Vad blir det för mat

Nästa avsnitt sänds (R) i Sjuan
Spela
Vad blir det för mat del 4

Vad blir det för mat del 4

Del 4 av 8. En cykelutflykt står på agendan och Per Morberg fixar självklart matsäcken. Temat är ryskt med borstj och piroger. Barnens favorit är efterrätten, fruktspett med nougatsås, grillat på plats.

Senaste från Vad blir det för mat

Spela
Vad blir det för mat del 12

Vad blir det för mat del 12

Säsongsavslutning. Del 12 av 12. I säsongsavslutningen får Per Morberg besök av sina jaktkamrater Henrik Schyffert och Erik Haag. Per ger sig ut i trädgården...

Säsongsavslutning. Del 12 av 12. I säsongsavslutningen får Per Morberg besök av sina jaktkamrater Henrik Schyffert och Erik Haag. Per ger sig ut i trädgården och skördar säsongens sista rödbetor och serverar dem nykokta tillsammans med parmesan och pinjenötter som förrätt. Huvudrätten består av färsk torskrygg tillsammans med skirat smör och riven pepparrot. Som avslutning på måltiden gör Per sin variant av den klassiska efterrätten banana split.

Spela
Vad blir det för mat del 11

Vad blir det för mat del 11

Del 11 av 12. Per lagar husmanskost och bjuder in sin vän Martin Timell till Tullgarn. Till förrätt blir det rökt strömming med gubbröra som serveras på en bit...

Del 11 av 12. Per lagar husmanskost och bjuder in sin vän Martin Timell till Tullgarn. Till förrätt blir det rökt strömming med gubbröra som serveras på en bit mörk kavring. Huvudrätten är ett riktigt långkok, fläsklägg med rotmos. Som avslutning på middagen steker Per plättar som han serverar med vispgrädde och bär.

Spela
Vad blir det för mat del 10

Vad blir det för mat del 10

Del 10 av 12, Per lagar mat tillsammans med sin fru Inese. De ger sig ut i skogen för att plocka karljohan till en svampcarpaccio med lövtunna skivor svamp,...

Del 10 av 12, Per lagar mat tillsammans med sin fru Inese. De ger sig ut i skogen för att plocka karljohan till en svampcarpaccio med lövtunna skivor svamp, ruccola, strimlad parmesan och några stänk citron. Huvudrätten består av pasta vongole, pasta med musslor, och till efterrätt blir det citronsorbet med vodka.

Spela
Vad blir det för mat del 9

Vad blir det för mat del 9

Del 9 av 12. Per Morberg lagar en festmåltid hemma i köket på Tullgarn. På menyn står gravad rådjursfilé med smörstekta kantareller till förrätt och stuvad...

Del 9 av 12. Per Morberg lagar en festmåltid hemma i köket på Tullgarn. På menyn står gravad rådjursfilé med smörstekta kantareller till förrätt och stuvad lake med pressad potatis till huvudrätt. Till efterrätt blir det klassikern glace au four, vaniljglass mixad med sockerkaka, färska bär och maräng.

Spela
Vad blir det för mat del 8

Vad blir det för mat del 8

Del 8 av 12. Per Morberg får besök av krögaren Leif Mannerström och hans hustru Lilian. Tillsammans lagar de skaldjursburgare á la Carl XVI Gustaf, som är en...

Del 8 av 12. Per Morberg får besök av krögaren Leif Mannerström och hans hustru Lilian. Tillsammans lagar de skaldjursburgare á la Carl XVI Gustaf, som är en av kungens favoriträtter. Till huvudrätt blir det rådjursfilé med gräddstuvad spetskål och tryffel och till efterrätt lagar de en av Leifs favoriter, äppelkaka med nötter och en vaniljmättad sabayon.

Spela
Vad blir det för mat del 7

Vad blir det för mat del 7

Del 7 av 12. Per ger sig ut på en skärgårdskryssning med vännen och krögaren Jesper Taube. Tillsammans lagar de till en festmåltid i skeppsköket. Till förrätt...

Del 7 av 12. Per ger sig ut på en skärgårdskryssning med vännen och krögaren Jesper Taube. Tillsammans lagar de till en festmåltid i skeppsköket. Till förrätt blir det lerpottasill, som består av finhackad lök, ägg och matjesill. Huvudrätten består av ångbåtsbiff med en vällagad sky, stekt lök och potatis. Som avslutning på måltiden lagar de en punschtiramisu enligt ett recept från Jespers farfar, Evert Taube.

Spela
Vad blir det för mat del 6

Vad blir det för mat del 6

Del 6 av 12. Per lagar mat i utomhusköket på torpet till sin fru Inese och döttrarna Astrid och Molly. På menyn står piggvar som han steker och serverar...

Del 6 av 12. Per lagar mat i utomhusköket på torpet till sin fru Inese och döttrarna Astrid och Molly. På menyn står piggvar som han steker och serverar tillsammans med en murkelsås. Förrätten består av en räksoppa med armagnac och till efterrätt blir det fruktsallad med ett stänk champagne.

Spela
Vad blir det för mat del 5

Vad blir det för mat del 5

Del 5 av 12. Pers vänner Lars och Margit Abrahamsson som driver en restaurang i Västindien är på besök och de ska laga jerk chicken, som är grillad kyckling...

Del 5 av 12. Pers vänner Lars och Margit Abrahamsson som driver en restaurang i Västindien är på besök och de ska laga jerk chicken, som är grillad kyckling med karibiska kryddor. Till kycklingen serveras en salsa på mango, ananas och papaya och chili. Förrätten består av rökta räkor med aioli och till efterrätt blir det nyplockade smultron med sabayonne.

Spela
Vad blir det för mat del 4

Vad blir det för mat del 4

Del 4 av 12. Per Morberg flyttar ut i trädgården vid sitt torp för att laga mat på en vedeldad grill. På menyn står oxfilé provencale, men i stället för att...

Del 4 av 12. Per Morberg flyttar ut i trädgården vid sitt torp för att laga mat på en vedeldad grill. På menyn står oxfilé provencale, men i stället för att ugnsgratinera filén använder han en svets för att få till den rätta ytan. Till dessert blir det en mousse på vildhallon. Som vanligt får Per middagsgäster, i dag är det dottern Alida och svärsonen Fares Fares.

Spela
Vad blir det för mat del 3

Vad blir det för mat del 3

Del 3 av 12. Per fiskar gädda som han ska använda till kvällens middag. Det bjuds på franska queneller med parfait av egenplockade rabarber till efterrätt....

Del 3 av 12. Per fiskar gädda som han ska använda till kvällens middag. Det bjuds på franska queneller med parfait av egenplockade rabarber till efterrätt. Kvällens gäster är musikerna Kicki Danielsson och Sulo. Som tack för maten bjuder de på både gitarrspel och sång.

Visa fler
 
NU
 
Visa hela tablån