TV4

Senaste från TV4

De 5 mest sedda klippen på TV4 vecka 28

Civilkurage för djur i fara, pirat på sjukhus och TV4 på plats utanför kyrkan där Lisa Holms begravning hölls. Här är de mest sedda klippen på TV4 vecka 28.

Civilkurage för djur i fara, pirat på sjukhus och TV4 på plats utanför kyrkan där Lisa Holms begravning hölls. Här är de mest sedda klippen på TV4 vecka 28.

1. Lisa Holms försvinnande engagerade hela landet och när begravningen hölls i veckan var TV4 på plats och pratade med några av personerna utanför kyrkan.


2. Fotboll! Sydamerikanska fotbollsligan Copa America avgjordes i veckan och värdlandet Chile tog hem segern efter en förstaklassig straffläggning.


3. Vi använder solskydd fel! I Nyhetsmorgon lärde vi oss att det behövs mycket mer solkräm än vad vi trott.


4. Vår favoritpirat Jack Sparrow (Johnny Depp) besökte ett barnsjukhus i veckan och vi blev alla varma i hjärtat.


5. Sommarens hetta gör sig påmind inte minst hos polisen som får rädda överhettade djur ur bilar. Här tipsar de om vad du som privatperson kan göra om du stöter på inlåsta djur.


Ansök nu till FC Nörd

Nu är det dags för Sveriges härliga nördar att lägga laptopen åt sidan för en stund och istället snöra på sig fotbollsskorna. Ansök här till kommande...

Nu är det dags för Sveriges härliga nördar att lägga laptopen åt sidan för en stund och istället snöra på sig fotbollsskorna. Ansök här till kommande programmet FC Nörd.

Under ledning av några av landets mest meriterade coacher kommer de utvalda nördarna att få lära sig allt om det gröna fältets schack. Något som kan vara ganska svårt när en har allt i huvudet och inget i fötterna. 

Kommer de att klara av att bli fotbollsspelare på bara några månader? Det blir en resa att minnas för livet, både för spelarna och för oss som får följa äventyret!

Vill du vara med eller känner du någon som borde anta utmaningen?

Allt som krävs för att söka till FC Nörd är att du:

1. Besitter specialkunskap inom minst ett specifikt område - att du är en teoretisk nörd helt enkelt. Det kan vara allt från IT till My Little Pony. 

2. Aldrig har spelat fotboll förut. 

Var med om en kul och utvecklande resa i höst, där du tillsammans med andra kämpar för att nå ett mål och på köpet får en förbättrad fysik!

Fyll i ansökningsformuläret eller skicka ditt tips till casting_se@nordiskfilmtv.com

Ansök här till FC Nörd >>>

Mest sedda klippen på TV4 vecka 27

Har du missat någon godbit från den senaste veckans mest omtyckta klipp?

Har du missat någon godbit från den senaste veckans mest omtyckta klipp?

1. John Guidetti intervjuas efter 4-1-segern mot Danmark och är riktigt uppspelt samtidigt som han går från ilska till eufori.


2. Tommy Nilsson och Patrik Isaksson framförde ett medley med sina klassiker på scen i Lotta på Liseberg 2015. Patrik Isaksson var dock inte med på att kameran rullade...


3. Barnläkaren Kajsa Palmkvist Kaijser berättar vad man bör tänka på inför den fästingspäckade sommaren.


4. Tobbe och Mats är bästa vänner och otroligt kärleksfulla mot varandra.


5. John Guidetti börjar rappa i Kungsträdgården.


TV4 rekryterar Ebba Kleberg von Sydow

I september tar Ebba Kleberg von Sydow plats i Nyhetsmorgonstudion. – Vi är väldigt glada att kunna välkomna Ebba till Nyhetsmorgon! Hon och Jessica Almenäs...

I september tar Ebba Kleberg von Sydow plats i Nyhetsmorgonstudion.
– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Ebba till Nyhetsmorgon! Hon och Jessica Almenäs blir ett urstarkt team för våra söndagar. Ebba är en redan etablerad och omtyckt profil med en upparbetad publik på flera olika plattformar, och det är precis så vi vill fortsätta bygga Nyhetsmorgon, som ett ekosystem av innehåll i olika kanaler, säger Viveka Hansson TV4-Gruppens programdirektör för nyheter och samhälle.

