TV4

Senaste från TV4

TV4:s hockey-VM-app vinner reklampriset Guldägget

TV4:s VM-app för hockey-VM 2013 belönas med reklampriset Guldägget. Appen har tidigare vunnit Pearl Awards i New York.

TV4:s VM-app för hockey-VM 2013 belönas med reklampriset Guldägget. Appen har tidigare vunnit Pearl Awards i New York.

TV4:s VM-app för hockey-VM 2013 belönas med det prestigefulla reklampriset Guldägget i kategorin Mobilt.

Appen hade som syfte att bredda användarnas helhetsupplevelse av hockey-VM. Via appen kunde svenska folket - samtidigt som matcherna visades i rutan - tävla mot varandra och Niklas Wikegård i hockeykunskap.

- Hockeyappen hade ett enormt genomslag. Vi hade över 130 000 nedladdningar och mer än 35 000 samtidiga användare på vissa matcher. Många tittare hörde av sig och sa att appen verkligen förhöjde upplevelsen av hockey-VM, säger Jonathan Nordin, projektledare på TV4.

Hockey-appen har producerats av TV4 i samarbete med produktionsbolaget OTW och utvecklingsföretaget Mobiento. Appen återkommer till årets hockey-VM, som sänds i TV4 från och med 9 maj.

Syftet med tävlingen Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt.

TV4 lägger ned lokala nyheter

På onsdagen kom beskedet att TV4 lägger ned sina lokala nyhetssändningar helt och hållet. För närvarande sänder TV4 nyheter från 21 redaktioner i 24 editioner....

På onsdagen kom beskedet att TV4 lägger ned sina lokala nyhetssändningar helt och hållet. För närvarande sänder TV4 nyheter från 21 redaktioner i 24 editioner. Totalt kan cirka 140 tjänster försvinna.

"Det är ett tungt besked för medarbetarna, för den lokala journalistiken och för TV4 och Nyhetsbolaget. Men mediebranschen befinner sig i en omfattande strukturomvandling, och när vi dessutom har osäkra regulatoriska förutsättningar måste vi prioritera. Vi lägger i dag närmare hälften av våra nyhetsresurser på lokal-tv, det är inte hållbart framöver", säger TV4:s vd Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

TV4 förstärker istället sin riksredaktion med 25 reporter fördelade på 9 orter från Malmö i söder till Luleå i norr med en ambition att fortsätta bevaka hela Sverige för en rikspublik.

Fackliga förhandlingar har inletts. Efter påsk ska det formella beslutet fattas.

LÄNKAR

Mer information på tittarsajten: http://kontakt.tv4.se/org/tv4/d/tv4-lagger-ned-lokala-nyhetssandningar/

Här är länk till pressmeddelande; http://tv4gruppen.se/Pressmeddelanden/TV4-lagger-ned-lokala-nyhetssandningar--riksredaktionen-forstarks-med-inrikesreportrar-ute-i-landet/

Här är länk till Casten Almqvists kommentar i TV4:s medieblogg: http://tv4gruppen.se/TV4s-medieblogg/Valkommen-till-TV4-huset/mediebloggen/Casten-Almqvist/Vi-tanker-fortsatta-vara-en-del-av-Sverige/

Spela
Sporten tisdag 22:35

Sporten tisdag 22:35

Sändning från 1/4 2014

Sändning från 1/4 2014

Spela
Fotbollskanalens Andreas Sundberg i Nyheterna efter dödsmisshandeln

Fotbollskanalens Andreas Sundberg i Nyheterna efter dödsmisshandeln

Fotbollskanalens Andréas Sundberg berättar om läget efter dödsmisshandeln i Helsingborg.

Fotbollskanalens Andréas Sundberg berättar om läget efter dödsmisshandeln i Helsingborg.

TV4 och SVT samlar svensktextningen på sidan 199

Sedan den 2 april har både TV4 och SVT lagt över sina sidor för svensktextning till sidan 199. Därmed finns alla de stora tv-kanalernas svensktextning på en...

Sedan den 2 april har både TV4 och SVT lagt över sina sidor för svensktextning till sidan 199. Därmed finns alla de stora tv-kanalernas svensktextning på en och samma sida. Syftet med omgörningen är att förenkla för publiken.

Tidigare har det varit olika sidor för olika kanaler, vilket skapat otydlighet. Omgörningen nu är ett led i att ytterligare öka tillgängligheten för programmen. I höstas skapade TV4 och SVT tillsammans nya symboler för tillgänglighetstjänster.

Omgörningen omfattar för TV4-Gruppens del de text-tv-sidor som är kopplade till följande kanaler: TV4, Sjuan, TV12, TV4 Fakta, TV4 Fakta XL och TV4 Film (som alla haft textning på sidan 890). För SVT:s del gäller det SVT2 (299), Barnkanalen (793), Kunskapskanalen (794) och SVT World (795). Samtliga dessa sidor upphör vi övergången till 199.

TV4 och SVT sänder damernas Fotbolls-EM 2017

TV4 fortsätter sin storsatsning på damfotboll och har tillsammans med SVT säkrat rättigheterna för damernas fotbolls-EM 2017.

