Steg 1. Bygga stomme
I exemplet på bilden valdes regel 45x70 till stommen för att få en bra och stabil konstruktion.

Steg 2. Bygga gjutform till gjutning av bänkskiva
Här är det viktigt att ta hänsyn till den diskho du vill montera i skivan. Hålet måste anpassas så att diskhons kanter stabilt kan vila mot skivan. För att gjuta in diskhon i skivan placeras den upp och ner i gjutformen. Om man vill ha ett överhäng, byggs skivans gjutform lite större än stommens yttermått. Yttermåtten på gjutformen anpassas så det även täcker beklädnaden och hänger över ca 1 cm.

Steg 3. Gjuta bänkskiva
Tänk på att armera noga och se till att armeringen (2 st 120x80 cm nät, delade på mitten) inte hänger ner i botten på formen som sedan blir bänkskivans ovansida. Glöm inte att armera de smala sidorna längs med vasken, använd t ex armeringsjärn 10 mm. Tänk på att när man gjuter en skiva blir ovansidan undersidan, för man vänder den alltid.

Steg 4. Lasera stomme mm
I exemplet målades hela stommen med svart täcklasyr i två omgångar, samt all beklädnad innan den monterades på stommen.  Svart täcklasyr användes för att få en halvblank yta.

Steg 5. Bygga hyllplan
Bygg invändig förvaring efter dina behov. I exemplet monterades två längsgående reglar mot vilka tvärsgående plankbitar monterades för att skapa ett hyllplan. För att få maximalt med förvaringsyta kan man låta hyllplanet löpa hela vägen mellan bakomliggande vägg och lucka, men för att lyckas med det får man anpassa plankbitar och såga till för de stolpar som bär upp stommen.

Steg 6. Lägg bänkskivan ovanpå stommen
Om man vill göra det enkelt för sig kan man lägga gjutformen uppe på den färdiga stommen. Låt den ligga i sin form i 5 dygn och vattna väl de första dagarna. Efter det demonteras kanterna på formen, varefter bänkskivan vänds på rätt håll med hjälp av minst fyra personer, skivan väger minst 130 kg när den är färdig.

Steg 7. Montera diskho & ansluta vatten
Eftersom diskhon gjöts ner i skivan, behöver den inte fixeras på annat vis. Vatten kan kopplas från vattenutkast på utsidan av huset, om man är nöjd med endast kallt vatten.

Steg 8. Klä in stommen
Klä in stommen i en stil som passar ditt hem! I exemplet valdes  svartlaserad läkt (23x36 mm) som monterades horisontellt. Det finns självklart en massa olika sätt och stilar som man kan lösa denna bit på.

Steg 9. Bygga lucka
För att få lite dold förvaring i uteköket, där manexempelvis kan ställa briketter och grillprylar kan man bygga en lucka. Luckan fäster man mot stommen med en enkel metallregel, så luckan går helt att plocka bort för att lättare komma till. För smidig åtkomst till de viktigaste sakerna kan man välja att ha en öppen del, d.v.s. utan lucka.