TV4

Senaste från TV4

1:44
Spela
Zara Larsson sjunger My heart will go on i finalen av Talang 2008

Så började allt för superstjärnan Zara Larsson

Zara Larsson är en av de mest omtalade svenska artisterna just nu, men få vet hur allt började för den unga stjärnan.

Zara Larsson är en av de mest omtalade svenska artisterna just nu, men få vet hur allt började för den unga stjärnan.

En något äldre Zara Larsson sjunger sin senaste singel Lush life i Nyhetsmorgon

Zara Larsson i studion med Laila Bagge

Zara Larsson berättar för Malou von Sivers om drömmen att bli stjärna

En ung Zara Larsson sjunger A moment like this

Se fler klipp med Zara Larsson här.

Iskyla och midnattssol när Åsa Larssons omtyckta deckarromaner filmatiseras

I augusti inleds filmatiseringen av Åsa Larssons deckarromaner om advokaten Rebecka Martinsson, polisinspektör Anna-Maria Mella och kollegan Sven-Erik Stålnacke.

I augusti inleds filmatiseringen av Åsa Larssons deckarromaner om advokaten Rebecka Martinsson, polisinspektör Anna-Maria Mella och kollegan Sven-Erik Stålnacke.

I huvudrollen som Rebecka Martinsson ses Ida Engvoll, känd från bland annat Mig äger ingen, Maria Lang, Beck och Arne Dahl. Historierna utspelar sig i karg norrbottnisk miljö i glesbygden runt Kiruna och är fyllda av ondska, hämnd och mord. Totalt filmatiseras fyra böcker. Samtliga filmer produceras av Yellow Bird och ska sändas i TV4.

-  Åsa Larsson har via sina mordgåtor lyckats fånga en unik mix av ödesmättad spänning i en spektakulärt vacker miljö. Målet för oss är att skapa trovärdiga karaktärer som publiken kommer vilja följa under en lång tid, säger Josefine Tengblad dramachef TV4.

12 år efter Åsa Larssons deckardebut med bästsäljaren Solstorm är det dags för fyra av hennes hyllade och omtyckta deckarromaner att få nytt liv med Ida Engvoll i rollen som Larssons hjältinna Rebecka Martinsson. Filmatiseringen, med manus av Mattias Grosin och Henrik Engström, inleds i augusti och spelplatsen är Norrbotten och Kiruna där Åsa Larsson själv växt upp. För regi står Fredrik Edfeldt som nominerats till guldbagge för Flickan och vunnit flera prestigefyllda priser utomlands. Edfeldt stod även för regi till Blå ögon.

-  Att få möjligheten att filmatisera Åsa Larssons böcker är fantastiskt. Hennes helt unika karaktärer och miljöskildringar från norra Sverige saknar motstycke i svensk litteratur, säger Daniel Gylling producent Yellow Bird.

Åsa Larssons deckarromaner kretsar kring Rebecka Martinsson (Ida Engvoll), juristen och ensamvargen som inte riktigt funnit sig själv trots stora framgångar på en advokatfirma i Stockholm. När en kär vän från barndomen i Kiruna oväntat går bort reser Rebecka ”hem” för första gången på fyra år för att vara med på begravningen. Rebecka får en magkänsla av att hennes vän inte förolyckats och kan inte slita sig från platsen förrän hon fått svar. Hon kontaktar Kirunapolisen och sin gamla skolkamrat, Anna-Maria Mella som numera jobbar där som polis, som ser till att utredningen öppnas på nytt. Rebecka och Kirunapolisen med Mella och kompanjonen Sven-Erik Stålnacke i spetsen dras in i en gastkramande jakt på en mördare som visar sig kunna mörda igen - samtidigt som Rebecka tvingas möta ett fruktansvärt trauma som en gång fick henne att överge sin hembygd.

I Stockholm väntar Rebeckas kollega och tillika partner på att Rebecka ska komma hem och ta sitt ansvar som delägare och älskarinna, men det är något som skaver hos Rebecka. Vilket liv är det hon egentligen vill leva? I Kiruna faller flera pusselbitar på plats som gör att Rebecka succesivt börjar få ihop bilden av sig själv.