TV4 fortsätter sin storsatsning på damfotboll och har tillsammans med SVT säkrat rättigheterna för damernas fotbolls-EM 2017.

- Det känns naturligt och kul att de populära damfotbollsmästerskapen fortsätter i TV4, säger Fredrik Olofson, sportchef TV4-Gruppen.

TV4-Gruppen har under de senaste tio åren sänt damfotboll och sommarens fotbolls-EM blev en riktig tittarsuccé. Sveriges matcher sågs i genomsnitt av 1,3 miljoner tittare, vilket är den högsta siffran för Sveriges matcher sedan VM 2003. Då var finalsiffran 3 790 000 tittare och drog upp snittet till nära 1,4 miljoner.

TV4 äger även ensam rättigheterna till både dam-VM 2015 och 2019. TV4 och SVT delar även på rättigheterna till herrarnas fotbolls-VM i Brasilien 2014, VM 2018 och VM 2022. 

Frågor och svar om TV12 och nya TV4 Sport

Vilken sport visas i vilken kanal? Här får du svar på vanliga frågor om TV12 och nya TV4 Sport.

Vilken sport visas i vilken kanal? Här får du svar på vanliga frågor om TV12 och nya TV4 Sport.

Vilken typ av program kommer TV12 att innehålla?

TV12 kommer att satsa stort på en supersportweekend medan kanalen kommer att ägna vardagarna åt de bredare ämnena inom livsstil som sport, hälsa, motot, resa, bygg och mat. Egenproducerade program kommer att vara något som man kommer att se mer av i kanalen.

Vilken typ av sport kommer TV12 att innehålla?

Zlatans matcher i franska ligan och den italienska ligan Serie A är huvudingredienser i vår superweekend. Vi ramar in matcherna med Sportcentralen som leds av Anna Brolin och fotbollsprogrammet Club Calcio med några av Sveriges bästa sportjournalister, Jesper Hussfelt och Tomas Nordahl. Även travet sänds varje dag i TV12 (se mer information här) tillsammans med matcher från Superettan. För övriga sporträttigheter, se tabellen ovan.

Vad händer med TV4 Sport och TV4 Sport Xtra?

TV4 Sport blir en renodlad sportkanal. Där kan du som tittare se direktsänd toppidrott, visningsrätter för några av världens bästa fotbollsligor och svenska ligorna. Det bästa av Superettan, Holländska ligan, Franska ligan, Damallsvenskan, Superligan i innebandy, handboll, U21, friidrott. Kanalen och varumärket TV4 Sport Xtra kommer att avvecklas.

Hur kan jag se Superettan?

Veckans utvalda match visas i TV12, primärt söndagar 1800-2030, totalt över säsongen (april-oktober) visas upp till 60 matcher, en del på även på fredagar och lördagar. Totalt ska vi visa upp till 60 matcher i TV12 under hela säsongen, april-oktober. TV4 Sport kommer att visa ca 60 matcher för att ge en bra bevakning av Superettan.

Hur ser jag alla Serie A-matcher?

TV12 visar tre till fem Serie A-matcher per helg när det är full omgång. Den eller de matcher som krockar med PSG-matcher i TV12 visas då i TV4 Sport. När Serie A har utbrutna matcher på vardagar sänds de i så stor utsträckning och i mån av tid i tablån på TV4 Sport. På TV4 Play Premium visas ännu fler Serie A-matcher.

Varför är travet utspritt på så många kanaler?

Travet sänds i huvudsak i TV12. Ibland sänds extra V75 på TV4 Sport. V65 Direkt och lunchsändningen på söndagen sänds alltid på TV4 Sport. Läs mer om travsändningarna här >>>

Var visas serierna som tidigare visades på TV4 Sport?

De allra flesta serierna som fanns på TV4 Sport visas nu på TV12 nattetid. Dock så har repriserna av nattvisningar på dagen tagits bort, där visar TV12 nu helt nya program.

Kommer nya TV4 Sport att sändas i HD-kvalitet precis som TV4 Sport Xtra gör idag?

Ja, TV4 sänder ut den i HD. Sen är det upp till varje distributör att välja hur den ska visas. Hos vissa distributörer kommer man även framöver att ha möjlighet att ta emot TV4 Sport i HD-kvalitet.

Hur fördelas sporten mellan TV12 och nya TV4 Sport?

Zlatans PSG-matcher flyttar från TV4 Sport till Tv12. Dessutom visas veckans match från Superettan i TV12, resten visas i Superettans huvudkanal, TV4 Sport.

För en översikt över vilken sport som visas var, se tabellen högts upp i denna artikel.

Läs mer om TV12 >>

Läs mer om nya TV4 Sport >>

Fotbollskanalen.se och TV4 Play sänder alla matcher live från Superettan

Nu behöver inte fotbollsälskarna missa en sekund från sitt favoritlags matcher i Superettan. På Fotbollskanalen.se och TV4 Play visas alla matcher live på...

