Marcus om Bidens besök i Europa

”Kommer med kärleksbudskap”

Joe Biden är ute på sin första Europaresa som USA:s president. Innan G7-länderna passade Biden på att träffa den brittiske premiärministern Boris Johnson. Och det är helt andra tongångar än under Donald Trumps resa, säger Marcus Oscarsson som berättar hur de amerikanska presidentparet är ute på en så kallad kärleksturné.


Marcus Oscarsson tar upp veckans största politiska händelser i helgens svarar & förklarar bland annat det inställda mötet mellan Stefan Löfven och Nooshi Dadgostar och ger svar på tittarnas frågor.Stockholm Pride 2021 drar igång – detta händer i veckan

Idag drar Stockholm Pride igång och temat är "Nyckeln till frihet". Liksom förra året blir det ingen vanlig festival i år och inget pridetåg genom stan, men det kommer finnas fysiska evenemang. Vix Herjeryd, ordförande Stockholm Pride, går igenom vad vi kan förvänta oss av Pride-veckan.

Ryktet: Vaccinera dig och bli utkastad

Många asylsökande vågar inte vaccinera sig av rädsla att bli utvisade. Agneta Romin, ordförande för Flyktingruppen Falun och Anders Tegnell, statepidemiolog, om vad som hänt.

Så blir fysisk aktivitet roligt för barnen

Att barn är stillsittande är ett större problem än någonsin. Personlig tränare Mårten Nylén hänger i studion med barnen Livia, Leah och John hur man blandar lek och träning på ett kul sätt.