-  Jag är verkligen otroligt nyfiken på vad Ida Engvoll ska göra för en Rebecka Martinsson. Hon blir hur fin som helst, tror jag. Det känns som om hela projektet är i goda händer. Tänk. Det här trodde man inte när man var en grå skattejurist som satt på sin kammare och plitade, säger Åsa Larsson.

Filmerna produceras av Yellow Bird i samproduktion med TV4-Gruppen, ARD Degeto och Filmpool Nord.

Följande böcker filmatiseras:

  • Det blod som spillts (2004)
  • Svart stig (2006)
  • Till dess din vrede upphör (2008)
  • Till offer åt Molok (2012)

Åsa Larsson, född 1966, är skattejuristen som blev författare. Hon debuterade med kriminalromanen Solstorm 2003 som därefter filmatiserades med Isabella Scorupco i huvudrollen. Uppföljaren, Det blod som spillts, utsågs till årets bästa svenska kriminalroman 2004. Det har hittills blivit fem kriminalromaner om Rebecka Martinsson som har översatts till 26 språk. Dessutom har Larsson skrivit ett antal noveller som utspelas i Kiruna vid förra sekelskiftet, bland andra Guds starka arm och Systrarna Hietala.

1:21
Spela
Välkomna till TV4, De Vet Du!

De Vet Du till TV4-Gruppens nya talangnätverk

Musik- och humorgruppen De Vet Du – ett av Sveriges största Youtube-fenomen med miljontals visningar – blir första värvningen till TV4-Gruppens nystartade...

Musik- och humorgruppen De Vet Du – ett av Sveriges största Youtube-fenomen med miljontals visningar – blir första värvningen till TV4-Gruppens nystartade talangnätverk som ska ge ung svensk talang möjlighet att utvecklas och växa både innehålls- och affärsmässigt.

Värvningen av musik- och humorgruppen De Vet Du, som har miljontals visningar på Youtube i bagaget, till det nya talangnätverket blir startskottet för TV4-Gruppens satsning på ett eget MCN, Multi Channel Network. Målet är att samla Sveriges bästa innehållsskapare på digitala plattformar och ge dem möjligheten att växa och utvecklas med TV4-Gruppens nätverk, erfarenhet och muskler i ryggen.

- Vi började larva oss med kameran på mobilen för typ fem år sen och nu har vi chansen att bli ÄKTA TV-profiler som PETER JIHDE. Det känns fantastiskt kul. Framför allt att TV4 valt att satsa på just oss är vi riktigt STOLTA över. Nästan pin faktiskt. Alltså vi är typ röda i facet dygnet runt pga stolta nu. Och vi ska sätta TV4-loggor på våra profilbilder på Facebook haha! Vi älskar TV och det kommersiella och TV4 är bäst på det i Sverige, säger De Vet Du.

Genom talangnätverket kan TV4-Gruppen också knyta ihop ung talang på nya plattformar med det stora annonsörsnätverk som TV4 har. Målet är att bli en ”one stop shop”, där annonsmarknaden och talangerna kan mötas och hitta skräddarsydda lösningar som gynnar båda parter, exempelvis genom sampaketering och branded content.

- Vi är oerhört glada och stolta över att De Vet Du väljer att bli först ut i vår MCN-satsning. Deras ambition och passion för det de gör är fantastisk, och vi ser en rad spännande projekt där vi tillsammans kan stärka och utveckla deras talang och karriär. Med Sveriges största broadcaster i ryggen och det nätverk som finns runt oss finns massor av möjligheter att göra just det, både för De Vet Du och för andra talanger som vill växa, säger Maria Wiss, ansvarig för TV4:s MCN-satsning.

Är du innehållsskapare eller har en programidé? Hör av dig till oss här.

Spela
Solsidanfavoriter: Anna & Alex

Mia Skäringer: "Jag sitter här och blir kåt!"

Här har vi samlat oemotståndliga guldkorn med Mia Skäringer.

Här har vi samlat oemotståndliga guldkorn med Mia Skäringer.

De bästa citaten av Mia Skäringers karaktärer från Solsidan och Ack Värmland:

Mia Skäringer som Tabita från Mia på Grötö:

Mia Skäringer i Hellenius hörna: "Den ena sexscenen efter den andra"

Sånglektion med Carola i Mia på Grötö:

Se fler klipp med Mia Skäringer HÄR

Pilou Asbæk som Didrich och Jakob Oftebro som Laust.
Visa bildspel

Drama-frossa hos TV4 i sommar

När de ljumma sommarkvällarna hägrar verkar vi svenskar vara mer benägna än någonsin att krypa upp i tv-soffan framför en bra serie. Därför har TV4 dramasatsat...

