Aktuellinfo

Senaste nytt från TV4
Senaste nytt från TV4

Senaste från Aktuellinfo

Information om förhandlingen med Com Hem och Tele2

Just nu rapporterar flera medier om en förhandling om ett nytt avtal mellan TV4 och Com Hem. Com Hem har valt att hota med att släcka ner TV4 och C More för...

Just nu rapporterar flera medier om en förhandling om ett nytt avtal mellan TV4 och Com Hem. Com Hem har valt att hota med att släcka ner TV4 och C More för sina kunder. TV4 har erbjudit en förlängning av avtalet till samma villkor som idag fram tills den sista februari. Detta för att undvika en konflikt och att tittare och användare drabbas. Com Hems påståenden innehåller en hel del felaktigheter som är nödvändiga att förklara och bemöta.

Den pågående affärsförhandlingen mellan TV4 och Com Hem är en helt vanlig återkommande affärsförhandling som sker regelbundet mellan TV4 och operatörerna och har inte något med Telias köp av TV4 att göra. Den skiljer sig inte heller från de förhandlingar som sker regelbundet mellan andra mediehus och operatörer när ett avtal ska förlängas eller nya avtal ska tecknas. Sedan TV4 startade har det hittills aldrig skett att företagets kanaler släckts av en operatör.

Den aktuella förhandlingen som pågår handlar om att Com Hem vill ha nya rättigheter utan att betala för dem. Det är mycket olyckligt att Com Hem hotat med att släcka TV4:s kanaler som en del av sin opinionsbildning. De stora förlorarna i det spelet blir publiken som riskerar att gå miste om sina favoritprogram och nyhetssändningar i våra kanaler. TV4 för inte förhandlingar i media men förhandlar med Com Hem dagligen för att hitta en lösning med alla tittare och användare i fokus.