, direkt från Göteborg.

Nyårsdagen:

Agnetas nyårskarameller: Agneta Sjödin bjuder in ett stort gäng omtyckta programledarprofiler och visar roliga och knasiga klipp och bloopers från året som gått. 

Kunglig start för Hellenius hörna och Så mycket bättre gav superhelg i TV4-Gruppen

Det rasslade till på alla TV4-Gruppens plattformar i helgen när prins Carl Philip besökte säsongstarten av Hellenius hörna, den femte och extremt hypade...

Det rasslade till på alla TV4-Gruppens plattformar i helgen när prins Carl Philip besökte säsongstarten av Hellenius hörna, den femte och extremt hypade säsongen av Så mycket bättre drog igång, och superstjärnan Ariana Grande gästade Idol.

Rekorden avlöste varandra i helgen. Först ut var Hellenius hörna vars säsongspremiär fick en rekordtitt med 1 535 000 tittare och dagen efter slog även Så mycket bättre till med en rekordnotering - 2 245 000 personer såg Ola Salos dag. Succén fortsatte på sociala medier som svämmades över av tittarnas jubel och säsongsstarterna bidrog också till en stark helg i TV4 Play med drygt 2,4 miljoner strömstarter.

- Vilken fantastisk helg! En rekordstor publik bänkade sig framför Så mycket bättre och Hellenius hörna samtidigt som både Idol och I huvudet på Gunde Svan fortsätter att engagera publiken. Fyra kvalitetsprogram som tillsammans skapar högklassig helgunderhållning i TV4. Det har varit en fröjd att följa reaktionerna på sociala medier och att tittarsiffrorna nu bekräftar tittarnas breda engagemang är oerhört glädjande, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4.

Det blev en av årets starkaste helger för TV4-gruppen. Under fredagskvällen såg 930 000 tittare superstjärnan Ariana Grande uppträda tillsammans med idolerna. Programmet hade en tittarandel på 31,6 procent och en rating på 10,3. Hellenius hörna som gästades av Prins Carl Philip slog tittarrekord med 1 535 000 tittare, en andel på 44,1 procent och en rating på 15,8. Tidigare var programmets bästa tittarsiffra 1 493 000 tittare då Fredrik Reinfeldt gästade år 2011.

Säsongsstarten för Så mycket bättre på lördagskvällen med Ola Salo slog även det ett nytt rekord med en tittarsiffra på 2 245 000, tittarandel på 61,6 procent och en rating på 23,2. Rekordet var tidigare 2 008 000 från Sylvia Vrethammars program 2012.

Tredje avsnittet av I huvudet på Gunde Svan fick under söndagskvällen säsongens högsta tittarsiffra då han möte Carolina Klüft, detta program sågs av 915 000 och hade en tittarandel på 28 procent och en rating på 10.

INTEGRITETSPOLICY TV4 AB

INTEGRITETSPOLICY TV4 AB

GENOM ATT ANVÄNDA VÅRA WEBBPLATSER OCH/ELLER GENOM ATT LÄMNA DINA UPPGIFTER TILL OSS SAMTYCKER DU TILL SÅDAN BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER SOM BESKRIVS I DENNA INTEGRITETSPOLICY.

VILKA WEBBPLATSER OCH TJÄNSTER OMFATTAS?

Denna integritetspolicy omfattar de webbplatser som ägs och/eller kontrolleras av TV4 AB (bl.a. www.tv4.sewww.tv4play.se och www.recept.nu) liksom all användning av TV4 Plays syndikerade videospelare oavsett från vilken webbplats sådan användning sker. För enkelhets skull kallas samtliga dessa tjänster i det följande för för ”webbtjänster” eller ”webbtjänsterna”. 

För vissa tjänster och produkter som erbjuds av TV4 kan det finnas särskilda villkor om behandlingen av personuppgifter. Vi informerar dig då i samband med tillhandahållandet av tjänsten och/eller produkten, t.ex. i användarvillkor eller kundavtal. Vid konflikt mellan denna integritetspolicy och sådana särskilda villkor ska de särskilda villkoren äga företräde.

VILKA UPPGIFTER OMFATTAS AV DENNA POLICY?

Den information vi samlar in om dig när du t.ex. använder våra webbtjänster eller registrerar abonnemang faller under två olika kategorier:

1) Personlig information 

Uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till dig som fysisk person. Exempel på personuppgifter är namn, telefonnummer och personnummer. Den här typen av information kan samlas in när du registrerar ett konto, köper ett abonnemang, deltar i tävlingar eller registrerar dig som prenumerant på nyhetsbrev, och;

2) Icke-personlig information 

Uppgifter som inte kan kopplas till dig som person men som TV4 behöver för att t.ex. analysera sökbeteende, för att förbättra din användarupplevelse, för statistikändamål och för att kunna visa dig anpassat innehåll. Dessa icke-personliga uppgifter samlas in via t.ex. cookies. 

HUR BEHANDLAR TV4 UPPGIFTERNA?

Uppgifterna – såväl personlig som icke-personlig information - som TV4 samlar in enligt ovan kan komma att användas för administration, information och marknadsföring av TV4:s egna produkter, tjänster och redaktionella sammanställningar. Uppgifterna kan även komma att lagras och användas inom Bonnier koncernen för digitala tjänster, marknadsföring, samt för statistik- och analysändamål.