När de ljumma sommarkvällarna hägrar verkar vi svenskar vara mer benägna än någonsin att krypa upp i tv-soffan framför en bra serie. Därför har TV4 dramasatsat i år och sommartablån bjuder på flera internationella seriefavoriter såsom norska kriminaldramat Tredje ögat och 1864, ett kritikerrosat kärleks- och krigsdrama om det dansk-tyska kriget.

Detta - och mycket mer - bjuder sommarens dramatablå på:

Tredje ögat 
Premiär i TV4 tisdagen den 23 juni klockan 21.00
Fyra och ett halvt år efter försvinnandet av kommissarie Viggo Lusts (Kyrre Haugen Sydness) dotter är ingenting sig likt. Vardagen lunkar på som vanligt, men inom Viggo verkar desperation efter att hitta sin egen dotter öka i takt med att han löser fler och fler fall. Får kommissarie Lust återförenas med sin dotter? Det återstår att se.
Serien i åtta delar har rosats av kritiker i sitt hemland Norge och vunnit priser såsom det norska prestigepriset Gullruten.
Till programmet i TV4 Play

1864
Premiär i TV4 torsdagen den 25 juni klockan 21.00
I 1864 flyter blod under det rådande dansk-tyska kriget och de två bröderna Laust (Jakob Oftebro) och Peter (Jens Sætter-Lassen) tar värvning för att strida för sitt fädernesland. Det hela kompliceras av att de båda förälskat sig i sin gårdsherres dotter – och snart utspelas ett intensivt drama om krig, kärlek och maktgalenhet. För regi står den kritikerrosade regissören Ole Bornedal och serien sändes under våren i BBC. Under fyra torsdagar i sommar får tittarna förkovra sig i denna nagelbitare.
Flerfaldigt nominerad i 2015 års upplaga av Robert Awards – bland annat för bästa skådespelare och som bästa danska TV-serie. För regi står den danske stjärnregissören Ole Bornedal och i rollerna ses bland andra Pilou AsbækSarah-Sofie Boussnina och Bent Mejding.
Till programmet i TV4 Play

Tyst vittne
Säsongsstart i TV4 fredag den 3 juli klockan 21.00
Ingen sommar utan ett brittiskt kriminaldrama. I Tyst vittne får tittarna följa det rättspatologteamet vid London University och deras nervkittlande mordutredningar där offrens kroppar bär hemligheter bara en riktigt dedikerad patolog kan avslöja. TV4 sänder just nu sjunde säsongen av serien – hela säsongen finns att hitta i TV4 Play.
Till programmet i TV4 Play

Morden i Sandhamn
Reprisstart i TV4 söndag den 21 juni klockan 21.00
Baserad på Viveca Stens mordspäckade böcker om stockholmsskärgårdens sommarpärla har Morden i Sandhamn blivit en svensk favorit. Kriminalinspektör Thomas Andreasson (Jakob Cedergren) löser mord mitt i den svenska sommaridyllen Sandhamn och får oväntad hjälp av den juristen och sommargästen Nora Linde (Alexandra Rapaport). Deras samarbete leder till mer än vad någon av dem kunnat föreställa sig. I övriga framträdande roller ses Jonas Malmsjö och Anki Lidén.
Till programmet i TV4 Play

Johan Falk
Reprisstart i Sjuan fredag den 21 augusti klockan 22.00
I början av serien flyttar Johan Falk (Jakob Eklund) flyttar hem till Göteborg efter att ha jobbat i fem år vid Europol i Haag. Han har fått en tjänst på den framgångsrika specialenheten GSI, Gruppen för särskilda insatser. Där ska han och hans kollegor punktmarkera den grova brottslighet som på senaste tiden eskalerat i Göteborg. Filmserien om Johan Falk bygger på verkliga polisfall.
Till programmet i TV4 Play

Även TV4 Play har ett dramafyllt utbud i sommar med serier såsom Wallander säsong 2, Kommissarie GentlyPoirotDicte säsong 1 och 2, Beck säsong 1-4, Johan Falk säsong 1 och 2, Irene HussAnnika Bengtzon och Maria Wern.

