Under sensommaren och hösten är det kräftfiskesäsong. Med den kommer också den traditionella svenska kräftfesten med god mat, dukat bord och härligt sällskap.

Vad ska man äta till kräftorna?

Sara Palmquist, tidigare redaktör på recept.nu ger oss svaret:
- Kräftor är väldigt gott men inte direkt mättande, därför tycker jag att man även ska bjuda på något mer matigt som exempelvis klassikern västerbottenpaj . Jag brukar servera nybakat bröd och en liten ostbricka. I glaset föredrar jag öl och gärna en liten nubbe att skåla med. Systembolaget har även ett välfyllt sortiment av alkoholfria drycker om man föredrar detta. När kräftskålen är tom och magarna fått vila lite brukar jag avsluta med en fromage till dessert, gärna med rårörda lingon.

Dukningen gör det lilla extra

När man nu ska äta gott i trevligt sällskap så kan det vara kul att satsa lite extra på dukningen. Inredningsbloggaren Designtjejen visar upp sin dukning med en touche av havet. Dessutom har vi snygga prylar som passar till mer än den här festen. Duka lugnt!