Nyhetsmorgon är ett av TV4:s flaggskepp där nyheter och aktualiteter blandas med kultur, underhållning och lättsamheter. I september kan Nyhetsmorgon söndags tittare se fram emot ett nytt ansikte när Ebba Kleberg von Sydow växelvis delar programledaruppdraget med Jessica Almenäs. Ebba blir tillsammans med Jessica en av två fasta programledare på söndagarna.

– Det är ett drömuppdrag, inget annat hade kunnat få mig att ta klivet från SVT. Nyhetsmorgon är en naturlig fortsättning av mitt arbete de senaste åren med direktsändningar, brett tilltal och livsstilsbevakning som engagerar - och så finns ett digitalt tänk som är imponerande. Jag är fantastiskt peppad och glad! säger Ebba Kleberg von Sydow.

I kombination med programledarjobbet för Nyhetsmorgon kommer Ebba även att fortsätta blogga, nu från www.tv4.se/ebba

Nyhetsmorgon ökar tittandet såväl linjärt som digitalt och under helgerna lockas en allt yngre publik av programmet. Under första halvåret i år har Nyhetsmorgons linjära sändningar ökat antalet tittare med 18 procent på vardagar och 19 procent under helgerna. Under samma period har strömstarterna ökat med 260 procent. Räckvidden ligger under vardagarna i genomsnitt i år på 690 000 tittare per program. Motsvarande helgsiffra är kring 980 000 tittare per program.

Ebba Kleberg von Sydow blir TV4:s fjärde tunga rekrytering inom nyheter och samhälle i år tillsammans med Kalla faktas Nicke Nordmark och Hasse Johansson samt nya Mellanösternkorrespondenten Samir Abu Eid.

Ebba Kleberg von Sydow, 34, är programledare, journalist och författare. Hon har varit musikredaktör för SR P3 samt moderedaktör, reporter och krönikör på Expressen där hon även relanserat Expressen Fredag. Därefter chefredaktör på Veckorevyn och projektledare inom digitala satsningar på Bonnier Tidskrifter. 2010 rekryterades hon av SVT där hon arbetat som redaktör och programledare med produktioner som Go’kväll, Nobel, tre kungliga bröllop, modeprogrammet Fashion, OS-invigning i London samt webbexlusiva program. Ebba är gift och har två barn. I september börjar hon jobba för TV4-Gruppen och Nyhetsmorgon.

1:44
Spela
Se superstjärnan Zara Larsson som 10-åring slå igenom i Talang

Så började allt för superstjärnan Zara Larsson

Zara Larsson är en av de mest omtalade svenska artisterna just nu, men få vet hur allt började för den unga stjärnan.

Zara Larsson är en av de mest omtalade svenska artisterna just nu, men få vet hur allt började för den unga stjärnan.

En något äldre Zara Larsson sjunger sin senaste singel Lush life i Nyhetsmorgon

Zara Larsson i studion med Laila Bagge

Zara Larsson berättar för Malou von Sivers om drömmen att bli stjärna

En ung Zara Larsson sjunger A moment like this

Se fler klipp med Zara Larsson här.

Iskyla och midnattssol när Åsa Larssons omtyckta deckarromaner filmatiseras

I augusti inleds filmatiseringen av Åsa Larssons deckarromaner om advokaten Rebecka Martinsson, polisinspektör Anna-Maria Mella och kollegan Sven-Erik Stålnacke.

I augusti inleds filmatiseringen av Åsa Larssons deckarromaner om advokaten Rebecka Martinsson, polisinspektör Anna-Maria Mella och kollegan Sven-Erik Stålnacke.

I huvudrollen som Rebecka Martinsson ses Ida Engvoll, känd från bland annat Mig äger ingen, Maria Lang, Beck och Arne Dahl. Historierna utspelar sig i karg norrbottnisk miljö i glesbygden runt Kiruna och är fyllda av ondska, hämnd och mord. Totalt filmatiseras fyra böcker. Samtliga filmer produceras av Yellow Bird och ska sändas i TV4.

-  Åsa Larsson har via sina mordgåtor lyckats fånga en unik mix av ödesmättad spänning i en spektakulärt vacker miljö. Målet för oss är att skapa trovärdiga karaktärer som publiken kommer vilja följa under en lång tid, säger Josefine Tengblad dramachef TV4.

12 år efter Åsa Larssons deckardebut med bästsäljaren Solstorm är det dags för fyra av hennes hyllade och omtyckta deckarromaner att få nytt liv med Ida Engvoll i rollen som Larssons hjältinna Rebecka Martinsson. Filmatiseringen, med manus av Mattias Grosin och Henrik Engström, inleds i augusti och spelplatsen är Norrbotten och Kiruna där Åsa Larsson själv växt upp. För regi står Fredrik Edfeldt som nominerats till guldbagge för Flickan och vunnit flera prestigefyllda priser utomlands. Edfeldt stod även för regi till Blå ögon.

