Brukar bli slagsmål – så blir årets Black Friday

Miljardrullningen i fara – så vill handeln göra det coronasäkert.

Köpfesten Black Friday är vanligtvis förenad med trängsel eller till och med slagsmål över vissa varor. Men i år tvingas handeln ta till nya grepp för att minska smittspridningen.

– Julklappar kommer kunder vilja handla även 2020 och vi är övertygade att julen kanske är viktigare än någonsin just i år, säger Sofia Stigmar, jurist, Svensk handel.

Hör hur handeln ska locka många kunder – och undvika smittspridning, i klippet ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.

Därför firar vi Kristi himmelfärdsdag: ”En röd dag sedan medeltiden”

Kristi himmelfärdsdag, Sveriges kanske mest kravlösa högtid firas idag.
Hur ska man egentligen fira? Är en fråga många ställer sig. Är det ut i skogen och lyssna efter göken man ska, meta fisk eller dricka öl med kompisar i en tysk park? Förr i tiden gick man ut och välsignade fälten. Just denna dag har överlevt kalenderreformen, berättar Barbro Blehr professor i etnologi som ger dig en snabbkurs i just Kristi himmelsfärd.