TV4 25 år

Senaste från TV4

De 5 juligaste matprogrammen

Ta en paus från högtidsstressen och låt dig inspireras av TV4-profilerna och deras godaste recept till julbordet!

Ta en paus från högtidsstressen och låt dig inspireras av TV4-profilerna och deras godaste recept till julbordet!

Den 24 december närmar sig och plötsligt finns det en oändlig lista med saker som måste bockas av innan julefriden äntligen kan infinna sig. Behöver du en paus från evighetslånga önskelistor, ojämna köttbullar och barrande granar har TV4 Play ett gäng härliga inspirationsprogram att varva ner till. Låt Ernst, Leila, Pernilla och Tina visa vägen till det perfekta julbordet – utan stresspåslag och brända pepparkakor. 

Jul med Ernst

Finns det någon mer julkompatibel person än citatmaskinen Ernst Kirchsteiger? I Jul med Ernst visar allas vår älskade TV4-tomte hur du maxar högtidskänslan när det kommer till pyssel, inredning, utflykter och inte minst mat!

Jul med Ernst

Ingen julafton är fulländad utan ett dignande dessertbord – och det är där sötsakernas okrönta drottning Leila Lindholm kommer in i bilden. I ett hemtrevligt sekelskifteskök bjussar Leila på vinterns allra godaste sötsaker och bakverk i Leilas söta jul. Låt dig inspireras!

Jul med Ernst

Kan du inte få nog av Leila? Såklart inte. I Leilas home delivery jul får vi följa med Leila hem till ett gäng kända svenskar, där hon tillsammans med dem lagar mat och godis som hör julen till. Om du är nyfiken på hur kändisarna firar jul är det här programmet för dig!

Pernillas jul

I Pernillas jul bjuder Pernilla Wahlgren in till sitt hem på Lidingö, där hon julstökar tillsammans med familj och vänner. Lite kaos, mycket skratt och en hel del klassisk julmat på Wahlgrens vis utlovas i de här fyra mysiga avsnitten.

Tinas julkök

Kocken Tina Nordström delar med sig av julens godaste mattips i Tinas julkök! I programmet reser Tina runt i landet och bjuder på allt från klassiker som ris à la Malta till mer överraskande julrätter som pumpasoppa och grillad oxrygg.

Betatesta TV4 Play-appen för Android

Är du Android-användare och brukar titta på TV4 Play? Gå med i vår betagrupp och hjälp oss att bli ännu bättre!

Är du Android-användare och brukar titta på TV4 Play? Gå med i vår betagrupp och hjälp oss att bli ännu bättre!

Vi arbetar ständigt med att förbättra utseende och funktioner i våra appar för att ge dig den bästa möjliga TV4 Play-upplevelsen. Nu söker vi dig som vill hjälpa oss att bli ännu bättre!

Att vara betatestare innebär att man får nya versioner av appen tidigare och oftare än andra användare. Man får använda appen som vanligt, men också testa nya funktioner som fortfarande ligger i utvecklingsfas.

Om du som betatestare upplever problem eller har synpunkter på förändringar vi borde göra så tar vi väldigt gärna emot din feedback i betagruppen som du hittar här. På det sättet kan vi fortsätta utveckla och förbättra våra appar.

När du gått med i betagruppen kan du ladda ner betaversionen här. (Kräver operativsystem Android 4.3 eller senare).

Välkommen till betagrupperna – vi ser fram emot din feedback!

Enkelstöten – en krimkomedi om två kvinnor som fått nog

Nästa vecka startar inspelningen av TV4:s och FLX:s komediserie Enkelstöten som är baserad på succéserien Dubbelstötarna från 1980. I huvudrollerna ses Sissela...

Nästa vecka startar inspelningen av TV4:s och FLX:s komediserie Enkelstöten som är baserad på succéserien Dubbelstötarna från 1980. I huvudrollerna ses Sissela Kyle och Lotta Tejle, som efter att ha ledsnat på vardagen bestämmer sig för att råna en bank. Serien regisseras av Felix Herngren och Emma Bucht.

