TV4

Senaste från TV4

Testa tv-kanalen Sjuan gratis - så gör du

Nu har du chansen att följa nya säsongen av Hela Sverige Bakar och Dallas då både Boxer och Com Hem frivisar tv-kanalen Sjuan digitalt under perioden 18...

Nu har du chansen att följa nya säsongen av Hela Sverige Bakar och Dallas då både Boxer och Com Hem frivisar tv-kanalen Sjuan digitalt under perioden 18 augusti till 28 september. Kanalen hittar du förstås på kanalplats 7.

Sjuan visar egenproducerade och inköpta program om hobbies som mat, jakt och trädgård men även underhållning, drama och kriminalserier. Exempel på program som visas är Hela Sverige bakar, Dallas, 112 - på liv och dödDet okändaSpårlöst med flera.

För dig med antenn på taket gäller följande:
Har du normalt möjlighet att se SVT och TV4 via din tv så räcker det med att du väljer kanalplats 7 på din fjärrkontroll så kommer du till Sjuan.

För dig som bor i ett Com Hem-hus gäller följande:
Alla Com Hems kunder med en digital mottagare kan se kanalen. Du behöver alltså inte vara betalande kund för att se kanalen, utan behöver bara en tv som är Com Hem-förberedd eller en digitalbox kopplad till tv:n.
 
Hittar du inte kanalen?
1. Kontrollera att din tv är förberedd för att kunna ta emot Com Hems digitala signal samt att du valt att visa digital-tv istället för
analog tv. Mer exakta instruktioner bör gå att finna i instruktionsboken till respektive tv.
2. Det flesta digitalboxarna uppdateras automatiskt i stand by-läge. Fungerar inte det så dra ur sladden till din tv eller box 30 sekunder, så den får chansen att uppdatera utbudet.
3. Om boxen inte uppdateras efter att ha varit i stand by-läge eller strömlös så kan du behöva göra en kanalsökning. Information om hur man gör detta på respektive box hittar du här: Hur gör jag en kanalsökning på min digitalbox?

Vill du hellre titta på tv i datorn och är TV4 Play Premium-kund? Då hittar du Sjuan här

Vill du bli Premium-kund? Det blir du här

Sitt i publiken till nya programmet Bytt är Bytt

Se Renée Nybergs nya program före alla andra! Här kan du skaffa publikbiljetter och se programmet på plats.

Se Renée Nybergs nya program före alla andra! Här kan du skaffa publikbiljetter och se programmet på plats.

Nu spelas TV4’s nya underhållningsprogram ”Bytt är bytt” in med Renée Nyberg som programledare. Det är en spännande studiounderhållning där värdet på svenska folkets antikviteter står i centrum.  I programmet ska de tävlande lista ut värdet på spektakulära antikviteter. Till sin hjälp har de en antikexpert och tar de rätt beslut genom programmet kan de gå hem med en halv miljon kronor.

– När jag började på TV4 1992 så drev jag en liten antikaffär på Södermalm i Stockholm så att få kombinera mitt intresse för antikviteter med stor underhållning känns som en dröm. Jag älskar hela konceptet som bjuder på spänning och kunskap i en rolig och engagerande form, säger Renée Nyberg.

Bytt är bytt har premiär i TV4 i höst. Läs hela pressmeddelandet HÄR

Sitt i publiken

Det finns fortfarande några publikbiljetter kvar om du vill få möjlighet att se programmet före alla andra. Inspelningarna sker i Magasin 7, Frihamnen.

Onsdag 27/8, 14.45

Onsdag 27/8, 19.15

Torsdag 28/8, 14.45

Torsdag 28/8, 19.15

Lördag 30/8, 14.45

Lördag 30/8, 19.15

Söndag 31/8, 14.45

Söndag 31/8, 19.15

Klicka HÄR eller kontakta produktionsbolaget Mastiff på telefon eller mail nedan för biljetter

publikantik@mastiff.se

08-50 30 77 74

Armin Linnius är TV4:s nya sommarhallåa

Över 1000 personer sökte Sveriges mest publika sommarjobb. Och efter en tuff gallring är det nu klart vem som knep jobbet som programpresentatör. Armin...

Över 1000 personer sökte Sveriges mest publika sommarjobb. Och efter en tuff gallring är det nu klart vem som knep jobbet som programpresentatör. Armin Linnius, 24 år, från Borås är TV4:s nya sommarhallåa.
- Det känns verkligen otroligt, hade du frågat mig för några månader sen vad jag skulle jobba med i sommar så skulle jag aldrig ha gissat på hallåa, säger Armin Linnius.

