Levnadstörstande äldre firade med kaffekalas i solen

”Nu känner jag mig säker, det känns som det finns en framtid”

På Åkerhus omsorgsboende i Göteborg bor ett hundratal äldre. Ett gäng som just den här fredagen har anledning att vara extra glada. I solens sken anordnas gemensamt kaffekalas – för första gången på ett år.

– Nu känner jag mig säker, och det känns som det finns en framtid, säger Ulla Berntson, som bor på omsorgsboendet.

Levnadssugna äldre lämnar dvalan

Det är inte bara gemensamma kaffekalas i solen som de boende nu tillåts njuta av. Först ut på listan av aktiviteter som väntar boendet är modevisningar och konserter. Familj och vänner är välkomna att hälsa på, och för första gången på länge får även de äldre lämna boendet och själva göra utflykter igen.

– Vi har varit i dvala ganska länge, det här är fantastiskt. Det är härligt väder idag och vi får sitta ute fler än bara åtta tillsammans, säger Monica Johansson, enhetschef på Åkerhus.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.