-  Att få möjligheten att filmatisera Åsa Larssons böcker är fantastiskt. Hennes helt unika karaktärer och miljöskildringar från norra Sverige saknar motstycke i svensk litteratur, säger Daniel Gylling producent Yellow Bird.

Åsa Larssons deckarromaner kretsar kring Rebecka Martinsson (Ida Engvoll), juristen och ensamvargen som inte riktigt funnit sig själv trots stora framgångar på en advokatfirma i Stockholm. När en kär vän från barndomen i Kiruna oväntat går bort reser Rebecka ”hem” för första gången på fyra år för att vara med på begravningen. Rebecka får en magkänsla av att hennes vän inte förolyckats och kan inte slita sig från platsen förrän hon fått svar. Hon kontaktar Kirunapolisen och sin gamla skolkamrat, Anna-Maria Mella som numera jobbar där som polis, som ser till att utredningen öppnas på nytt. Rebecka och Kirunapolisen med Mella och kompanjonen Sven-Erik Stålnacke i spetsen dras in i en gastkramande jakt på en mördare som visar sig kunna mörda igen - samtidigt som Rebecka tvingas möta ett fruktansvärt trauma som en gång fick henne att överge sin hembygd.

I Stockholm väntar Rebeckas kollega och tillika partner på att Rebecka ska komma hem och ta sitt ansvar som delägare och älskarinna, men det är något som skaver hos Rebecka. Vilket liv är det hon egentligen vill leva? I Kiruna faller flera pusselbitar på plats som gör att Rebecka succesivt börjar få ihop bilden av sig själv.

-  Jag är verkligen otroligt nyfiken på vad Ida Engvoll ska göra för en Rebecka Martinsson. Hon blir hur fin som helst, tror jag. Det känns som om hela projektet är i goda händer. Tänk. Det här trodde man inte när man var en grå skattejurist som satt på sin kammare och plitade, säger Åsa Larsson.

Filmerna produceras av Yellow Bird i samproduktion med TV4-Gruppen, ARD Degeto och Filmpool Nord.

Följande böcker filmatiseras:

  • Det blod som spillts (2004)
  • Svart stig (2006)
  • Till dess din vrede upphör (2008)
  • Till offer åt Molok (2012)

Åsa Larsson, född 1966, är skattejuristen som blev författare. Hon debuterade med kriminalromanen Solstorm 2003 som därefter filmatiserades med Isabella Scorupco i huvudrollen. Uppföljaren, Det blod som spillts, utsågs till årets bästa svenska kriminalroman 2004. Det har hittills blivit fem kriminalromaner om Rebecka Martinsson som har översatts till 26 språk. Dessutom har Larsson skrivit ett antal noveller som utspelas i Kiruna vid förra sekelskiftet, bland andra Guds starka arm och Systrarna Hietala.

1:21
Spela
Välkomna till TV4, De Vet Du!

De Vet Du till TV4-Gruppens nya talangnätverk

Musik- och humorgruppen De Vet Du – ett av Sveriges största Youtube-fenomen med miljontals visningar – blir första värvningen till TV4-Gruppens nystartade...

Musik- och humorgruppen De Vet Du – ett av Sveriges största Youtube-fenomen med miljontals visningar – blir första värvningen till TV4-Gruppens nystartade talangnätverk som ska ge ung svensk talang möjlighet att utvecklas och växa både innehålls- och affärsmässigt.

Värvningen av musik- och humorgruppen De Vet Du, som har miljontals visningar på Youtube i bagaget, till det nya talangnätverket blir startskottet för TV4-Gruppens satsning på ett eget MCN, Multi Channel Network. Målet är att samla Sveriges bästa innehållsskapare på digitala plattformar och ge dem möjligheten att växa och utvecklas med TV4-Gruppens nätverk, erfarenhet och muskler i ryggen.

- Vi började larva oss med kameran på mobilen för typ fem år sen och nu har vi chansen att bli ÄKTA TV-profiler som PETER JIHDE. Det känns fantastiskt kul. Framför allt att TV4 valt att satsa på just oss är vi riktigt STOLTA över. Nästan pin faktiskt. Alltså vi är typ röda i facet dygnet runt pga stolta nu. Och vi ska sätta TV4-loggor på våra profilbilder på Facebook haha! Vi älskar TV och det kommersiella och TV4 är bäst på det i Sverige, säger De Vet Du.