I kväll debuterar Armin Linnius i TV4:s hallå. Han är den andra sommarhallåan i TV4:s historia och kommer under hela sommaren att guida tittarna genom tv-kvällarna. 

- I stenhård konkurrens stod Armin ut. Det känns fantastiskt roligt och jag är säker på att han kommer göra ett jättefint jobb i rutan. Det är häftigt att så många i hela Sverige har sökt till, vad jag tycker är, Sverige roligaste sommarjobb. Det finns otroligt mycket talang runt om i landet och det har varit ett privilegium att ta del av den, säger Nickoletta Jordö, chef för programpresentationen.

Armin Linnius är 24 år och uppvuxen i Borås. Han har läst affärsjuridik men nu senast pluggat två år på filmlinjen vid Fridhems folkhögskola.

-Det ska bli väldigt roligt att få pröva på att jobba framför en kamera istället för bakom. Jag känner mig såklart nervös, eftersom det är trots allt är en hel del människor som kommer titta när jag dyker upp. Jag hoppas verkligen att jag gör bra ifrån mig, tror det kommer bli pirrigt inför första sändningen, säger Armin Linnius. 

Arkiv: Emilia Ödling blev TV4:s sommarhallåa 2013

TV4 producerar partiledarnas tal i nya tv-formatet ”4K”

Under Almedalsveckan 2014 producerar TV4 samtliga partiledartal i Almedalen i det nya TV-formatet ”4K”. Experimentet är en del i ledet att ständigt utveckla...

Under Almedalsveckan 2014 producerar TV4 samtliga partiledartal i Almedalen i det nya TV-formatet ”4K”. Experimentet är en del i ledet att ständigt utveckla TV4 och TV4 Play inför framtidens tv-format.

Upplev framtidens tv-kvalitet i Almedalen. Besökare på TV4:s spelplats kan under Almedalsveckan 2014 uppleva alla partiledartal i det nya tv-formatet ”4K/Ultra HD”. 4K-produktionen kan enkelt beskrivas som 4 gånger så bra som vanlig HD-kvalitet.

- Vi arbetar ständigt med att utveckla TV4 och TV4 Play för framtidens tv-upplevelse. 4K-upplösning kommer vara alltmer efterfrågat och vi vill nu testa vilka nya möjligheter formatet kan erbjuda oss och våra tittare, säger Cecilia Beck-Friis, vice vd och ansvarig för teknik inom TV4-Gruppen.

Behövs det speciella kameror?
- Ja, produktionen i Almedalen filmas med en speciell kamera (SONY PMW-F55). Den avancerade tv-signalen transporteras från Almedalsparken till TV4:s studio med hjälp av fiber-kabel, berättar TV4:s digitala projektledare Jonathan Nordin.

Kan man se sändningen hemifrån?
- Ännu finns ingen känd information om när svenska tv-distributörer kommer att erbjuda 4K-sändningar till de konsumenter som har 4K-teknik i sitt hem. Produktionen i Almedalen är främst en möjlighet för besökare, på plats i Almedalen, att se och uppleva det nya formatet, fortsätter Jonathan.

Så sänder TV4 i Almedalen - se hålltiderna

Hela TV4 i en liten app

Med TV4 Play-appen i din telefon eller surfplatta kan du se dina favoritprogram från TV4 när du vill, plus massor av livesänd sport, underhållning och nyheter....

Med TV4 Play-appen i din telefon eller surfplatta kan du se dina favoritprogram från TV4 när du vill, plus massor av livesänd sport, underhållning och nyheter. Ladda ner den nu om du inte redan gjort det.

Äntligen semester och sköna sommartider och då vill man kanske inte passa en massa TV-tider. Lyckligtvis kan du ta med dig alla dina favoritprogram från TV4:s kanaler i en liten app, tillgänglig när du vill.

TV4 Play-appen kan användas i smartphones och surfplattor, både för iOS och Android. Du laddar ned appen kostnadsfritt från AppStore eller Google Play.

Titta gratis på dina TV4-favoriter

I TV4 Play-appen kan du se dina favoritprogram från TV4 helt gratis i en vecka efter första sändningsdatum. Dessutom får du tillgång till tusentals klipp ur olika program, samt kan alltid se Nyhetsmorgon och våra nyhetssändningar live.

