Mytomspunnen tävling väntar för OS-hjälten: ”Sista utmaningen”

Följ med på Lisa Nordéns tuffa träning inför fysiska elddopet

Efter de senaste årens cykelsatsning kommer Lisa Nordén den här säsongen att satsa på Ironman, vilket innebär nästan 4 kilometers simning, 18 mils cykling följt av 4,2 mils löpning.

- Jag har aldrig sprungit ett maraton tidigare så löpningen kommer bli den stora utmaningen, säger 36-åringen.

Planen är att ligga kvar runt 25 träningstimmar i veckan, men hon kommer ha fler längre pass och fler vilodagar.

- Det blir en annan dynamik i träningen för att bli mer energisnål.

Nordéns mål är att kvala in till mytomspunna Ironman World Championship på Hawaii i oktober.

Tiger Woods till sjukhus efter bilolycka

Golflegendaren Tiger Woods ligger på sjukhus efter en våldsam bilolycka. 45-åringen opereras för flera frakturer efter en singelolycka utanför Los Angeles.

Asllani närmar sig comeback

Efter hjärnskakningen för två veckor sedan är Kosovare Asllani på bättringsvägen. Real-Madrid-stjärnan är med på landslagslägret på Malta och hoppas på att vara redo för spel inom kort.

Samuelsson säkrade historisk medalj

Sverige tog silver i herrstafetten – och har nu samlat på sig sex medaljer i Slovenien. Vilket är nytt rekord för det svenska skidskyttelandslaget.

Ryfors låg bakom Rögles kross

Rögles förstakedja låg bakom skåningarnas seger borta mot Frölunda. Hemmalaget som är inne i en tung period med fyra raka förluster.

Skön revansch för Hanna Öberg

Hanna Öberg har inte fått till det i de individuella loppen under VM. Men under tisdagen - på hennes favoritdistans 15 kilometer - lossnade det.

VM-guld till Sandra Näslund i comebacken

Sandra Näslund hade inte kört ett enda världscuplopp den här säsongen. Men hon var trots det överlägsen på VM och körde hem guldet på hemmaplan.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.