112 - luftens hjältar

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från 112 - luftens hjältar

Tjuvkika på säsongsstarten av 112 - luftens hjältar

I säsongsstarten av 112 - luftens hjältar får narkossköterskan Christel ett larm om en allvarlig skoterolycka i de jämtländska fjällen. Långt ifrån vägar och...

I säsongsstarten av 112 - luftens hjältar får narkossköterskan Christel ett larm om en allvarlig skoterolycka i de jämtländska fjällen. Långt ifrån vägar och med temperaturer kring -20 grader är Christel först på plats för att hjälpa patienten.

Klicka på bilden ovan för att se klippet.

112 - Luftens Hjältar är ett dokumentärserie från 2011.

I programmet får tittarna följa den luftburna ambulanspersonalen i Norrland. Med helikoptern till hjälp utför personalen räddningsuppdrag under extrema förhållanden i såväl ogästvänlig vildmarksterräng som i skidbackarna i Åre.

Dessutom får tittarna följa ambulansflygplanens livsviktiga funktion som det enda snabba transportalternativet för människor som är i behov av att nå några av landets största sjukhus för akutvård.

Under vinterhalvåret, när temperaturerna kan klättra ner över 30 minusgrader, jobbar ett stort antal människor med att hjälpa skadade och sjuka patienter över Norrlands väldiga ytor.

Serien sänds i 12 avsnitt med start måndag 18 april klockan 20:00 i TV4 Plus.