Premium ger ännu mera

Om du verkligen vill få ut det mesta ur TV4 Play-appen rekommenderar vi ett Premiumabonnemang. Då kan du även se det mesta från Sjuan, TV12, TV4 Sport, TV4 Fakta, TV4 Komedi och TV4 Guld. De flesta avsnitt finns tillgängliga åtminstone 30 dagar efter första sändningsdatum, så du kan titta ikapp i lugn och ro.

Live i appen

Som Premiumkund kan du dessutom se massor av livesänd sport, inklusive Superettan och Damallsvenskan, och får tillgång till hela 11 TV-kanaler.

Vi bjuder på första månaden

Du kan givetvis prova TV4 Play Premium helt riskfritt - vi bjuder på de första 30 dagarna, och det finns ingen bindningstid utan du kan säga upp ditt abonnemang när du vill. Om du väljer att stanna kvar som kund kostar abonnemanget 99 kronor per månad.

Ladda ner TV4 Play-appen från AppStore eller Google Play.

Spela
Hallået vill hälsa på hemma hos dig - #tv4hosmig

Hallået vill hälsa på hemma hos dig - #tv4hosmig

TV4 vill uppleva VM-festen hemma hos DIG! Skicka din motivering till varför vi ska komma till just din fotbollstokiga familj eller ditt nördiga kompisgäng! Du skickar din motivering till tavling@tv4.se om du vill att hallåt ska komma hem till dig och sända live från ditt vardagsrum.

TV4 vill uppleva VM-festen hemma hos DIG! Skicka din motivering till varför vi ska komma till just din fotbollstokiga familj eller ditt nördiga kompisgäng! Du skickar din motivering till tavling@tv4.se om du vill att hallåt ska komma hem till dig och sända live från ditt vardagsrum.

Ulf Malmros: "Hade tänkt försöka göra något roligt för TV4"

Mia Skäringer, Björn Starrin, Ida Hallquist, Johan Östling och Sussie Eriksson är några av skådespelarna som på värmländska tar sig an rollerna i TV4:s nya...

Mia Skäringer, Björn Starrin, Ida Hallquist, Johan Östling och Sussie Eriksson är några av skådespelarna som på värmländska tar sig an rollerna i TV4:s nya komediserie Ack Värmland. Tittarna får följa med till Molkom där Anette bor med sin dotter Fanny, plötsligt en dag tar livet en ny vändning när Anette som jobbar i en personalmatsal blir ersatt av en kaffemaskin. Ulf Malmros står för manus och regi till serien.

Det är fantastiskt roligt att Uffe Malmros skapat komedin Ack Värmland unikt för TV4 och våra tittare, en dröm som går i uppfyllelse. Med Uffe vid rodret blir det så värmländskt som det bara kan bli, både Uffe och de flesta av skådespelarna har egna förankringar i Värmland. Det blir uppfriskande att få skildra en annan del av Sverige, säger Åsa Sjöberg programdirektör TV4.

Serien utspelar sig i den lilla orten Molkom i Värmland. Tittarna får bland annat lära känna Anette (Mia Skäringer), hennes dotter Fanny (Ida Hallquist) och deras slashasar till pojkvänner Ola (Björn Starrin) och Pontus (Johan Östling).

Handlingen tar sin början när Anette, som efter att ha arbetat hela sitt liv i brukets personalmatsal, blir ersatt av en kaffemaskin. Hon bestämmer sig för att ge sig ut i den tuffa egenföretagarvärlden och startar en nagel- och fotvårdssalong där hon anställer sin arbetslösa dotter Fanny som företagets ekonomiansvariga. Att starta eget blir tyvärr inte så enkelt som Anette föreställt sig. Dessutom visar det sig ganska snart att både Anette och Fanny är gravida och deras pojkvänner flyttar in i Anettes lilla radhus för att ta ansvar för det annalkande föräldraskapet.

Produktionsuppgifter:

Inspelningsstart: Augusti 2014
Sänds: 2015
Genre: Komedi
Manus: Ulf Malmros
Regi: Ulf Malmros
Producent: Anette Brantin och Jan Blomgren
Exekutiv producent, TV4: Jessica Ericstam
Produktionsbolag: Bob Film i samproduktion med Film i väst

I rollerna: Mia Skäringer, Ida Hallquist, Johan Östling, Thomas Tjerneld, Hanna Ingman, Sussie Eriksson, Lotta Tejle och Bengt Alsterlind.

