Sex poliser skadade vid illegal coronademontration

Hundratals protesterade i centrala Stockholm • Polisen avlägsnade demonstranter

Det är gruppen Frihet Sverige som står bakom demonstrationen "Tusenmannamarschen”. På Medborgarplatsen i Stockholm samlades omkring tusen personer för att protestera mot coronarestriktionerna i Sverige som de anser begränsar människans frihet.

Då antalet personer som samlades översteg de åtta personer som är tillåtna vid allmänna sammankomster med stöd av pandemilagen, har polisen försökt upplösa den icke tillståndsgivna sammankomsten. På sin hemsida skriver myndigheten att de förde en dialog med arrangör och deltagare för upplösandet skulle så smidigt som möjligt.

- Väldigt många som inte vill lämna frivilligt, säger TV4Nyheternas team på plats och uppger att flera gör våldsamt motstånd.

Gruppen försökte marschera till Kungsträdgården i centrala Stockholm men stoppades i höjd med guldbron vid Slussen där demonstrationen sakteliga upplöstes

- Vi tar en och en och kör bort dem en bit därifrån, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson om avlägsnandet.

Klockan 18:11 skriver polisen på sin hemsida att bland annat sex poliser skadades i insatsen, varav en fick föras till sjukhus. 50 personer avlägsnades med stöd av covid-19-lagen och en polisanmälan om våldsamt upplopp har upprättats.

Se inslaget i spelaren ovanför