 

Så skaffar du TV12

Så skaffar du TV12 - en lite roligare kanal.

Så skaffar du TV12 - en lite roligare kanal.

TV12 – en lite roligare TV-kanal med fokus på humor, film och sport. Hos oss är kvaliteten det absolut viktigaste för att du ska bli både överraskad och underhållen. Våra humorprogram bjuder in till både leenden och skrattfester. Och i vår Tio-Bio blandar vi klassikerna som du vill se om och om igen. Dessutom kommer vi att följa de stora mästerskapen under året, för vi älskar sport, spänning och allt annat som sätter guldkant på din TV-stund. Välkommen till TV12 och hitta dina favoriter.

Så skaffar du TV12

Boxer
TV12 visas på kanalplats 41. Kanalen finns i alla paket. Gör en kanalsökning för att få rätt kanalnamn!
Webbplats: www.boxer.se
Kundtjänst på telefon: 0771-21 10 00

Bredbandsbolaget
TV12 visas på kanalplats 12. Kanalen ingår i T-1 Bas.
Webbplats: www.bredbandsbolaget.se
Kundtjänst på telefon: 0770-777 000

Canal Digital kabel
TV12 visas på kanalplats 12. Kanalen ingår i T-1 Bas.
Webbplats: www.canaldigitalkabel.se
Kundtjänst på telefon: 0770 - 11 55 11.

Canal Digital satellit
TV12 visas på kanalplats 12. Kanalen ingår i Lokalpaketet och Familjepaketet.
Webbplats: www.canaldigital.se
Kundtjänst på telefon: 0770-33 22 11.

Com Hem
TV12 visas på kanalplats 12. Kanalen ingår i Extra Large, Large och Medium 8 Favoriter, och även i samtliga TiVo-paket.
Webbplats: www.comhem.se
Kundtjänst på telefon: 0771-55 00 00.

Sappa
Webbplats: www.sappa.se
Kundtjänst på telefon: 0774-444 744.

Tele2
TV12 visas på kanalplats 22. Kanalen ingår i Sportpaketet, Maxpaketet, TV4-paketet samt är valbar i Mix-paketen.
Webbplats: www.tele2.se
Kundtjänst på telefon: 0200-25 25 25.

Telia
TV12 visas på kanalplats 15. Kanalen ingår i Lagom, och Stor, TV4 Paketet samt valbar i Mixa. Dessutom ingår kanalen i Play+ Stor.
Webbplats: www.telia.se
Kundtjänst på telefon: 90 200

Viasat
TV12 visas på kanalplats 34. Kanalen ingår i Viasat Sport.
Webbplats: www.viasat.se
Kundtjänst på telefon: 0200-219 219.

TV4 Play Premium
Du kan även se kanalen live på datorn, surfplattan och mobilen med TV4 Play Premium

Bröllopsyra hela dagen!

Under hela morgonen följer vi den fest som älvdalsborna ordnat under rubriken Älska Älvdalen - en hyllning till brudparet Carl Philip och inte minst Sofia,...

Under hela morgonen följer vi den fest som älvdalsborna ordnat under rubriken Älska Älvdalen - en hyllning till brudparet Carl Philip och inte minst Sofia, bygdens egna dotter som snart blir prinsessa.
Vi är också på plats vid Slottet i Stockholm.

TV4 söker "Riktiga karlar"

Karlakarlar hatar grönsaker, träning och hälsotips. Idrott är något man ser på TV. Riktiga män är stolta över sina kaggar och har inga problem med att vågen...

Karlakarlar hatar grönsaker, träning och hälsotips. Idrott är något man ser på TV. Riktiga män är stolta över sina kaggar och har inga problem med att vågen visar en bra bit över 100 kilo. Öl, snabbmat, snacks och jätteportioner är vardag vilket i sin tur orsakar en rad sjukdomar och som gör dessa män äldre än vad de egentligen är.

TV4 vill nu att ta reda på vad som behövs för att motivera fem smått överviktiga, typiska ”riktiga män” att göra sig av med sin ohälsosamma livsstil. Frågan är om de är beredda att göra sig av med sina gamla, osunda vanor och bevisa att de är riktiga män?