-  Äntligen får jag jobba med två kvinnor i huvudrollerna och dessutom två av Sveriges bästa komedienner! Dubbelstötarna är en serie jag tittade på när jag var barn, då med Björn Gustafson och Frej Lindqvist i huvudrollerna. Och jag har verkligen starka tv-minnen av att man väntade med spänning på nästa avsnitt. Dessutom är Handelsbanken Karlaplan mitt gamla bankkontor och det är kul att få planera ett rån mot dom efter så många år som kund, säger seriens ena regissör Felix Herngren och skrattar.

Jenny Bengtsson (Lotta Tejle) är en lärare som bor i Kalmar och kämpar för att hålla sig flytande mitt i en skilsmässa. Hennes bästa väninna, magläkaren Cecilia Stensson (Sissela Kyle) har ekonomiska problem efter misslyckade affärer på börsen. De får varje dag skit från elever, föräldrar, patienter och chefer för att de inte lyckas leverera den service som förväntas av dem. De är trötta på att som kvinnor hamna i kläm mellan familj och yrkesliv och på att de hela tiden måste kämpa för att få tiden och pengarna att räcka till. 

När de båda inser att framtiden är allt annat än ljus bestämmer de sig för att genomföra något drastiskt och egentligen vansinnigt – att råna Handelsbankskontoret på Karlaplan i Stockholm.

Enkelstöten handlar om processen inför det galna beslutet att faktiskt genomföra ett bankrån, om förberedelserna, om själva rånet och om efterspelet: löser det några problem eller blir det bara fler? Hur funkar det att köra flyktbil med en full tonåring i baksätet? Hur gör man när man är tvungen att ha med barnbarnen vid ett inbrott? Eller hur förgiftar man på bästa sätt ett helt mc-gäng?

I övriga roller ses bland annat Tomas von Brömssen, Ralph Carlsson, Gunilla Röör, David Wiberg, och Danilo Bejarano. För regi står Felix Herngren och Emma Bucht.

-  Vi är väldigt glada och förväntansfulla över att få göra en ny och uppdaterad version av denna humorklassiker. Det känns som att Felix återigen kommer att ge oss någonting som vi inte har sett förut. FLX har fått ihop en fantastisk cast med Sissela och Lotta i spetsen som de något oväntade bankrånarna. Enkelstöten är en del i vår stora satsning på lokala drama- och humorproduktioner och vi hoppas att publiken ser fram emot detta lika mycket som vi, säger Josefine Tengblad, dramachef, TV4 och C More.


Enkelstöten är en nyinspelning av tv-serien Dubbelstötarna som sändes under 80-talet, baserad på böckerna Enkelstöten och Dubbelstöten av Tomas Arvidsson. Det är en krimkomedi som produceras av FLX och visas i 6 avsnitt i TV4 under hösten 2017.

5:34
Spela
"Sweden should act for journalists in the world"

"Sweden should act for journalists in the world"

TV4 writes a letter to foreign minister Margot Wallström.

TV4 writes a letter to foreign minister Margot Wallström.

2:07
Spela
Jubel och fanfar - TV4 fyller 26 i dag

Jubel och fanfar - TV4 fyller 26 i dag

Så här såg det ut när Steffo debuterade som tv-reporter 1990.

Så här såg det ut när Steffo debuterade som tv-reporter 1990.

6:41
Spela
Pär Lernström: "Aldrig haft så mycket adrenalin i kroppen"

Pär Lernström: "Aldrig haft så mycket adrenalin i kroppen"

Premiär för nytt äventyrsprogram i 360 grader.

Premiär för nytt äventyrsprogram i 360 grader.

3:10
Spela
"Jag har aldrig haft så här tufft programledaruppdrag"

"Jag har aldrig haft så här tufft programledaruppdrag"

Peter Settman gör TV4-debut med studion full av barn.

Peter Settman gör TV4-debut med studion full av barn.

3:55
Spela
I dag presenteras TV4:s hösttablå

I dag presenteras TV4:s hösttablå

Maria Forsblom möter David Hellenius och avslöjar några nyheter bland höstens program.