Genom talangnätverket kan TV4-Gruppen också knyta ihop ung talang på nya plattformar med det stora annonsörsnätverk som TV4 har. Målet är att bli en ”one stop shop”, där annonsmarknaden och talangerna kan mötas och hitta skräddarsydda lösningar som gynnar båda parter, exempelvis genom sampaketering och branded content.

- Vi är oerhört glada och stolta över att De Vet Du väljer att bli först ut i vår MCN-satsning. Deras ambition och passion för det de gör är fantastisk, och vi ser en rad spännande projekt där vi tillsammans kan stärka och utveckla deras talang och karriär. Med Sveriges största broadcaster i ryggen och det nätverk som finns runt oss finns massor av möjligheter att göra just det, både för De Vet Du och för andra talanger som vill växa, säger Maria Wiss, ansvarig för TV4:s MCN-satsning.

Är du innehållsskapare eller har en programidé? Hör av dig till oss här.

Spela
Solsidanfavoriter: Anna & Alex

Mia Skäringer: "Jag sitter här och blir kåt!"

Här har vi samlat oemotståndliga guldkorn med Mia Skäringer.

Här har vi samlat oemotståndliga guldkorn med Mia Skäringer.

De bästa citaten av Mia Skäringers karaktärer från Solsidan och Ack Värmland:

Mia Skäringer som Tabita från Mia på Grötö:

Mia Skäringer i Hellenius hörna: "Den ena sexscenen efter den andra"

Sånglektion med Carola i Mia på Grötö:

Se fler klipp med Mia Skäringer HÄR

Pilou Asbæk som Didrich och Jakob Oftebro som Laust.
Visa bildspel

Drama-frossa hos TV4 i sommar

När de ljumma sommarkvällarna hägrar verkar vi svenskar vara mer benägna än någonsin att krypa upp i tv-soffan framför en bra serie. Därför har TV4 dramasatsat...

När de ljumma sommarkvällarna hägrar verkar vi svenskar vara mer benägna än någonsin att krypa upp i tv-soffan framför en bra serie. Därför har TV4 dramasatsat i år och sommartablån bjuder på flera internationella seriefavoriter såsom norska kriminaldramat Tredje ögat och 1864, ett kritikerrosat kärleks- och krigsdrama om det dansk-tyska kriget.

Detta - och mycket mer - bjuder sommarens dramatablå på:

Tredje ögat 
Premiär i TV4 tisdagen den 23 juni klockan 21.00
Fyra och ett halvt år efter försvinnandet av kommissarie Viggo Lusts (Kyrre Haugen Sydness) dotter är ingenting sig likt. Vardagen lunkar på som vanligt, men inom Viggo verkar desperation efter att hitta sin egen dotter öka i takt med att han löser fler och fler fall. Får kommissarie Lust återförenas med sin dotter? Det återstår att se.
Serien i åtta delar har rosats av kritiker i sitt hemland Norge och vunnit priser såsom det norska prestigepriset Gullruten.
Till programmet i TV4 Play

1864
Premiär i TV4 torsdagen den 25 juni klockan 21.00
I 1864 flyter blod under det rådande dansk-tyska kriget och de två bröderna Laust (Jakob Oftebro) och Peter (Jens Sætter-Lassen) tar värvning för att strida för sitt fädernesland. Det hela kompliceras av att de båda förälskat sig i sin gårdsherres dotter – och snart utspelas ett intensivt drama om krig, kärlek och maktgalenhet. För regi står den kritikerrosade regissören Ole Bornedal och serien sändes under våren i BBC. Under fyra torsdagar i sommar får tittarna förkovra sig i denna nagelbitare.
Flerfaldigt nominerad i 2015 års upplaga av Robert Awards – bland annat för bästa skådespelare och som bästa danska TV-serie. För regi står den danske stjärnregissören Ole Bornedal och i rollerna ses bland andra Pilou AsbækSarah-Sofie Boussnina och Bent Mejding.
Till programmet i TV4 Play

Tyst vittne
Säsongsstart i TV4 fredag den 3 juli klockan 21.00
Ingen sommar utan ett brittiskt kriminaldrama. I Tyst vittne får tittarna följa det rättspatologteamet vid London University och deras nervkittlande mordutredningar där offrens kroppar bär hemligheter bara en riktigt dedikerad patolog kan avslöja. TV4 sänder just nu sjunde säsongen av serien – hela säsongen finns att hitta i TV4 Play.
Till programmet i TV4 Play

