Sverige mot Norge

Här möts några av Sveriges och Norges mest framgångsrika längd- och skidskyttestjärnor i spännande landskamper. Förutom imponerande kraftmätningar delar stjärnorna även med sig av stora händelser som format deras karriärer.

Här möts några av Sveriges och Norges mest framgångsrika längd- och skidskyttestjärnor i spännande landskamper. Förutom imponerande kraftmätningar delar stjärnorna även med sig av stora händelser som format deras karriärer.

Gunde Svan och Marit Björgen programleder den nya säsongen av Sverige mot Norge

PROGRAMINFORMATION
Svenska skidlegendaren Gunde Svan får i år sällskap av den norska OS-drottningen Marit Björgen, som programledare för säsong tre av ”Sverige mot Norge” på TV4.
Programmet, där norska och svenska skidstjärnor möts i tuffa lagtävlingar, börjar spelas in utanför Oslo under nästa vecka.

I vinter på TV4 är det återigen dags för norska och svenska skidhjältar att göra upp i andra tävlingsmoment än skidspåret. Skidlegendarerna Gunde Svan och Marit Björgen programleder säsong tre av tävlingsprogrammet Sverige mot Norge.
Tillsammans kommer de att leda idrottsstjärnor genom lagtävlingar, individuella stafetter och dueller. För vinnarna i varje tävling väntar viktiga poäng och för förlorarna väntar ett straff med högt underhållningsvärde.

Marit Björgen, som är den främsta skidåkaren på damsidan någonsin med 18 VM-guld och 8 OS-guld, var en av deltagarna i fjolårets säsong. Till årets säsong gör Björgen alltså Gunde Svan sällskap i programledarrollen.

- Jag känner att Sverige mot Norge är ett program som passar mig bra, och så känns det också tryggt att veta att jag får en så pass erfaren programledare som Gunde Svan vid min sida, säger Marit Björgen,

Gunde Svan håller med och ser fram emot att jobba med Björgen.

- Det känns jätteskönt att få komma igång och jobba igen efter ett märkligt år med inställda program. Det ska såklart bli väldigt roligt att jobba ihop med Marit, hon går säkert in lika hårt för programledarrollen som hon alltid gjort för skidåkningen, säger Gunde Svan.

Sverige mot Norge ges tittarna även möjligheten att bekanta sig bättre med skidhjältarna när de båda lagen samlas vid middagsbordet för samtal och aktuella teman från idrottarnas karriärer. Programmet spelas in utanför Oslo med start under nästa vecka.

Säsong två av Sverige mot Norge – premiär 12 januari på TV4

Äntligen är det dags för revansch.
Den 12 januari är det premiär för den andra säsongen av Sverige mot Norge på TV4, där bland annat den svenska supertalangen Frida Karlsson ställs mot norska legendaren Marit Bjørgen.
- Tävla är det bästa som finns. Att få bryta av sommarträningen med att tävla, denna gång utan skidor på fötterna, går helt klart in på topplistan av det roligaste jag varit med om hittills i mitt 21-åriga liv, säger Frida Karlsson.

Här är stjärnorna som tävlar i nya säsongen av Sverige mot Norge

Frida Karlsson mot Marit Björgen. Det är en av duellerna att se fram emot i nya säsongen av Sverige mot Norge på TV4.
- Jag såg programmet förra säsongen och det såg så himla häftigt ut. Att få utmana sig själv fysiskt tillsammans med ett sådant här gäng kan inte bli annat än bra, säger svenska skidstjärnan Frida Karlsson, som är en av deltagarna i den nya säsongen av Sverige mot Norge.

Tävlingsprogrammet Sverige mot Norge – premiär 9 januari på TV4

Charlotte Kalla mot Therese Johaug och Petter Northug mot Calle Halfvarsson.
Några av Sveriges och Norges största sportprofiler medverkar i det nya tävlingsprogrammet Sverige mot Norge, som har premiär den 9 januari på TV4, TV4 Play och C More.
- Det var intensiva inspelningsdagar, men man somnade alltid fylld av energi av alla upplevelser dagarna innehöll, säger Charlotte Kalla.