Maria Forsblom möter David Hellenius och avslöjar några nyheter bland höstens program.

Deltagare sökes till ett nytt härligt och kreativt TV-program!

Vi söker dig som älskar att skapa med dina händer och som vill vara med och tävla om att bli utsedd till Sveriges mest kreativa och bästa skaparkraft.

Vi söker dig som älskar att skapa med dina händer och som vill vara med och tävla om att bli utsedd till Sveriges mest kreativa och bästa skaparkraft.

Är du Sveriges mest kreativa och bästa superskapare? Kan du trolla fram vackra ting utifrån nästan vadsomhelst? Göra om en gammal resväska till en fåtölj, skapa en magisk takkrona av återbrukat material, förädla loppisfynd och hitta på nya användningsområden för olika föremål. Älskar du att skapa och sätta din egen prägel på det du gör? Fantasifulla och händiga män och kvinnor sökes till ett nytt härligt TV-program där sju kreatörer tävlar mot varandra i fantasifulla och roliga utmaningar tills en slutligen en står som vinnare.

Är det dig vi söker eller känner du någon som skulle passa, ta chansen och hör av dig till oss nu!

Mejla oss följande uppgifter:

Namn:
Ålder:
Adress:
Telefonnummer:
Mailadress:
Yrke:
Kort beskrivning av dig själv:
Vad är det du skapar? (Inom DIY)

Skicka även med en bild på dig själv och exempel på vad du har skapat. 
casting.diy@elkentertainment.se

Mandelmanns Gård tar plats i TV4

Hembakat, hemlagat, hembyggt, egenproducerat och ett hundratal djur som ska skötas om. Det är några av huvudsysslorna på Mandelmanns gård, där Gustav och Marie...

Hembakat, hemlagat, hembyggt, egenproducerat och ett hundratal djur som ska skötas om. Det är några av huvudsysslorna på Mandelmanns gård, där Gustav och Marie med händerna som främsta verktyg driver en självförsörjande gård på vackra Österlen i Skåne. Våren 2017 får tittarna hälsa på hos paret Mandelmann och hämta massvis med inspiration och tips på allt inom självhushållning. Inspelningarna av programmet är i full gång och pågår fram tills i höst.

Familjen Mandelmann består av Marie och Gustav och deras fyra barn. Efter flera år boendes på Södermalm i Stockholm tröttnade paret på stadslivet och driver sedan 1996 den kravmärkta gården Djupadal på Österlen. Tittarna får följa paret från morgon till kväll i allt från djurskötsel, bygge, matlagning och utflykter, från tidig vår till sen höst.

- Vi bygger och svetsar, odlar och lagar mat, gnabbas och vänslas, ja allt mellan himmel och ekologisk jord. Vi är ena stunden på en mjölkpall för att i nästa ta plats vid ett dukat festbord. Det är roligt som tusan att få visa upp det vi sysslar med här på gården och även vallhunden Saffran, nyblivna mjölkkon Snöflinga och Bruna hönan är med på noterna och har lyckats lära sig att titta in i kameran, säger Gustav och Marie Mandelmann. 

På Mandelmanns gård finns det alltid sysslor att göra och gården är under ständig konstruktion. Det är allt från grindar och staket till fågelholkar och odlingsbänkar som ska byggas samtidigt som jordgubbar, äpplen, kål och kronärtskockor ska sås och skördas. Dessutom har familjen över hundra ytterligare familjemedlemmar i form av hundar, kor, höns, får, grisar och bin. 

- Familjen Mandelmann är en fantastisk familj som har gjort det många bara drömmer om, de flyttade från storstadlägenheten på Södermalm till lantlivet på en självförsörjande gård på Österlen. Självhushållning, medvetenhet och respekt för den värld vi lever i ligger i tiden och Mandelmanns gör det på ett enkelt och lustfyllt sätt som vi hoppas och tror att tittarna själva kan inspireras av och ta med sig in i sin vardag, säger Fredrik Arefalk, Kanalchef TV4-gruppen.

Visa fler