Vägen mot målet kommer att kantas av en rad utmaningar, både fysiska och mentala. Här handlar det om att göra sådant som dessa killar absolut inte är vana vid. Som att springa uppför en backe eller äta broccoli. Men resultatet kommer att visa att allt slit inte varit förgäves. Till slut ser vi fem män som gått från riktigt usel form till riktigt hälsosamma, och som har förändrat sina attityder om vad det egentligen betyder att vara just En riktig man

Känner du en riktig karl som behöver byta livsstil? Kanske din man, sambo, pappa eller son! Tveka inte att söka genom att skicka ett mail till casting_se@nordiskfilmtv.com

Vi behöver veta:

- Namn

- Fullständig adress

- Personnummer

- Ålder

- Kontaktuppgifter

- Yrke

- Civilstånd

- Namn och kontaktuppgifter till partner

- Har du barn? Om ja, antal och ålder

- Beskriv hur du bor

- Vad gör du helst när du är ledig?

- Intressen/Hobbys

- Favoritmat och favoritdryck

- Röker/snusar du? 

- Beskriv dina kostvanor och träningsvanor

- Har du tränat mycket tidigare? Om ja, vad och hur ofta?

- Vad skulle det betyda för dig att komma i form?

- Är du tillgänglig för inspelning augusti-oktober 2015?

- Har du någon gång medverkat i något annat tv-sammanhang? Om ja, när och vad?

Kom ihåg att bifoga två bilder på deltagaren. 

Var med och påverka med panelen.se

Som medlem i panelen.se är du direkt inblandad i medie- och produktutveckling. Du påverkar också framtida programkoncept och kampanjer. Din röst gör skillnad.

Som medlem i panelen.se är du direkt inblandad i medie- och produktutveckling. Du påverkar också framtida programkoncept och kampanjer. Din röst gör skillnad.

En nyckelfråga för företag är att bättre förstå konsumenternas behov och åsikter. Det är därför viktigt att regelbundet fråga konsumenter om deras uppfattning aktuella frågor som innehållet i TV4-Gruppens kanaler eller hur företag borde tänkte för att göra sina produkter och tjänster bättre. Det enda du behöver göra är att svara på ett antal frågor som då och då skickas till dig via mejl. Och självklart får du ersättning för att du lånar ut din åsikt. 

Vill du också vara med och påverka? Registrera dig redan idag! Här kan du signa upp dig.

Vill du veta mer om Panelen.se? Klicka här.

Panelen.se skapades 2007 som ett samarbete mellan TV4-Gruppen och undersökningsföretaget Nepa.

Organisationerna som arbetar för bättre förhållanden i de tiggande EU-migranternas hemländer

Under senare år har antalet tiggande EU-migranter ökat markant och det är ett fenomen som rör upp känslor. Många känner medlidande och frustration och undrar...

Under senare år har antalet tiggande EU-migranter ökat markant och det är ett fenomen som rör upp känslor. Många känner medlidande och frustration och undrar vad som kan göras för att på längre sikt förändra situationen och förhållandena i EU-migranternas hemländer. Här nedan finns en lista med några av de organisationer som bedriver ett socialt, humanitärt arbete i Rumänien och i Bulgarien. De behöver Din hjälp!

CAMINUL FELIX RUMÄNIEN
Familjebyar i Rumänien för övergivna barn. Jordbruk, utbildningsprogram samt arbetsträning.
www.caminulfelix.com

EFI FADDER RUMÄNIEN
Ge övergivna barn en framtid. Skola, daglig verksamhet och hjälp att integreras i samhället.
http://www.efifadder.se

HJÄRTA TILL HJÄRTA BULGARIEN RUMÄNIEN
Långsiktigt biståndsarbete för romer, fokus skolgång, hälsovård, försörjning och legala rättigheter.
http://hjartatillhjarta.se

ERIKSHJÄLPEN RUMÄNIEN
Långsiktigt arbete mot den systematiska diskrimineringen av romer, för en social inkludering i det rumänska samhället.
http://www.erikshjalpen.se

SAM-HJÄLP BULGARIEN RUMÄNIEN
Driver ett stort antal sociala projekt som barnhem, matbespisningar och fosterhem.
http://www.samhjalp.se

RÖDA KORSET BULGARIEN RUMÄNIEN
Organisationen har ett världsomspännande nätverk så kan vi hjälpa på ett sätt som ingen annan kan.
http://www.redcross.se/

Visa fler
 
NU
 
Visa hela tablån