Statsministerns vaccinbesked "Gratis till alla"

- Det är ett gott betyg till vetenskapen och mänskligheten och naturligtvis också ett ljus, säger statsminister Stefan Löfven om ett kommande vaccin mot covid-19.

Så fort det finns ett godkännande från EU så sätter man i gång med vaccineringen.

- Regeringen har beslutat att avsätta 300 miljoner till regionerna och det kommer vara gratis för den som tar vaccinet. Ingen ska behöva avstå från tryggheten ett vaccin ger, säger Löfven.

Hör statsminister Stefan Löfvens tal i klippet ovan.

Relaterat


”Rena rama ding dong” har fått hela Sverige att dansa: ”Helt galet”

Kompisarna Eva Rydberg och Ewa Roos gjorde en ordentlig succé när de gick vidare till andra chansen i Melodifestivalen med sin låt ”Rena rama ding dong”. Låten har däremot inte bara gått hem i stugorna, den har också skapat en folkrörelse av människor som filmar när de dansar till låten. Ewa Roos, en av sångarna i låten och Kalle Rydberg, som är låtskrivare till låten och son till den andra sångerskan Eva Rydberg, berättar om fenomenet.

Tilda fick anorexia som 10-åring: ”Hela familjens liv kretsade kring ätstörningen”

Fler barn och unga har sökt vård för ätstörningar under pandemin. En av de som sett sitt barn bli sjukt är Ida Berner. Hennes dotter Tilda var bara 10 år gammal när hon drabbades. Hon är med och berättar om deras resa. Psykologen och experten på ätstörningar Klara Edlund är också med och berättar om effekterna av ätstörningar.
Är du orolig för dig eller någon närstående? Kontakta skolsköterska, vårdcentral, bup.se eller atstorning.se för hjälp.

Carolin testar rallylydnad: ”Alla ska kunna vara med”

Under pandemin är det många som valt att skaffa hund, och då kanske det också skulle vara kul att göra någonting tillsammans. Rallylydnad är sporten för de som vill göra någonting tillsammans med sin hund, reporter Carolin Björnehag är på plats i Vitabergsparken för att träffa instruktören Miranda Cederroth och hunden Vega för att lära sig mer om och testa på sporten.

Tredje vågen av covid-19 är här

Smittspridningen av covid-19 har fått en upptrappning på flera håll i landet. Både Region Stockholm och Gävleborg konstaterar att tredje vågen redan har nått dem. I Stockholm har antalet smittade nästan fördubblats på tre veckor. Illavarslande nyheter för en redan pressad vårdapparat. Sofia Rydgren Stale, ordförande för Läkarförbundet förklarar mer om det upprappade läget.

Polisen utreder terrormotiv efter attacken i Vetlanda

I går eftermiddag kom uppgifter om att åtta personer skadats efter att en gärningsman ska ha gått till attack i centrala Vetlanda. En 20-årig man som misstänks för dådet sköts av polis och vårdas nu på sjukhus. Polisen rubricerar ärendet som försök till mord. På plats i Vetlanda är TV4:s reporter Mikael Nilsson och rapporterar mer om läget

Teas godaste sportlovsmat

Kocken och konditorn Tea Malmegård bjuder på spotlovsgott med både sötpoptatisblinier med lingonsylt, grillostvåfflor med gräddfil och lök. Det hela avslutas med budapeststubbe med blodapelsin.