Början på sidans innehåll

ABBA:s återkomst

Här kan du läsa om ABBA, som återförenas och släpper sitt första album på nästan fyra decennier.

Här kan du läsa om ABBA, som återförenas och släpper sitt första album på nästan fyra decennier.

Abba-Björn om låtskrivandet: ”Det kommer in någonstans ifrån”

1 min 46 sek

Texterna kommer till mig på något konstigt sätt, säger Björn Ulvaeus. När det kommer något som är bra, hör jag det direkt. Det är så överraskande att det kommer en hel mening någonstans ifrån. Det är underbart att det är så.
Det är lättare nu än någonsin, säger Ulvaeus. Det är som att jag har byggt upp ett lager i mitt undermedvetna som jag bara kan kasta upp.

Direktrapportering

Abba-nostalgi: En ren lyckoboost

39 sek

Minns ni låtarna och vilka år de slog igenom? Här får du ett smakprov från tiden då Abba var störst.

Direktrapportering

Abba-Björn om hyllade låten: ”Linda vände sig om vinkade”

1 min 49 sek

Såklart gräver ur sina egna erfarenheter, berättar Björn Ulvaeus. Låten ”Slipping Through My Fingers” kom till mig när jag såg min äldsta dotter Lindas glädje över att gå till skolan själv. Glädjen att få göra något själv var första steget in i självständigheten, men också bort från mig, Den texten har drabbat många som varit i exakt samma situation. Det finns ett sug i den tanken.

Direktrapportering

Experten: "Nya hits att vänta från Abba"

49 sek

Nyheten att Abba släpper ett nytt album slog ned som en bomb i går. Abba-experten Carl Magnus Palm beskriver musiken som en modern version av bandets melodiska vinnarkoncept från fyrtio år sedan, och tror på åtminstone någon hitsingel då skivan Voyage kommer ut i november.

Direktrapportering

Abba-Björn om comebacken: “Var väldigt familjärt”

4 min 54 sek

Nyhetsmorgons Anders Pihlblad har varit i London och träffat Abba-medlemmen Björn Ulvaeus inför bandets stora comeback. Björn berättar om känslan som infann sig när alla fyra bandmedlemmar träffades i studion igen, 39 år efter deras senaste musik släpptes.

Direktrapportering

Så bra är Abbas nya låtar: ”De får 10 av 10”

6 min 12 sek

Igår var det så dags, det legendariska bandet Abbas har släppt sina första nya låtar på 39 år. Men hur bra är egentligen de nya låtarna? Musikjournalisten Lasse Anrell, som var med när bandets tidigare musik släpptes, ger en recension.

Direktrapportering