Renée Nyberg leder nya höstsatsningen Bytt är bytt

Nu är det klart att Renée Nybergs första program i TV4 blir det nya underhållningsprogrammet Bytt är bytt, där de tävlande ska försöka lista ut värdet på...

Nu är det klart att Renée Nybergs första program i TV4 blir det nya underhållningsprogrammet Bytt är bytt, där de tävlande ska försöka lista ut värdet på spektakulära antikviteter.

Renée Nybergs comeback i TV4 startar i höst då hon leder det nya tävlingsprogrammet Bytt är bytt. I programmet ska de tävlande lista ut värdet på spektakulära antikviteter. Till sin hjälp har de en antikexpert och tar de rätt beslut genom programmet kan de gå hem med en halv miljon kronor.
– När jag började på TV4 1992 så drev jag en liten antikaffär på Södermalm i Stockholm så att få kombinera mitt intresse för antikviteter med stor underhållning känns som en dröm. Jag älskar hela konceptet som bjuder på spänning och kunskap i en rolig och engagerande form, säger Renée Nyberg.

I Bytt är bytt gäller det för deltagarna att hålla huvudet kallt för att lista ut det rätta värdet på olika makalösa antikviteter och under programmets gång byta till sig den antikvitet de tror är mest värd.

– De tävlande har en klurig uppgift när Andy Warhols pop-konst ställs mot ryska handgjorda urnor från 1800-talet och det är lätt att låta sig luras av föremålens ålder och ursprung. Själv bytte jag bort en kallskål för en halv miljon mot en vas från 1300-talet värd fem tusen kronor, när vi provspelade programmet, säger Renée.

Genom programmet måste de tävlande fatta stora beslut. Tar de rätt beslut kan de gå hem en halv miljon rikare – väljer de fel kan vinsten bli bara femhundra kronor. I studion finns en kunnig antikexpert som berättar allt de tävlande – och tittarna – behöver veta om föremålen, utom just värdet.

 – Det ska bli väldigt kul att återse Renée i TV4 och det känns extra roligt och spännande att vi kan göra det i ett helt nytt program. Antikviteter är ju ett stort intresse för väldigt många svenskar och att gissa värdet på gamla prylar är både engagerande och roligt så Bytt är bytt har alla förutsättningar att uppskattas av tv-publiken, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4.

Bytt är bytt är ett helt nytt originalformat från Mastiff och har sändningsstart i höst och sänds i tio episoder.

Spela
Sporten fredag 19:10

Sporten fredag 19:10

Ernst spelar in ny programserie i Toscana

Ernst Kirchsteiger är högaktuell med den nya säsongen av Sommar med Ernst som har säsongsstart torsdagen 26 juni. Men redan nu kan TV4 avslöja att han i höst...

Ernst Kirchsteiger är högaktuell med den nya säsongen av Sommar med Ernst som har säsongsstart torsdagen 26 juni. Men redan nu kan TV4 avslöja att han i höst påbörjar inspelningen av en helt ny programserie som får namnet Ernst i Toscana.

I programserien Ernst i Toscana, som spelas in i höst, får tittarna följa med Ernst Kirchsteiger till den gård i Toscana som han en vacker dag hoppas få pensionera sig på. Som nyinflyttad är det nu upp till honom att hitta sitt Toscana för att kunna svara på frågan om vem Ernst i Italien egentligen är.

– Det ska bli så fantastiskt roligt att utforska och söka efter Toscanas själ på ett personligt plan i mitt nya program. Jag vill försöka hitta kärnan i Toscana och se dess olika ansikten. Men kanske främst få svar på vad det är som gör att jag går igång och känner så starkt för denna plats, varför jag bara måste vara i Toscana, säger Ernst Kirchsteiger.

I serien ska Ernst göra sig så hemmastadd som bara han kan. Genom att han lär känna och inspireras av den toskanska matlagningen, folklivet och hantverkskulturen vill han steg för steg bli så pass integrerad att han kan sammanfatta sina kunskaper och ge tillbaka i form av en måltidsupplevelse. För att komma fram till vilken måltid han ska laga i de respektive fem avsnitten tar han avstamp i sina egna föreställningar om vad Toscana är och det blir även avsnittens teman.

– Jag har länge velat se mer av Ernst och det här programmet tror jag blir ett där vi får komma honom närmare som människa och ta del av en mer filosoferande Ernst. Tittarna älskar hans sommar- och julprogram och jag tror att detta kan komplettera dem på ett nytt och spännande sätt, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4.

Visa fler
 
NU
 
Visa hela tablån