Nu behöver inte fotbollsälskarna missa en sekund från sitt favoritlags matcher i Superettan. På Fotbollskanalen.se och TV4 Play visas alla matcher live på surfplattan, i mobilen och på datorn under hela säsongen.

- Det känns väldigt bra att vi nu kan erbjuda våra Premiumkunder samtliga matcher från Superettan under hela säsongen via fotbollskanalen.se och TV4 Play, säger Annika Järund Larsson, kanalchef på TV4 Play.

Den 6 april drar Superettan igång säsongen. Nu kan alla Superettan-fans se allt från sin favoritliga.
Under hela säsongen kan TV4 Plays Premiumkunder följa Superettan på fotbollskanalen.se och TV4 Play, på surfplattan, i mobilen och på datorn.

- Att vi nu kan lägga alla Superettan-matcher till vårt redan starka innehåll med bland annat Allsvenskan, Ligue 1 och La Liga känns otroligt kul. Tillsammans med vårt vassa nyhetsarbete och våra starka profiler gör det oss till den naturliga digitala plattformen för alla fotbollsintresserade, säger Tobias Rosvall, redaktionsansvarig på fotbollskanalen.se.

Här kommer du att hitta Superettans matcher live

Håll dig Super-uppdaterad på fotbollskanalen.se

Superettan fortsätter även att sändas i TV4 Sport, och i TV 12 visas varje vecka den studioinramade Veckans match från ligan. Superettan går även att se på Csports.

Under våren och sommaren ser du hela Hockey-VM och Fotbolls-VM i TV4 Play Premium. De första 30 dagarna är gratis för nya abonnenter, och därefter kostar det 99 kronor per månad, helt utan bindningstid.

Ännu mer sport får du med TV4 Play Premium Sport för 349 kronor per månad utan bindningstid.
Med Play Premium Sport får du all sport från C More – SHL, Allsvenskan, La Liga, Speedway, tennis, kampsport, ridsport samt 9 sportkanaler.
TV4 Play är en integrerad del av fotbollskanalen.se för allt rörligt innehåll.

Så skaffar du TV4 Sport

Den 29 mars återföddes TV4 Sport. Här är all information om hur du skaffar kanalen.

Den 29 mars återföddes TV4 Sport. Här är all information om hur du skaffar kanalen.

TV4 SportXtra försvinner och samtidigt återföds TV4 Sport med 100% sport, där du som tittare får se direktsänd toppidrott, några av världens bästa fotbollsligor och svenska ligorna.

TV4 Sport visar det bästa av Superettan, Holländska ligan, Franska ligan, Damallsvenskan, bandy, handboll, U21, friidrott. Allt presenteras av några av Sveriges främsta sportexperter.

Här kan du se vilken sport som kommer att visas i nya TV4 Sport >>

Så skaffar du nya TV4 Sport

TV4 Play Premium
Se kanalen live och allt Premiuminnehåll i surfplattan, mobilen och datorn med TV4 Play Premium. Prova Premium gratis i 30 dagar. 

TV4 Sport distribueras av samtliga större tv-leverantörer:

Boxer
TV4 Sport visas på kanalplats 28. Kanalen finns i alla paket. Gör en kanalsökning för att få rätt kanalnamn!
Webbplats: www.boxer.se
Kundtjänst på telefon: 0771-21 10 00.

Bredbandsbolaget
TV4 Sport visas på kanalplats 125. Kanalen finns valbar i T-2 Flex och ingår i T-3 Stor.
Webbplats: www.bredbandsbolaget.se
Kundtjänst på telefon: 0770-777 000

Canal Digital kabel
TV4 Sport visas på kanalplats 125. Kanalen finns valbar i T-2 Flex och ingår i T-3 Stor.
Webbplats: www.canaldigitalkabel.se
Kundtjänst på telefon: 0770 - 11 55 11.

Canal Digital satellit
TV4 Sport visas på kanalplats 80. Kanalen ingår i Familjepaketet.
Webbplats: www.canaldigital.se
Kundtjänst på telefon: 0770-33 22 11.

Com Hem
TV4 Sport visas på kanalplats 72 (SD) och 130 (HD). Kanalen ingår i TiVo Max och som tilläggskanal.
Webbplats: www.comhem.se
Kundtjänst på telefon: 0771-55 00 00.

Sappa
Webbplats: www.sappa.se
Kundtjänst på telefon: 0774-444 744.

Tele2
TV4 Sport visas på kanalplats 49. Kanalen finns som en tillägg till de olika paketen.
Webbplats: www.tele2.se
Kundtjänst på telefon: 0200-25 25 25.

Telia
TV4 Sport visas på kanalplats 79. Kanalen ingår i Stor.
Webbplats: www.telia.se/tv
Kundtjänst på telefon: 90 200.

Viasat
TV4 Sport visas på kanalplats 29. Kanalen finns som en tillägg till de olika paketen.
Webbplats: www.viasat.se
Kundtjänst på telefon: 0200-219 219.

För mer information, kontakta din tv-leverantör.

Visa fler
 
NU
 
Visa hela tablån