Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 20:31

Misstänkt farligt föremål i bostadsområde

Polisen och nationella bombskyddet är på plats vid en parkeringsplats norr om Lindesberg med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ligger i närheten av ett bostadsområde och fem hushåll i närheten har fått utrymmas.

Polisen fick larm om det misstänkt farliga föremålet vid 15-tiden.

– Det var en mindre avspärrning först och när bombskyddet kom på plats gjorde man så att man tömde närliggande hushåll, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen.

Föremålet ska ligga mitt på parkeringen.

– Vi kommer att vara på plats tills dess att man avgör vad det här föremålet är för något, säger Lars Hedelin.

Läs mer

Idag 19:46

Beslutet: Pence måste vittna mot Trump

Federala domaren James Boasberg har beslutat att förre detta vice president Mike Pence måste vittna inför en jury om händelserna som ledde fram till stormningen av Kapitolium, rapporterar amerikanska medier.

Vittnesmålet, som bland annat syftar till att få klarhet i konversationer mellan Pence och Trump innan 6 januari, kommer att göras i samband med den särskilda utredning mot ex-presidenten Donald Trump och hans försök att ogiltigförklara valet 2020.

Mike Pence kan välja att överklaga beslutet och det är ännu oklart om han kommer att göra det.

Läs mer

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer
Senaste dygnet

USA:s utrikesminister skjuter upp Kinabesök efter ballongkris

Blinken kallar överflygningen "oansvarig" • Kina har bett om ursäkt

USA:s utrikesminister Antony Blinken skjuter upp ett högprofilerat besök i Kina och kallar överflygningen av en kinesisk luftballong över amerikansk mark "oansvarig".

Kina nekade först till anklagelserna om ballongen, men hävdade senare att det i själva verket är en civil ballong som kommit ur kurs.

Kinesisk ursäkt

Ballongen är synlig med blotta ögat trots att den beinner sig på 18 000 meters höjd. Den är troligen fylld med helium och ska normalt gå att manövrera.

Kina har gått ut med en ursäkt men den amerikanske utrikesminister beslutade ändå att ställa in sitt besök i Kina på söndag. Där skulle han bland andra skulle ha träffat den kinesiske ledaren Xi Jinping. Besöket var tänkt att tina upp de kyliga relationerna mellan de båda stormakterna.

I spelaren ovan: "Vi vet att det är en övervakningsballong"

TV4 Nyheterna