Mattias Zachrisson tvingas lägga av

En axelskada stoppar den 30-årige landslagsstjärnan från fortsatt spel på elitnivå.

Mattias Zachrisson meddelade beslutet i ett känslosamt inlägg på sociala medier.

”Allt har ett slut – och ibland kommer det tyvärr tidigare än vad man själv önskat och trott. För mig har det tagit tid att acceptera och förstå att jag inte kommer att kunna göra det jag älskat mest att göra längre, att spela handboll”, skriver 30-åringen.

Zachrisson, högersexa, har gjort 128 A-landskamper och vunnit både OS- och EM-guld, samt mängder av titlar med tyska Füchse Berlin.Frida Karlsson i smärtor efter bronset

Frida Karlsson spurtade hem bronset före Ebba Andersson på damernas tremil trots ett fall med milen kvar. Men i målfållan skrek 21-åringen av smärta samtidigt som hon tog sig för armen.

Svenskt stafettfiasko efter vallamiss

Det svenska damstafettlaget var långt från medaljerna efter att vallateamet missbedömt förhållandena på de klassiska sträckorna rejält.

Sveriges spelplatser i EM kan flyttas

Sverige är tänkt att spela sina matcher i Bilbao i Spanien och i Irlands huvudstad Dublin. Men nu rapporterar nyhetsbyrån AP att de städerna, samt matcherna på Hampden Park i Glasgow riskerar att tappa sina värdskap.

Match flyttades efter hot mot vaktmästare

Väsby i hockeyallsvenskan skulle ta emot Södertälje på hemmaplan i Renew Arena, men bara timmar innan stängdes hallen och matchen tvingades flytta till Södertälje. Detta efter att vaktmästare som arbetar i anläggningen blivit utsatta för bland annat hot och misshandel.

Isaks målsvit bruten mot Real Madrid

Alexander Isaks sex matcher lång målsvit i den spanska ligan bröts på tisdagskvällen. Isaks Real Sociedad spelade oavgjort borta mot Real Madrid.

Möt supervallaren bakom VM-succén

Jonna Sundling är något oväntat VM-drottning i Oberstdorf med två guld hittills. Bakom framgångarna finns supervallaren Perry Olsson.

Fiasko för Malmö – ute ur cupen

Malmö FF är utslaget ur svenska cupen. Regerande svenska mästaren förlorade måstematchen borta mot GAIS och står därmed på noll poäng med en match kvar av gruppspelet.

Önerud om cancern: "Som en dödsom"

För drygt ett år sedan drabbades Simon Önerud av hudcancer. Nu berättar HV71:s lagkapten för första gången om den tuffa perioden.

Asllani närmar sig comeback

Efter hjärnskakningen för två veckor sedan är Kosovare Asllani på bättringsvägen. Real-Madrid-stjärnan är med på landslagslägret på Malta och hoppas på att vara redo för spel inom kort.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.