Extern länk
Början på sidans innehåll

Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Sponsorer

LöfbergsPhilipsElonLindvalls

Masterclass – Markus oväntade ingrediens för en god vitvinssås

Markus showar i köket • Oväntad ingrediens i klassiska såsen

Uppdaterad: Publicerad:

Stjärnkocken Markus Aujalay kliver tillfälligt ut ur juryrollen i Sveriges mästerkock, tar på sig förklädet, och visar amatörkockarna hur en riktig kock jobbar.

Den här gången visar han hur man gör en vitvinssås på bästa sätt.

Förvånar med oväntad ingrediens

Till såsen använder han fiskbuljong, grädde, schalottenlök, vitvinvinäger, smör, och en ingrediens som får deltagarna att titta på varandra i förundran.

– De ska egentligen inte ge någon smak, utan tillföra ett djup i såsen, säger Markus Aujalay om ingrediensen.

Se hur Markus Aujalays gör sin bejublade vitvinssås i klippet ovan.

Relaterat