Såväl TV4 som andra bolag inom Bonnier koncernen kan komma att använda uppgifterna för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till dig, samt för utveckling av nya tjänster. Marknadsföring kan ske via post, telefon, eller på annat sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke)

Den icke-personliga information vi samlar in, till exempel genom användningen av cookies, används för att inhämta information om hur våra besökare använder våra webbtjänster vilket i sin tur hjälper oss att beräkna och rapportera användarantal och trafik, samla statistik om annonsvisningar, styra annonser och personaliserat innehåll samt utveckla och förbättra våra webbtjänster. Vi använder statistik i samlad/aggregerad form om användare/trafik och trafikleverantörer. Sådan information kan inkludera uppgifter om operativsystem, webbläsare, tidpunkt för senaste besök och vilket innehåll på våra webbtjänster besökaren konsumerat.

För mer information om hur vi använder kunduppgifter inom Bonnier koncernen, se www.kunddata.bonnier.se. Ditt samtycke omfattar även denna användning.

INSAMLING AV UPPGIFTER VIA COOKIES?

Du kan ställa in din webbläsare att blockera cookies och kan även ta bort redan lagrade cookies. Detta kan i vissa fall försämra funktionaliteten och upplevelsen av webbplatsen. Läs mer om cookies på www.minacookies.se. Det är också möjligt att reglera anpassad annonsering i webbläsaren, läs mer om detta på www.youronlinechoices.com.

För mer information om vår användning av cookies och hur du hindrar din webbläsare från att acceptera cookies, se info här.

KAN UPPGIFTERNA ÖVERFÖRAS TILL TREDJE PART ELLER ANNAT LAND?

Såväl personlig som icke-personlig information kan komma att överföras till andra bolag inom Bonnier koncernen, underleverantörer och samarbetspartners för sådan behandling som du samtyckt till genom dessa villkor.

TV4 överför i regel inte personuppgifter till något land utanför EU/EES men om vi t.ex. har en underleverantör (t.ex. leverantörer som tillhandahåller drift och hosting av IT system)i ett land utanför EU/EES kan överföring av personuppgifter vara nödvändig. För att säkerställa en hög nivå av skydd för dina personuppgifter ingår TV4 avtal med sådana underleverantörer som reglerar överföringen av personuppgifter och underleverantörernas hantering av personuppgifterna. TV4 fortsätter att vara ansvarig för uppgifterna och underleverantören får enbart behandla uppgifterna i enlighet med avtal och instruktioner.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

HUR BEGÄR JAG REGISTERUTDRAG, ÅTERKALLAR SAMTYCKE ETC?

Du har som privatperson rätt att kostnadsfritt, en gång per år, skriftligen begära att få ta del av vilka uppgifter som behandlas av TV4. Du har rätt att när som helst begära rättelse av eventuella felaktiga eller ändrade uppgifter och kan motsätta dig behandling av personuppgifter för marknadsförings-ändamål varpå uppgifterna spärras från sådan användning.  Återkallande av samtycke kan göras genom kontakt med vår kundtjänst.

Viktigt: din ansökan om registerutdrag ska innehålla namn och personnummer samt vara undertecknad för att kunna behandlas. Registerutdraget skickas sedan till din folkbokföringsadress för att säkerställa att informationen hamnar rätt. 

Personuppgiftsansvarig är TV4 AB, org nr 556242-7152, Tegeluddsvägen 3-5, 115 79 Stockholm. Märk kuvertet med ”Registerutdrag”.

© TV4 AB

Succé för TV4:s valbevakning

Årets valrörelse har engagerat er tittare framför TV:n och i sociala medier mer än något tidigare valår för TV4. Utöver höga traditionella tittarsiffror för...

Årets valrörelse har engagerat er tittare framför TV:n och i sociala medier mer än något tidigare valår för TV4. Utöver höga traditionella tittarsiffror för valprogrammen, inte minst bland de yngre tittarna, noterade både partiledardebatten och valvakan över 100 000 livestarter vardera via TV4 Play, och totalt hade nyhetsrelaterade program och klipp i förra veckan över 880 000 strömstarter.

- Vår huvudpublik finns fortfarande i våra linjära kanaler, men vi märker en snabb ökning av tv-tittandet på våra andra plattformar, och valet blev en katalysator för nyhetstrafiken, säger Viveka Hansson programdirektör för nyheter och samhälle på TV4.

Tittarmässigt gjorde TV4 ett bättre valår i år än 2010. Årets sändningar ökade både totaltittandet i huvudmålgruppen 12-59 år och i tittartidsandel jämfört med 2010. En tydlig trend för TV4:s valsändningar var att tittandet ökade särskilt i den yngre målgruppen 15-24 år. Till exempel ökade Utfrågningarna från 26 till 35 procent i tittartidsandel i denna målgrupp och duellen mellan Reinfeldt och Löfven i Din nästa statsminister hade en tittarandel på hela 38 procent i samma målgrupp. Under valveckorna hade både det dagliga valprogrammet Valspecial och TV4 Nyheterna ett högt generellt tittande.

Enskilda klipp populära


Det enskilda klipp som visades mest var pappersbråket mellan Stefan Löfven och Annie Lööf som gav över 80 000 strömmar bara under valhelgen. Under partiledardebatten den 11 september skrevs 24 211 tweets taggade med #tv4val av 6378 twitterkonton.

På Facebook engagerades ni följare av bland annat Stefan Löfvens knuff på Annie Lööf, talmannen skakade inte hand med Jimmie Åkesson och Anders Borg och Fredrik Reinfeldt bästa vänner.

Visa fler
 
NU
 
Visa hela tablån