Storbritannien öppnar: ”Gymmet är det folk ser mest fram emot”

Tillåtet att gå på puben igen • ”Finns en oro bland experter”

Idag öppnar stora delar av Storbritannien igen. Butiker, frisersalonger, gym, nöjesparker och uteserveringar på pubar och restauranger får ta emot gäster igen.

Vår reporter Tomas Kvarnkullen rapporterar direkt från London:

– Det finns en oro bland experter att öppningen ska leda till ett ökat antal fall, säger Tomas Kvarnkullen.

Flera steg

Måndagens lättnader verkställer det andra steget i regeringens plan för gradvis återöppning. Det första steget, som genomfördes i mars, har bland annat inneburit att skolelever har fått återvända till klassrummen och att utomhussammankomster med upp till sex personer tillåtits.

Lättnaderna gäller för landsdelen England. Skottland, Wales och Nordirland har egna planer för hur restriktionerna ska lyftas.

Se mer om öppningen i Storbritannien i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.