Morden i Sandhamn
Reprisstart i TV4 söndag den 21 juni klockan 21.00
Baserad på Viveca Stens mordspäckade böcker om stockholmsskärgårdens sommarpärla har Morden i Sandhamn blivit en svensk favorit. Kriminalinspektör Thomas Andreasson (Jakob Cedergren) löser mord mitt i den svenska sommaridyllen Sandhamn och får oväntad hjälp av den juristen och sommargästen Nora Linde (Alexandra Rapaport). Deras samarbete leder till mer än vad någon av dem kunnat föreställa sig. I övriga framträdande roller ses Jonas Malmsjö och Anki Lidén.
Till programmet i TV4 Play

Johan Falk
Reprisstart i Sjuan fredag den 21 augusti klockan 22.00
I början av serien flyttar Johan Falk (Jakob Eklund) flyttar hem till Göteborg efter att ha jobbat i fem år vid Europol i Haag. Han har fått en tjänst på den framgångsrika specialenheten GSI, Gruppen för särskilda insatser. Där ska han och hans kollegor punktmarkera den grova brottslighet som på senaste tiden eskalerat i Göteborg. Filmserien om Johan Falk bygger på verkliga polisfall.
Till programmet i TV4 Play

Även TV4 Play har ett dramafyllt utbud i sommar med serier såsom Wallander säsong 2, Kommissarie GentlyPoirotDicte säsong 1 och 2, Beck säsong 1-4, Johan Falk säsong 1 och 2, Irene HussAnnika Bengtzon och Maria Wern.

 

Så skaffar du TV12

Så skaffar du TV12 - en lite roligare kanal.

Så skaffar du TV12 - en lite roligare kanal.

TV12 – en lite roligare TV-kanal med fokus på humor, film och sport. Hos oss är kvaliteten det absolut viktigaste för att du ska bli både överraskad och underhållen. Våra humorprogram bjuder in till både leenden och skrattfester. Och i vår Tio-Bio blandar vi klassikerna som du vill se om och om igen. Dessutom kommer vi att följa de stora mästerskapen under året, för vi älskar sport, spänning och allt annat som sätter guldkant på din TV-stund. Välkommen till TV12 och hitta dina favoriter.

Så skaffar du TV12

Boxer
TV12 visas på kanalplats 41. Kanalen finns i alla paket. Gör en kanalsökning för att få rätt kanalnamn!
Webbplats: www.boxer.se
Kundtjänst på telefon: 0771-21 10 00

Bredbandsbolaget
TV12 visas på kanalplats 12. Kanalen ingår i T-1 Bas.
Webbplats: www.bredbandsbolaget.se
Kundtjänst på telefon: 0770-777 000

Canal Digital kabel
TV12 visas på kanalplats 12. Kanalen ingår i T-1 Bas.
Webbplats: www.canaldigitalkabel.se
Kundtjänst på telefon: 0770 - 11 55 11.

Canal Digital satellit
TV12 visas på kanalplats 12. Kanalen ingår i Lokalpaketet och Familjepaketet.
Webbplats: www.canaldigital.se
Kundtjänst på telefon: 0770-33 22 11.

Com Hem
TV12 visas på kanalplats 12. Kanalen ingår i Extra Large, Large och Medium 8 Favoriter, och även i samtliga TiVo-paket.
Webbplats: www.comhem.se
Kundtjänst på telefon: 0771-55 00 00.

Sappa
Webbplats: www.sappa.se
Kundtjänst på telefon: 0774-444 744.

Tele2
TV12 visas på kanalplats 22. Kanalen ingår i Sportpaketet, Maxpaketet, TV4-paketet samt är valbar i Mix-paketen.
Webbplats: www.tele2.se
Kundtjänst på telefon: 0200-25 25 25.

Telia
TV12 visas på kanalplats 15. Kanalen ingår i Lagom, och Stor, TV4 Paketet samt valbar i Mixa. Dessutom ingår kanalen i Play+ Stor.
Webbplats: www.telia.se
Kundtjänst på telefon: 90 200

Viasat
TV12 visas på kanalplats 34. Kanalen ingår i Viasat Sport.
Webbplats: www.viasat.se
Kundtjänst på telefon: 0200-219 219.

TV4 Play Premium
Du kan även se kanalen live på datorn, surfplattan och mobilen med TV4 Play Premium

Visa fler
 
NU
 
Visa hela tablån