Rapstjärnan DMX är död

Earl ”DMX” Simmons blev 50 år

Den flerfaldigt Grammy-nominerade amerikanska rapartisten Earl Simmons, mer känd som DMX, är död. Rapparens död bekräftas av hans familj för Variety.

”Earl var en krigare som kämpade till slutet. Han älskade sin familj av hela sitt hjärta och vi värnar om de tider vi tillbringade med honom. Earls musik inspirerade otaliga fans över hela världen och hans i koniska arv kommer att leva för evigt.”, skriver hans familj i ett uttalande till tidningen.

Simmons började sin karriär under tidigt 90-tal och blev känd som en explosiv och kontroversiell karaktär inom den amerikanska hardcorerap-scenen. Utöver sin musikkarriär har DMX agerat i ett 20-tal långfilmer och flertalet framträdanden i amerikansk tv.

Akut till sjukhus

Det var för en dryg vecka sen som Simmons fördes akut till sjukhus efter en hjärtinfarkt. Han har sedan dess fått livsuppehållande vård men gick bort på fredagskvällen svensk tid.

Earl ”DMX” Simmons blev 50 år.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.