Extern länk
Början på sidans innehåll

Boris Johnsons kris

Här kan du följa all vår rapportering om Storbritanniens premiärminister Boris JohnsonHär kan du följa all vår rapportering om Storbritanniens premiärmin...

Utredningen kan fälla Johnson: ”Hans viktigaste 48 timmar”

Pressas av kritikerna i underhuset • TV4 Nyheterna på plats i London

Uppdaterad: Publicerad:

I dag är det åter dags för Boris "Bojo" Johnson att pressas av kritikerna i underhuset – samtidigt som en utredning av skandalen uppges vara klar.

Det är en stadig serie läckor från residenset 10 Downing Street som fått den brittiske ledaren att sitta löst. Både bilder, e-post och videor visar hur kretsen kring Johnson festade och kalasade när det var som hårdast covid-lockdown under 2020 och 2021.

Johnson själv har bett om ursäkt för en del av händelserna, men hänvisat till att han inte vill föregripa tjänstemannen Sue Grays utredning. Hon ska fastslå om Johnson och medarbetarna gjort fel. Även Londonpolisen har noterat uppgifterna som kan innebära att “allvarliga och uppenbara" brott mot pandemirestriktioner har begåtts på såväl Downing Street som i regeringskvarteren Whitehall i allmänhet, hette det i en kommuniké.

Brittiska medier rapporterade först att polisens åtgärder innebar att Gray skulle pausa sin utredning. Men nu har ITV i stället fått signalen att Gray redan är klar, och kan komma att lägga fram sina rön i dag eller i morgon. Premiärministerns frågestund i underhuset i London inleds klockan 13 svensk tid.

I inslaget ovan rapporterar TV4 Nyheternas Lisa Grenfors direkt från London.

TT

Relaterat